Najbolj inovativna turistična agencija

Beograd za gasilce

Mesto na sotočju Save in Donave, sprehod po Terazijah do Kalemegdana, večer na Skadarliji, starogradske pesmi, odlična srbska kulinarika… vse to bo v nas prebudilo nostalgijo po starih časih in nas znova prepričalo o pregovorni srbski gostoljubnosti…

1. dan: Slovenija - BEOGRAD

Odhod avtobusa ob 2.00 in vožnja skozi Hrvaško do mejnega prehoda Lipovac in naprej mimo Rume do Beograda. Spoznali bomo 7000 let staro mesto, ki leži na sotočju dveh velikih rek Save in Donave in na križišču med vzhodom in zahodom. Obiskali bomo gasilsko društvo in se srečali z gasilci, ki nam bodo pripravili sprejem, ob prijetnem druženju pa nam bodo predstavili svoje delo.

Po srečanju se bomo podali na raziskovanje mesta. Najprej se bomo zapeljali na Dedinje, kjer bomo obiskali Hišo cvetja, nato pa si bomo ogledali cerkev sv. Save, beograjski park Kalemegdan, od koder je čudovit pogled na mesto, parlament, mestno hišo, Terazije, gledališče, sprehodili se bomo po Knez Mihajlovi ulici… Nastanitev v hotelu in krajši počitek ali čas za samostojno raziskovanje mesta. Za dober zaključek dneva bomo odšli do znamenite Skadarlije, kjer bomo ob zvokih starogradskih pesmi in odlični kulinariki uživali pozno v noč. Nočitev.

2. dan: BEOGRAD - Slovenija

Po zajtrku se bomo odpeljali na Avalo, kjer si bomo ogledali mogočen Meštrovičev spomenik neznanemu junaku in uživali v prekrasnem pogledu. Po želji vožnja do savskega pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se popeljali po Savi in Donavi in uživali ob pogledu na beograjske mostove, kalemegdansko trdnjavo, stari del Zemuna. Za slovo od Beograda pa nas bo čakalo še odlično kosilo ob glasbi na splavu. Povratek domov, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 115 EUR na osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom, cestne takse, nočitev/zajtrk v hotelu 3*, večerjo na Skadarliji, vse oglede po programu, lokalnega vodiča, vodenje in organizacijo izleta

Doplačilo po želji: vožnja z ladjo 8 EUR, kosilo na splavu od 16 EUR, hotel 4* 15 EUR

POVPRAŠEVANJE