poti-300km
Kompas NM
++ 386 7 393 15 20/24

Dolenjska in Bela krajina

Martinovanje v Beli krajini

Pridružite se nam na Martinovanju v Beli krajini. Iz Ljubljane v Metliko, v Rosalnice in Drašiče. Dan bomo zaključili v domači gostilni ali na turistični kmetiji, kjer bomo imeli Martinovo večerjo.

Martinovanje na Dolenjskem

V deželi cvička ima sv. Martin prav posebno mesto. Doživite ta lepi praznik v družbi veselih in dobrih ljudi, ki vam pripravljajo nepozabno doživetje. Pridružite se nam na Martinovanju na Dolenjskem.

 

Dolenjska drugačna doživetja

Doživite Dolenjsko malo drugače in se nam pridružite na celodnevnem izletu po izredno zanimivem koščku naše domovine!

Drugačna Bela krajina

Kjer so odpre svet, je Bela krajina, ki jo objema Kolpa, in so pridni ljudje. Svoja srca nosijo v svojih dlaneh. Živeti tu, je darilo, priti sem veselje in radost, vračanje pa obveza. Tu je vse tako svetlo, belo, sončno… (T. Gašperič)

 

Drugačna doživetja na Kočevsko Ribniškem

Vabljeni v objem neokrnjene narave, rastlinskega in živalskega sveta, gozdov, voda in kraških jam. Uživajte v izjemi naravni in kulturni dediščini!

Aktivno dolenjsko doživetje

Wellness, kolesarjenje, pohodništvo, cviček, med- raj na zemlji srebrni Sejalec: 2005 Vitarium Spa Clinique, 2008 Matjaževa domačija finalist Sejalca…

 

Bela Krajina – z rafti po Kolpi

Izlet za tiste, ki želite doživeti pravo Belo krajino in ga začiniti s spustom po najjužnejši in najtoplejši slovenski reki…

Deželica sonca in grozdja

Izlet za ljubitelje dolenjskega, slovenskega in evropskega posebneža – cvička…

 

Dolenjska – dežela gradov

Dolenjsko imenujemo tudi Deželo gradov. Po pravici, saj jih je bilo včasih samo v porečju reke Krke 65. Mnogo od njih je že zdavnaj izginilo, veliko jih je bilo uničenih v 2. svetovni vojni.

Dolenjska od halštata do danes

Odkrivali boste bogato zgodovino mesta z izjemno strateško lego v objemu reke Krke in spoznali, kako so živeli naši predniki od cvetočega halštata do danes v treh povsem različnih …

 

Lepa so jutra v Beli krajini

Dežela belih brez, zelenega Jurija, belokranjskih velikonočnih pisanic. Reka Kolpa. Belokranjska vina…

Med zelišči in gozdovi Dolenjske

Vabljeni v objem neokrnjene narave, rastlinskega in živalskega sveta, gozdov, voda in kraških jam. Uživajte v izjemi naravni in kulturni dediščini!

 

Novo mesto, Pleterje, Kostanjevica na Krki

Vabimo vas na ogled treh dolenjskih biserov: Novega mesta, Pleterjev in Kostanjevice na Krki. Na majhnem območju boste doživeli izjemno kulturno-zgodovinsko bogastvo, ki vam bo pustilo neizbrisne spomine.

O, romar moj, tu postoj…

Naši predniki so jih z velikim odpovedovanjem gradili, v zadnjem času je zelo veliko prenovljenih in osvetljenih. V njih se nahaja izjemno…

 

Očarljiva manj znana Dolenjska

Potrudili smo se in za boljše poznavalce Dolenjske izbrskali prave biserčke, ki jih morda še ne poznate, a vas bodo zagotovo navdušili…

Iz Dolenjske v Belo krajino

Soteska, Krajinski park Lahinja, Rosalnice, Metlika, Črnomelj – srebrni Sejalci 2004 (Po poteh dediščine Dolenjske in Bele krajine), Regijske tematske poti – finalist za Sejalca 2009…

 

S Slakovo pesmijo po lepi dolenjski deželi

Dolenjska je dežela nizkih zaoblenih gričev in prijaznih ljudi. Dežela cvička, odkritosrčnih besed, melodičnih pesmi.

Prav lepo je res na deželi

Na potepanju po Dolenjski ne boste spoznavali samo njeno arhitekturno dediščino, ampak tudi življenje Dolenjcev nekoč in danes.

Dolenjska v sliki in freski

Izlet je sicer v prvi vrsti namenjen vsem ljubiteljem likovne umetnosti, čeprav smo prepričani, da bo navdušil tudi vse ostale.