Najbolj inovativna turistična agencija

Dobrote dolenjskega podeželja in Rudolfov splav

Vabimo vas na Dolenjsko, kjer vam bomo najprej pričarali nepozabno doživetje – splavarjenje z Rudolfovim splavom po reki Krki. Na izletu bomo spoznavali tudi najbolj značilne dobrote dolenjskega podeželja: cviček, med in medene proizvode, moko, kruh in suhomesnate proizvode. Povsod bo seveda tudi degustacija in možnost ugodnega nakupa teh dobrot. Spoznali se bomo tudi z lončarsko dejavnostjo.

Program izleta:

Prihod v Novo mesto in vkrcanje na Rudolfov splav, nato pa vožnja po okljuku reke Krke, ki je izjemno zanimiva, saj se bomo peljali pod štirimi mostovi, mimo gradu Kamen in Novi dvor (danes bolnica), videli stolno cerkev sv. Nikolaja, ki dominira na vrhu griča, občudovali Breg – najbolj priljubljeno mesto neštetih slikarjev, frančiškansko cerkev in samostan. Na splavu bodo tudi naši animatorji (Primičeva Julija, perica) in harmonikar, ki bodo na zanimiv način predstavili sebe, Novo mesto in reko Krko. Postregli vam bomo tudi s cvičkom in toplo dolenjsko malico (doplačilo). Enega izmed udeležencev bomo svečano sprejeli med Rudolfove splavarje in mu podelili certifikat, na koncu pa boste prejeli tudi spominček.

Po splavarjenju se bomo sprehodili po 650 let starem novomeškem mestnem jedru. Ogledali si bomo stolnico, kripto, Glavni trg z znamenitimi arkadnimi hodniki, mestno hišo, Kettejev vodnjak… in spoznali nekatere pomembne osebnosti, ki so pozitivno zaznamovali ta prostor.

Zatem se bomo odpeljali do ustvarjalne ter inovativne dolenjske čebelarke in lončarke. Možnost nakupa medenih in lončenih izdelkov.

Pot bomo nadaljevali do mlinarja, ki nam bo predstavil mlinarsko dejavnost in dal v pokušino krušne dobrote. Tudi tu bo možnost nakupov.

Nedaleč stran od mlina je vas, kjer se ponašajo s Hišo žive dediščine. V hiši je na ogled več prostorov, kjer nam nazorno prikažejo utrip domačega kraja skozi razna obdobja, ogledali si bomo krajši predstavitveni film. Hiša združuje razne društvene dejavnosti, sprejele nas bodo članice Društva podeželskih žensk in deklet, predstavile svojo dejavnost in ponudile njihove dobrote.

Pot nas bo nato vodila na turistično kmetijo, ki slovi po odličnih suhomesnatih proizvodih, katere bomo poizkusili in po želji tudi kupili.

Za konec bo čas za bogato večerjo, ki nam jo bodo pripravili na eni od turističnih kmetij ali gostišč. Povratek proti domu ob dogovorjeni uri.

Cena izleta: 39,00 EUR / osebo (min. 40 oseb)

Cena vključuje: splavarjenje s celotnim programom, vse vstopnine, kosilo ali večerja, vodenje, organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV. Prevoz ni zajet v ceno izleta.

Ostale možnosti: obisk Matjaževe domačije, ogled Zgodbe o cvičku in degustacija vin: 8 EUR, ogled v Kartuziji Pleterje in Skansen-Muzej na prostem s staro domačijo in pokušino Pleterskega vina: 5 EUR, Grad Struga – predstavitev življenja grajske gospode pred 500 leti: 7 EUR, Galerija Božidarja Jakca v Kostanjevici 4 EUR….

POVPRAŠEVANJE