Najbolj inovativna turistična agencija

DOLENJSKA Deželica sonca in grozdja

V deželici sonca in grozda bomo spoznavali Zgodbo o cvičku, se ustavili na cvičkovi ambasadi, družili s kraljem cvička ali cvičkovo princeso in spoznali, zakaj je cviček tako priljubljeno vino…

Naša prva postaja bo na Otočcu, kjer se bomo najprej okrepčali s toplo dolenjsko malico in domačim kruhom, nato pa bomo pot nadaljevali v vinsko gorico Grčevje. Tu si bomo ogledali prenovljeno cerkev sv. Jurija s čudovitim baročnim oltarjem. Obiskali bomo tudi najstarejšo zidanico, ki je vključena v projekt Turizem v zidanicah in poskusili cviček ali frankinjo ter uživali v prekrasnem razgledu na prelepo dolenjsko deželo. Sledi spust do 150 let stare Matjaževe domačije na Pahi, ki je vključena v evropsko mrežo »Hiše s tradicijo«. Po dobrodošlici in sprejemu s pehtranovo potico nam bo gospodinja razkazala hišo, gospodar pa nas bo povabili v klet na kozarček cvička ob cvičkovi napitnici. Sledi ogled multivizije »Zgodba o cvičku«, v kateri bomo zvedeli marsikaj zanimivega o zgodovini vina, vinskih zavetnikih, vinski posodi in pridelavi cvička. Za konec bomo ob prigrizku poskusili sestavine cvička: dolenjsko belo, modro frankinjo in črnino. Degustacijo bomo zaključili s kraljem cvička. Iz Pahe se bomo odpeljali na Rako, kjer so pred leti odprli prvo ambasado cvička. V zgornjih prostorih cvičkovega hrama si bomo ogledali razstavo stare vinogradniške opreme, v pritličju pa bomo imeli degustacijo vin. Dan bomo zaključili na priznani turistični kmetiji, kjer nas bodo najprej postregli z dobro večerjo, nato pa nas bo prva cvičkova princesa ali kralj cvička povabil v klet na zaključno degustacijo. Po degustaciji sledi povratek proti domu.

CENA IZLETA: 49 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz (do 250 km), vse oglede in štiri degustacije po programu, malico, ogled »Zgodbe o cvičku«, večerjo, vodenje, organizacijo, DDV.

Doplačilo po želji: Ogled Kartuzije Pleterje in degustacija 7 vzorcev pod vodstvom ambasadorja cvička 8 EUR

POVPRAŠEVANJE