Najbolj inovativna turistična agencija

Na Dolenjsko po zdravje

Datum izvedbe: pomlad 2019

Program:

1. Dan: Novo mesto in njegovo podeželje
Po prihodu v Novo mesto predlagamo sprehod po starem mestnem jedru: ogledali si boste lahko prenovljeni Glavni trg s čudovitimi arkadnimi hodniki, Rotovž, Breg, Dolenjski Muzej z izjemno arheološko izložbo, stolnico sv. Nikolaja z znamenito Tintorettijevo sliko, kripto in stoletnimi vrati… Sledi zdravo kosilo iz lokalnih sestavin v priznani novomeški restavraciji. Popoldne se odpravite v vinsko gorico Grčevje. Pričakujejo vas na 150 let stari Matjaževi domačiji, kjer vas bo sprejela družina, oblečena v narodno nošo. Ogledali si boste video predstavitev »Zgodba o cvičku« in degustirali vina ob odličnem domačem kruhu ter siru. To je večerja kakršno pripravijo in uživajo domačini. Namestitev v tradicionalni zidanici, kjer Dolenjci v kleti hranijo vino, nad kletjo pa imajo udobne apartmaje, namenjene turistom. Nočitev.

2. dan: Kolesarska tura
Zjutraj vas lahko pričaka zajtrk v košari (doplačilo). V dopoldanskih vam bodo na voljo kolesa in lahko se boste odpravili na kolesarsko turo. Predlagamo pot, ki vas bo vodila do Šentjerneja, znanega po pridelavi cvička in tradicionalnih konjskih dirkah. Nato lahko vožnjo nadaljujete do Pletarja in si ogledate kartuzijski samostan, kjer domuje najstrožji moški red v rimskokatoliški cerkvi in Skansen muzej na prostem, z avtohtonimi lesenimi objekti iz preteklosti. Pred vrnitvijo v zidanico se ustavite še na Kostanjevici na Krki, z možnostjo ogleda kostanjeviške jame in galerije Božidarja Jakca v nekdanjem samostanu (doplačilo). Popoldne sledi sprostitev v termah Krka, kjer lahko uživate v bazenih, savnah, masažah in ostalih storitvah. Nočitev v zidanici.

3. dan: Pohod na najvišji vrh Dolenjske
Predlagamo vam, da se v dopoldanskem času odpravite na Gorjance, planotasto hribovje v jugovzhodni Sloveniji. Najvišja točka je 1178 metrov visok Trdinov vrh. Namig: Če se umijete v izviru Gospodična, ostanete večno mladi. Na vrhu vas bo osupnil pogled na Novomeško kotlino. Vzemite si čas za fotografiranje in osvežitev. Organizirali vam bomo kosilo, enolončnico v znameniti kruhovi skledi. Spustite se nazaj v dolino in popoldne preživite z nadaljnjim raziskovanje Dolenjske ali se sprostitev v osrčju narave. Nočitev v zidanici.

4. dan: odhod domov
Zjutraj odhod proti domu. Če vaš povratek domov planirate v poznih popoldanskih ali večernih urah vam lahko tudi na dan odhoda organiziramo razvajanje v Termah Krka (doplačilo).

Cena: 246 EUR/osebo, najmanj 2 osebi

Cena vključuje: 3 nočitve v zidanicah, 3 x večerje, degustacijo in večerjo na Matjaževi domačiji, celodnevno izposoja koles, vstopnino v Muzej na prostem v Pletarju, poldnevno kopanje v Termah Krka, organizacijo in DDV.

Možna doplačila:

 • vstopnina v Dolenjski muzej
 • zajtrk v košari
 • večerje pri različnih Dolenjskih ponudnikih
 • predlagamo večerjo z jedmi iz krušne peči
 • predlagamo večerjo na Dolenjski kmetiji
 • 3 urna savna
 • Vstopnina v Kostanjeviško jamo
 • Vstopnina v Galerijo Božidarja Jakca
 • Celodnevno razvajanje v Termah Krka
 • Lokalni vodnik z licenco za ogled Novega mesta, Lokalni vodnik z licenco za kolesarski turo, lokalni vodnik z licenco za pohod na Trdinov vrh
 • Prevozi po programu
Rezervacija