Najbolj inovativna turistična agencija

Deželica sonca in grozdja

Izlet za ljubitelje nežne dolenjske pokrajine in evropskega posebneža cvička.

Naše druženje bomo začeli v Šentrupertu. Ogled znamenite gotske cerkve sv. Ruperta, malica, nato pa obisk priznanega vinogradnika in prvo srečanje s cvičkom. Seveda bomo degustirali tudi ostala vina.

Sledi vožnja mimo Novega mesta do Grčevja, kjer bomo obiskali 150 let staro Matjaževo domačijo. Ogled Hiše s tradicijo, multivizije Zgodba o cvičku, kjer bomo v sedmih dejanjih spoznali zgodovino vina, vinsko posodo, vinske zavetnike, sestavo cvička in pridelavo cvička od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Na koncu bomo degustirali sestavine cvička in kralja cvička. Možen sprehod po vinski gorici do cerkvice sv. Jurija, kjer bomo občudovali obnovljen baročni oltar in uživali v čudovitem razgledu.

Iz Grčevja se bomo zapeljali skozi Šentjernej v vas Drčo, kjer si bomo ogledali kartuzijo Pleterje, multivizijo in muzej na prostem – 200 let staro domačijo iz šentjernejskega polja. V kartuziji pridelujejo odlična vina, vključeni pa so tudi v Konzorcij cviček, zato nam bodo pripravili degustacijo vin. Dan bomo zaključili v zidanici med vinogradi, kjer nas bodo postregli z dobro večerjo, za konec pa nas bodo povabili tudi v klet.

CENA: 48 EUR (40 oseb)

Cena vključuje: vse oglede po programu, malico, tri degustacije vin, program na Matjaževi domačiji, večerjo, vodenje, organizacijo in DDV.

POVPRAŠEVANJE