Najbolj inovativna turistična agencija

ARABSKI EMIRATI: DUBAJ – PRAVLJICA V DEŽELI PRESEŽKOV

ODHOD: 05.4.2017

1. dan (sreda, 05.4.2017): Ljubljana - Dubaj
Zbor potnikov pred Tušem ob 17:00 in vožnja z avtobusom na letališče Jožeta Pučnika. Ob 20:05 polet letala prek Istanbula v Dubaj, kjer bomo pristali 20.4. ob 05:40.


2. dan (četrtek, 06.4.2017): Dubaj
Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz do Dubaja, ki se je v nekaj desetletjih razvil iz pristaniškega mesta v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Peljali se bomo po aveniji Šejka Zayeda, različnih poslovnih četrtih, ki se prepletajo s številnimi trgovinskimi centri, občudovali bomo številne zgradbe med njimi tudi svetovno znan hotel Burj Al Arab, novo in staro šejkovo palačo, palačo Zabeel… Obiskali bomo Dubajski muzej, kjer bomo spoznali zgodovino mesta in njegov razvoj. Ogledali si bomo tudi staro mestno četrt Al Bastakiya, ob znamenitem kanalu »Creek«. Vožnja po ožini z znamenitim vodnim taksijem imenovanim »abra«. Vožnja v Jumeriah in postanek pri veličastni mošeji, nato pa naprej v mondeni predel z mogočnimi hoteli, ki sodijo med najboljše na svetu, ter krožna panorama po eni izmed »palm«. Kosilo. Po kosilu nastanitev v hotelu in počitek. Po krajšem počitku možen ogled najvišje zgradbe na svetu Burj Kalifa in za doplačilo vzpon na 828 metrov visok stolp. Sledi večerja in prenočevanje.


3. dan (petek, 07.4.2017): Dubaj - safari
Po zajtrku sledi nadaljevanje ogleda Dubaja. Prosto za nakupovanje v največjem nakupovalnem središču na svetu, v sklopu katerega je tudi akvarij (možen ogled za doplačilo). Popoldne sledi izlet v puščavo. Občudovali bomo slikovite peščene sipine, zelene oaze, kamelje farme… Po adrenalinski vožnji se bomo ustavili v taboru sredi puščave, ki je bil narejen po vzoru beduinskega tabora.
Tu bomo dočakali sončni zahod ob zvoku beduinske glasbe, tradicionalne plesne predstave Tanoora, trebušne plesalke ter okusne prave arabske večerje. Vrnitev v Dubaj in nočitev v hotelu.


4. dan (sobota, 08.4.2017): Dubaj – Abu Dhabi
Zajtrk in nato vožnja do prestolnice emiratov Abu Dhabija. Mesto v puščavi se dandanes po zaslugi naftnega bogastva lahko pohvali s številnimi zelenimi površinami, parki in vodnjaki. Ustavili se bomo na otoku YAS, kjer je Ferrary vrt in prizorišče dirk Formule 1. Obiskali bomo največjo mošejo v ZAE, mošejo Šejka Zajeda, ki je ena izmed največjih turističnih zanimivosti v tem modernem mestu. Mošeja sprejme do 40.000 obiskovalcev, obiščejo pa jo lahko tudi nemuslimani. Po obalni cesti se bomo peljali do točke, ki ponuja krasen razgled na obalno ulico Corniche in razkošni hotel Emirates Place. Obiskali bomo tudi Vas dediščine, ki predstavlja imitacijo tradicionalne vasi v oazi. Sledi še poslovilna večerja, nato pa vožnja na letališče, od koder bo letalo proti Istanbulu in naprej do Ljubljane poletelo 23. 4. ob 01:25.


5. dan (nedelja, 09.4.2017): Abu Dhabi - Ljubljana
Pristanek letala na letališču Jožeta Pučnika ob 08:15. Prevoz z avtobusom do Novega mesta.


CENA: 790 EUR / najmanj 40 potnikov
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz Novo mesto–Brnik–Novo mesto, polet na relaciji Ljubljana-Dubaj/Abu Dhabi-Ljubljana, letališke takse, transferje iz letališča do hotela in nazaj, 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* v Dubaju, kosilo, 2 x večerjo v restavraciji, 1 x večerjo v puščavi, vse zunanje oglede po programu, poldnevni ogled Dubaja, vstopnino v Dubajski muzej, vožnjo z vodnim taksijem »abra«, safari v puščavi, ogled predstave Tanoora in trebušnih plesov, transferje v Emiratih, zavarovanje z zdravstveno asistenco, slovensko vodenje, organizacijo, DDV.


Možna doplačila:
- vzpon na stolp Burj Khalifa = 35 EUR (rezervacija možna samo ob prijavi)
- Dubai Aquarium & Underwater ZOO cca 29 EUR (120 AED – po želji na licu mesta)
- napitnine na poti 20 EUR (prvi dan vodniku)
- riziko odpovedi 28 EUR (priporočamo, obvezno ob prijavi)

Opomba: Program smo prilagodili najboljšim letalskim povezavam, tako da na poti v Dubaj čakate v Istanbulu samo eno uro, na poti nazaj pa uro in 20 minut. Program se lahko spremeni in prilagodi trenutnim razmeram, vsebine pa ostanejo iste.