Najbolj inovativna turistična agencija

Budimpešta za gasilce

Obisk naše sosede je vedno znova prvovrstno doživetje: očara nas Budimpešta – lepotica ob Donavi s številnimi mostovi, veličastnimi stavbami, muzeji in znamenitostmi, očarajo nas prijazni ljudje, očara pa nas tudi njihova hrana, živahna glasba… Da boste Madžarsko doživeli na njihov originalen način, pa bo poskrbel odličen vodnik….

1. DAN: SLOVENIJA – SIOFOK – BUDIMPEŠTA

Odhod ob 04.00 in vožnja z avtobusom mimo Dolge vasi in naprej skozi Nagykanizso ob južni obali Blatnega jezera do Siofoka. Krajši postanek in nadaljevanje vožnje do Budimpešte. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih in kraljevskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi Donave in staro budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Po prihodu v Budimpešto sledi obisk zanimive centralne tržnice in sprehod po mondeni peš ulici Vaci. Nato se bomo popeljali po mestu in si ogledali mestne znamenitosti ter čudovite mostove, ki povezujejo Pešto in Budim. Ogledali si bomo tudi gasilski muzej in se srečali s predstavnikom gasilcev, ki nam bo predstavil njihovo organiziranost in delovanje. Po ogledu sledi nastanitev v hotelu. Večerja v značilni madžarski restavraciji – čardi, s folklornim programom in glasbo. Nočitev.

2. DAN: BUDIMPEŠTA – KESZTHELY – SLOVENIJA

Po zajtrku nadaljujemo z ogledi madžarske prestolnice, med drugim: Nep stadion, Trg herojev, na katerem je spomenik tisočletnici prihoda Madžarov v Panonsko nižino, Štefanovo cerkev iz prejšnjega stoletja, Matjaževo cerkev, Parlament v novogotskem slogu, Margaretin otok, ki se ponaša z najlepšimi parki v mestu, Kraljevo palačo …

Popoldan povratek do Blatnega jezera – »madžarskega morja«. S trajektom se bomo peljali čez jezersko ožino, na zanimiv in slikovit polotoček Tihany, kjer se bomo sprehodili po idilični vasici, ogledali znamenitosti in kupili kak spominek. Nadaljevanje vožnje ob Blatnem jezeru, ki slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti. Prostor je zaščiteno območje. Pozno popoldne sledi odhod proti Sloveniji. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 109 EUR / 45 oseb, 116 EUR / 40 oseb, 124 EUR / 35 oseb

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne pristojbine, nastanitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, večerjo v čardi, trajekt čez jezero, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo ekskurzije.

Doplačilo: enoposteljna soba 24 EUR, ostale vstopnine po želji (Matjaževa cerkev 5 EUR, ribiška trdnjava 4 EUR).

POVPRAŠEVANJE