Najbolj inovativna turistična agencija

Češka za čebelarje

Program strokovne ekskurzije za čebelarje

1.DAN: SLOVENIJA - PRAGA

Odhod avtobusa ob 03.00 in vožnja skozi Avstrijo proti Češki z vmesnimi postanki do Prage, kamor bomo okoli poldneva. Sledi obisk čebelarskega inštituta. Po obisku inštituta bomo imeli panoramski ogled mesta: Vyšehrad, železniška postaja, Vaclavske namesty, Plečnikova cerkev… Pozno popoldan namestitev v hotelu. Zvečer večerja in prenočevanje.

2.DAN: AVSTRIJA – PRAGA

Po zajtrku ogled »zlate Prage«. Vožnja skozi središče mesta z ogledom palače kulture, narodnega muzeja, glavne železniške postaje do Hradčanov, ki velja za najlepši zgodovinski predel Prage. Sprehod mimo poznane knjižnice v Strahovskem samostanu, prekrasne renesančne palače Schwarzenberg, Predsedniške palače (vsakodnevna svečana zamenjava straže), gotske katedrale Sv. Vida, postanek v Zlati uličici, kjer je v eni od majhnih hiš na prelomu stoletja živel in ustvarjal pisatelj Franz Kafka. Spust do rezidenčnega predela mesta, Mala Strana, kjer so prekrasne baročne palače, ki so danes namenjena za veleposlaništva. V neposredni bližini je ena najbolj veličastnih baročnih cerkva v Evropi, cerkev sv. Nikole. Sprehod in ogled Karlovega mostu na Vltavi, ki je najbolj prepoznavni simbol Prage. Z njegove druge strani se lepo vidi Staro mesto z istoimenskim trgom. Nadaljevali bomo z ogledom Vaclavske namesti, ki je največji praški trg s spomenikom sv. Vaclavu, svečeniku in zaščitniku Češke. Zvečer priporočamo večerjo (doplačilo) v tipični češki pivnici s češkimi specialiteta ob kozarcu pravega češkega piva. Prenočevanje.

3.DAN: PRAGA – SLOVENIJA

o zajtrku odhod iz Prage. Vožnja mimo Tabora do Čeških Budejovic, ki se ponašajo z lepo urejenim glavnim trgom. Ogledali si bomo staro mestno središče z mogočnim Trgom Otokarja II., ki ga obdajajo slikovite meščanske hiše z renesančnimi in baročnimi pročelji. Tam stoji tudi najimenitnejša mestna stavba, magistrat Radnice, osrednji del trga pa krasi Samsonov vodnjak. Vmes postanek za obisk čebelarja. Pot bomo nadaljevali do zanimivega srednjeveškega mesteca Češky Krumlov, mesta z izredno lepo ohranjenim mestnim jedrom, gradom in cerkvami. Če bo dopuščal čas, krajši sprehod in nadaljevanje vožnje mimo Linza v Slovenijo, kamor bo prihod v poznih nočnih urah.

CENA: 159 EUR na osebo/ najmanj 45 oseb, 170 EUR na osebo/ najmanj 40 oseb

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne pristojbine, 2 x polpenzion v dvoposteljnih sobah v hotelu 3 *** v okolici Prage ( 2 x večerja, 2 x zajtrk ) oglede po programu brez vstopnin, nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo.

Doplačilo: večerja v pivnici pribl. 10 EUR, enoposteljna soba 32 EUR

POVPRAŠEVANJE