Najbolj inovativna turistična agencija

Izleti za gasilce: Bela krajina

Kjer so odpre svet, je Bela krajina, ki jo objema Kolpa, in so pridni ljudje. Svoja srca nosijo v svojih dlaneh.
Živeti tu, je darilo, priti sem veselje in radost, vračanje pa obveza.
Tu je vse tako svetlo, belo, sončno… (T. Gašperič)

Prihod v Metliko. Sprehod po starem mestnem jedru z vodenim ogledom, postanek za kavico, nato pa ogled Belokranjskega muzeja na metliškem gradu in kratkega filma o Beli krajini, ki nam na zelo prijeten način prikaže življenje in znamenitosti te posebne slovenske pokrajine. V neposredni bližini si bomo ogledali tudi Slovenski gasilski muzej, saj je bila prav v Metliki ustanovljena 1. gasilska bramba na Slovenskem

Iz Metlike se bomo odpeljali do Rosalnic in si ogledali znamenite gotske cerkvice Tri fare, od tu pa naprej v vinorodne Drašiče, kjer si bomo vstopili v Sosesko zidanico in spoznali tradicionalni način življenja, ki ga še vedno z občutkom negujejo v Drašičih. Seveda bomo spoznali tudi zgodbo »vinske banke« in poskusili vino iz Soseske zidanice.

Dan bomo zaključili v Radovici. Tu bomo obiskali Osnovno šolo »Brihtna glava« in prisostvovali čisto tapravemu pouku, kakor je potekal leta 1951. Tako bomo na zanimiv in duhovit način dopolnili svoje znanje o Beli krajini. Na koncu bomo prejeli tudi izpričevalo. Izlet bomo zaključili na turistični kmetiji, kjer nam bodo postregli z večerjo, po večerji pa nas povabili še v klet.

Sledi povratek proti domu.

CENA: 35 EUR na osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: vse oglede in vstopnine po programu, pokušino soseskega vina, program na OŠ Brihtna glava, večerjo in pokušino vina v kleti, vodenje in organizacijo izleta.

Doplačilo: prevoz

POVPRAŠEVANJE