Najbolj inovativna turistična agencija

Prihod na Dolenjsko, kjer se nam bo pridružil vodič. Sprehod skozi stari del Novega mesta: ogled stolne cerkve sv. Nikolaja, nato pa obisk Dolenjskega muzeja in ogled izjemne arheološke zbirke, s pomočjo katere boste spoznali, kako pomembno evropsko središče je bilo nekoč to mesto in kako so skozi tisočletja živeli ljudje na tem prostoru. Sledi sprehod do znamenitega Brega, kjer si bomo ogledali Breško hišo in spoznali zanimivo življenje breških žena, ki so poleg številčnih družin v majhnih prostorih preživljale tudi prenekaterega študenta. Možnost nakupa izdelkov domače obrti.

Sprehod bomo nadaljevali po Glavnem trgu, ki ga krase arkadni hodniki in kjer si bomo ogledali Rotovž ter frančiškansko cerkev. Prosto za kavo v mestni Kavarni, nato pa skok na drugo stran Kandijskega mostu, od koder se razlega lep pogled na Breg. Tu nas bo čakal avtobus in nas popeljal na Paho. Dobrodošlica in ogled 150 let stare Matjaževe domačije ter predstavitev življenja dolenjskega »osobenjka« (kajžarja), kleti, prikaz Zgodbe o cvičku in degustacija 4 vrst vina ob domačem kruhu in siru.

Iz Pahe se bomo spustili do gradu Otočec in se sprehodili do gradu Struga, ki je v neposredni bližini. Tu nas bosta pričakala gradnik Volk Turjaški s Struge in njegova žena Eleonora Sobjeska. Po prijaznem sprejemu nas bosta popeljala v grajsko klet na kozarček vina, spoznali in poskusili bomo kako grajski varijo pivo, si ogledali grajsko kuhinjo, kovnico denarja, pisarno deželnih kranjskih stanov, zaplenjeno turško orodje in tepihe… Vtise o tem, kako so živeli naši predniki in v kakšnem okolju bi bili vi, če bi lahko izbirali, boste izmenjali ob dobri večerji. Sledi povratek proti domu.

CENA: 39 EUR (osebo)

Cena vključuje: ogled Novega mesta z vstopninami, ogled domačije, Zgodbe o cvičku, degustacijo, grajsko doživetje na gradu Struga, večerjo, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

POVPRAŠEVANJE