Najbolj inovativna turistična agencija

1. DAN: SLOVENIJA-ĐAKOVO-OSIJEK-KOPAČKI RIT- BELI MANASTIR

Odhod avtobusa ob 06.00 izpred TUŠ-a. Vožnja po avtocesti mimo Zagreba do Slavonskega Broda in naprej v Đakovo. Postanek za ogled glavne znamenitosti mesta, izjemne katedrale, ki jo je dal zgraditi škof Strossmayer. Čas za kavo, nato pa se bomo sprehodili do Državne kobilarne lipicancev Đakovo , ki je pred kratkim praznovala 500 let svoje ustanovitve. Leta 1972 jih je obiskala kraljica Elizabete II., princ Filip in princesa Margareta. leta 1994 pa tudi papež Janez Pavel II. Sledi kratka vožnja na Ivandor, kjer si bomo ogledali še drugi del konjušnice. Pot bomo nadaljevali mimo Osijeka, skozi Bilje v naravni park Kopački rit, ki ga je ustvarila voda. Leži med Dravo in Donavo, v bližini meje s Srbijo in sodi med največja močvirja v Evropi. Park sestavlja poplavni mozaik kopnega, barij, mlak, kanalov in nekaj jezer. Lepota neokrnjene narave, bogastvo vode, rastlinskega in živalskega sveta privlačijo turiste in tudi znanstvenike z vsega sveta. Del parka je pod posebno zaščito proglašen za zoološki rezervat. Močvirje slovi tudi po raznolikem rastlinju. Za začetek je predvidena projekcija dokumentarnega filma o naravnem parku v sprejemnem centru, nato krajši sprehod, potem pa še vožnja z ladjo po kanalih in ogled čudovite narave, številnih ptic, možnost fotografiranja,… Popoldne vožnja do hotela. Zvečer bogata slavonska večerja ob zvokih tamburašev. Nočitev v hotelu.

2. DAN: KNEŽEVI VINOGRADI BELJE-OSIJEK-SLAVONIJA-SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do kneževih vinogradov in ogled kleti Belje, kjer imajo bogato tradicijo v proizvodnji vin (od leta 1526). Vinska klet Belje se nahaja na vinorodnem področju Baranja in je največji vinogradnik na Hrvaškem. Med belimi vini prevladuje Graševina in med rdečimi Merlot in Cabernet Sauvignon. Ogled kleti in degustacija dveh vrhunskih vin, Nato pa vožnja po 8 km dolgi vinski cesti na Vidikovac, s katerega je čudovit pogled na vinograde in etno vas Karanac. Na poti še postanek v Osijeku, sprehod po mestnem središču in ogled mestnih zanimivosti. Prosto za kosilo. Sledi povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: 139 EUR na osebo (najmanj 45 oseb), 162 EUR na osebo (najmanj 30 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, oglede po programu, nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, vstopnino v naravni park Kopački rit, vožnjo z ladjico , degustacijo, vodenje in organizacijo potovanja

Doplačilo ob prijavi: enoposteljna soba 25 EUR/osebo, kosilo 18 EUR/osebo

POVPRAŠEVANJE