Najbolj inovativna turistična agencija

Alzacija – 4 dni

Najlepša francoska vinska cesta – Alzacija

1.DAN: SLOVENIJA – STRASSBOURG

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane skozi predor Karavanke, mimo Beljaka, Salzburga, Munchna, Stuttgarta v Strassbourg. Takoj po prihodu avtobusni ogled mesta, ki se v novem delu ponaša z različnimi zgradbami Evropske Unije, v starem delu pa je ohranil bogato kulturno dediščino. Sprehod do La Pettit France, kot imenujejo stari del mesta. Ogled čudovite stolnice iz rožnatega vogeškega kamna. Večerja in prenočevanje.

2.DAN: STRASSBOURG – OBERNAI – HAUT KOENIGSBOURG – COLMAR

Po zajtrku vožnja v Obernai, mesetece ob vznožju svete gore Mont Ste Odile, obkrožene z vinogradi. Sprehod po ozkih ulicah obdanih s slikovitimi alzaškimi hišami, ki ga bomo zaključili s pokušino dobre kapljice. Dalje proti gradu Haut-Koenigsbourg, trdnjavi iz 12.st, ki se mogočno dviga iz skalovja in kraljuje nad Alzaško nižino (doplačilo). Sledi vožnja mimo Selestata v Colmar, tipično alzaško mesto obdano z vinogradi in Vogezi, ki je središče pridelave alzaških vin. Namestitev v mestu ali okolici. Večerja, sprehod po mestu in prenočevanje.

3.DAN: COLMAR – RIBEAUVILLE – RQUEWIHR – COLMAR

Po zajtrku peš ogled tega lepega alzaškega mesta, ki razkriva bogato dediščino, ki jo vidimo na vsakem koraku v arhitekturi, slikovitih kanalih in predelih mesta med katerimi so najbolj opevane »Male Benetke«. Nato vožnja v Ribeauville in nato v Riquewihr, ki naj bi bila s premnogimi tlakovanimi cestami in trgi ter tipičnimi hišami najlepši meseci na področju vinske ceste. Po ogledu in pokušini dobre kapljice, vrnitev v Colmar. Večerja in prenočevanje.

4.DAN: COLMAR-MULHOUSE – SLOVENIJA

Zajtrk. Vožnja v Mulhouse, drugo največje mesto v Alzaciji, znano po tekstilni industriji, bogatih muzejih… Eden izmed njih je avtomobilski muzej, kjer je razstavljenih preko 400 najlepših in najslavnejših avtomobilov na svetu. Krajši ogled mesta in vožnja mimo Munchna, Avstrije v Slovenijo. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA: 380 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 3 x polpenzion, 2 pokušini v vinskih kleteh po programu, vstopnine, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV ter vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 60 EUR

POVPRAŠEVANJE