Najbolj inovativna turistična agencija

Brioni

Narodni park Brijoni so otoška skupina oddaljena od kopnega samo 2800 m in šteje 14 otokov. Naseljenost otokov sega v prazgodovino in je tokom zgodovine vedno vabila naseljence. Izjemna klima je privabila tudi bogate rimljane in kasneje različne vladarje in mogotce. Moderna zgodovina se začne leta 1893, ko otoke kupi avstrijski industrijalec Paul Kupelwieser in jih preuredi v mondeno letovišče za bogataše. Na otok naseli tudi številne živali in tako naredi Brijone za nekaj sanjskega. 1949 so postali rezidenca Josipa Broza, ki je tu preživel veliko časa in marsikatera politična odločitev je bila sprejeta ravno tu...

Odhod avtobusa ob 6.00 iz dogovorjenega mesta. Vožnja z avtobusom do mejnega prehoda Vinica. Po opravljenih mejnih formalnostih nadaljevanje do Fažane. Po prihodu vkrcanje na ladjo in vožnja na Brione. Ogled nacionalnega parka, ki slovi po svoji lepoti, blagi mediteranski klimi in bogati ter raznovrstni flori in fauni. Vožnja s panoramskim vlakom po otoku in ogled znamenitih arheoloških izkopanin ter muzeja. Po povratku po želji kosilo v Fažani in vožnja do Pule. Krajši ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti, med drugim rimskega amfiteatra (znana puljska arena), Avgustovega templja, slavoloka,… Iz Pule se bomo odpeljali proti domu. Po želji zaključek v pristni istrski konobi ali v Sloveniji. Povratek proti domu, kamor je predviden prihod domov v poznih večernih urah.

CENA: 56 EUR (na osebo pri minimalni udeležbi 40 potnikov)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vožnjo z ladjico na Brione in nazaj, vstopnino v NP Brijoni, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Možna doplačila: vstopnina amfiteater 40 kn, arheološki muzej 20 kn, za večerjo 15 EUR v konobi, 12 EUR kosilo v Fažani

POVPRAŠEVANJE