Najbolj inovativna turistična agencija

Avstrija

Vinorodno območje Štajerske dežele zajema tri vinska območja: vzhodno, južno in zahodno Štajersko, skupaj 4000 ha vinogradov s prav tolikimi vinogradniki. Spoznali bomo svet dokaj strnjenih vinogradov na gričevnatem svetu, ki se razprostirajo proti in ob slovenski meji, svet, kjer stoletja gojijo vinsko trto. Spoznali bomo kraje in ljudi ob zelo obiskanih vinskih cestah, kraje, kjer žive od vina in za vino, ki jim pomeni preživetje ter strokovno šolo, ki omogoča vso to uspešnost.

Odhod avtobusa ob 06:00 uri in vožnja do Šentilja, kjer vstopimo v sosednjo Avstrijo.

Po topli malici (na slovenski strani) se zapeljemo ob reki Sulm v smeri Deutschlandsberga, kjer se pričenja osrednji del zahodne vinorodnega območja ali dežela Schilherja. V kraju Wiess obiščemo vinogradništvo Müller, kjer nam predstavijo deželo, svoje vinogradništvo in klet, ob degustaciji pa še vina. Sledi vožnja do vinske kleti Schneberger, kjer bomo spoznali družino, ki se lahko pohvali z mnogimi priznanji z različnih mednarodnih vinskih ocenjevanj. Družina se ukvarja z vinogradništvom že od 1870. Danes tu deluje že 4. in 5. generacija, ki je zelo inovativna in z veliko odgovornostjo do zemlje prideluje vrhunska vina.

Po ogledu in degustaciji sledi vožnja proti južno-štajerski vinski cesti, ki vodi čez najlepše predele južnega štajerskega hribovja ob slovenski meji, številnih manjših zaselkih in nepreglednih vinogradih, vinotočih. Ko zapustimo vinsko cesto, bo naslednji postanek v mestecu Gamlitz, kjer na željo obiščemo, si ogledamo ali celo kaj kupimo v znani trgovini s kletarsko opremo.

Naslednji postanek namenimo biseru jugovzhodnih vinogradov, znanemu po odličnih tramincih, trgu Klöch, kraju, kjer vsi prebivalci živijo z vinogradništvom. Spoznali bomo lepo urejen trg pa krajevno vinoteko z muzejem ter seveda nekaj tipičnih vin tega okoliša. Zaključek bomo imeli na priznani slovenski vinogradniški kmetiji, kjer bomo po večerji še zaključno degustacijo. Vrnitev proti domu v večernih urah.

CENA: 65 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, malico, tri degustacije, večerjo, strokovno vodenje, organizacijo in DDV.

POVPRAŠEVANJE