Najbolj inovativna turistična agencija

Vožnja z avtobusom proti Novemu mestu. Tu se bomo vkrcali na Rudolfov splav in se z njim popeljali po okljuku reke Krke. Popeljali se bomo pod štirimi mostovi, mimo gradu Kamen in Novi dvor (danes bolnišnica), videli stolno cerkev sv. Nikolaja, ki dominira na vrhu hriba, občudovali Breg – najbolj priljubljen novomeški motiv številnih slikarjev, frančiškansko cerkev in samostan. Na splavu bodo tudi naši animatorji (Primičeva Julija, perica) in harmonikar, ki bodo na zanimiv način predstavili sebe, Novo mesto in reko Krko. Postregli vam bomo tudi s cvičkom. Enega izmed udeležencev bomo svečano sprejeli med Rudolfove splavarje, na koncu pa boste prejeli tudi simbolično darilce. Po končani dogodivščini na reki Krki se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro. Po želji postanek v Dolenjskem muzeju, ki hrani izjemno zanimivo arheološko zbirko. Spust mimo znamenitega Brega (možen ogled Breške hiše z izdelki domače obrti). Po kosilu sledi vožnja do Otočca, kjer stoji edini grad na rečnem otoku pri nas. Kratek sprehod do gradu Struga, kjer leži najlepše golf igrišče v Sloveniji. Tu nas bosta pričakala gradnik Volk Turjaški s Struge in njegova žena Eleonora Sobjeska. Ogledali si bomo tudi kovnico denarja, spoznali monetarni sistem renesančnega časa, predstavili nam bodo mečarsko in nožarsko obrt in si ogledali pisarno deželnih kranjskih stanov s prestolom, zaplenjenimi turškimi tepihi in prapori. Iz Struge se bomo zapeljali v vinorodno Grčevje. Ogled cerkve sv. Jurija s prenovljenim baročnim oltarjem, ki stoji na višini 500 m n/v, od koder se razlega čudovit razgled po dolenjskih gričkih, vinogradih in dolinah. Po kratkem koncertu se bomo sprehodili po vinski gorici. Postanek pri dolenjski zidanici, nato pa vožnja na Matjaževo domačijo na Paho, ki je prejela srebrnega Sejalca 2008. Družina nas bo pričakala v narodni noši, po dobrodošlici s pehtranovo potico nam bo gospodinja razkazala pred kratkim obnovljeno 150 let staro hišo, še bolj pa bo zanimivo v kleti, kjer nas bo gospodar pričakal z veselo zdravico. Na lesenem podu si bomo ogledali 20-minutno multivizijsko prezentacijo »Zgodba o cvičku«. V njej se nam bo predstavil sam cviček. Sledi še degustacija sestavin cvička: dolenjsko belo, frankinja, žametovka in kot vrhunec degustacije – kralj cvička. Zraven bomo poskusili ajdov kruh z orehi in domač sir. Po končanem programu sledi povratek proti domu.

CENA: 44 EUR po osebi

Cena vključuje: vse oglede in vstopnine po programu, ogled in degustacija na Matjaževi domačiji, kosilo, vodenje, organizacijo izleta, ddv.

Za tiste, ki želite več in drugače: Kartuzija in Skansen Pleterje (multivizija, 200 let stara domačija s šentjernejskega polja, možna tudi degustacija pleteskih vin), Zagraški log (park, domačija, možnost pogostitve in piknika), cerkev Stopno, Konjeniški center Češča vas, Kobilarna Hosta, grad Žužemberk, Soteska, Hudičev turn, Zaplaz, Žalostna in Vesela gora, Šentrupert, samostan Stična, izvir Krke, Multava, Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, Jakčeva galerija, Kostanjevica na Krki (mesto, jama, galerija), kopanje Šmarješke ali Dolenjske Toplice, pohodne, kolesarske in jahalne poti, rafting, panoramski poleti z letalom ali balonom, obisk čebelarja in lončarja, degustacije in odlična kulinarična ponudba na turističnih kmetijah, zidanicah ali priznanih gostilnah.

POVPRAŠEVANJE