Najbolj inovativna turistična agencija

Beograd (2 dni)

Vabljeni na potovanje po krajih, kjer se je rodila naša bivša država Jugoslavija, ki je potem ravno v Bosni in Hercegovini tudi najbolj tragično razpadla. Poleg zgodovine pa to področje zaznamuje prijazni ljudje in izjemno lepa in neokrnjena narava, predvsem voda.

1. DAN: Slovenija - Beograd

Odhod avtobusa ob 4.00 in vožnja skozi Obrežje na Hrvaško, mimo Zagreba in Slavonskega Broda do mejnega prehoda Lipovac in naprej mimo Rume do Beograda. Spoznali bomo sedem tisoč let staro mesto, ki leži na sotočju dveh velikih rek Save in Donave in na križišču med vzhodom in zahodom. Najprej se bomo zapeljali na Dedinje, kjer bomo obiskali Hišo cvetja, nato pa se bomo podali v spoznavanja srbske prestolnice. Ogledali si bomo cerkev sv. Save, beograjski park Kalemegdan, kjer je tudi grobnica narodnih herojev, parlament, mestno hišo, Terazije, gledališče… Sprehodili se bomo tudi po znameniti Knez Mihajlovi ulici…Namestitev v hotelu krajši počitek, ali čas za samostojno raziskovanje mesta. Za dober zaključek dneva bomo po želji odšli do znamenite Skadarlije, kjer bomo ob zvokih starogradskih pesmi in odlični kulinariki uživali pozno v noč. Nočitev.

2. DAN: Beograd - Slovenija

Po zajtrku odhod na Avalo, kjer si bomo ogledali mogočen Meštrovičev spomenik neznanemu junaku in uživali v prekrasnem pogledu. Malo pred vrhom Avale je tudi spomenik žrtvam avionske nesreče, med katerimi so tudi predstavniki ruske armije, ki so leteli na miting ob 20 letnici osvoboditve Beograda. Na poti do Avale se bomo ustavili tudi v spominskem parku Janjici, kjer so postavili spomenik 80.000 žrtvam, ki so jih ustrelili v času druge svetovne vojne. Za slovo od Beograda priporočamo kosilo na enem od znamenitih beograjskih splavov. Popoldne povratek domov. Na poti se bomo ustavili še malo pred mejo, kjer si bomo ogledali spominski park »Sremska fronta«. Prihod domov okoli 23. ure.

CENA: 99 EUR (najmanj 45 oseb/avtobus), 105 EUR hotel v centru mesta

Cena vključuje: prevoz s sodobnim avtobusom, cestne takse, nočitev/zajtrk v hotelu najmanj 3*, vse oglede in vstopnine po programu, lokalno vodenje, vodenje in organizacijo, DDV.

Doplačila po želji: večerja na Skadarliji 17 EUR, kosilo ob glasbi na splavu 17 EUR, enoposteljna soba pribl. 20 EUR.

POVPRAŠEVANJE