Najbolj inovativna turistična agencija

Dolenjska za gasilce

Datum izleta: po dogovoru

Zjutraj odhod avtobusa na Dolenjsko. Najprej bomo obiskali Gasilsko reševalni center v Novem mestu, nato pa bomo odšli do starega mestnega jedra. Postanek na Glavnem trgu, ki ga krase arkadni hodniki, do Dolenjskega muzeja, kjer si bomo ogledali Film o Novem mestu. Sledi še postanek za ogled stolnice sv. Nikolaja in kripte, nato pa spust na Loko, kjer se bomo vkrcali na Rudolfov splav.

Vozili se bomo po okljuku reke Krke, ki je izjemno zanimiv, saj se bomo peljali pod štirimi mostovi, mimo gradu Kamen in Novi dvor (danes bolnica), videli stolno cerkev sv. Nikolaja, ki dominira na vrhu hriba, občudovali Breg – najbolj priljubljeno mesto neštetih slikarjev, ki so ga z veseljem upodabljali, frančiškansko cerkev in samostan. Na splavu bodo tudi naši animatorji, ki bodo na zanimiv način v kratko predstavili Novo mesto in skrbeli, da bo vse potekalo v najlepšem redu. Postregli vam bomo tudi s cvičkom in kosilom, enega izmed udeležencev pa bomo svečano sprejeli med Rudolfove splavarje. Na koncu boste prejeli tudi spominček. Po splavarjenju bomo obiskali čebelarko in lončarko. Možnost ugodnih nakupov. Sledi vožnja v vinske gorice na višino 500 metrov, od koder se razlega čudovit razgled na dolenjske hribčke in doline. Ogled podružnične cerkve sv. Jurija s prenovljenim baročnim oltarjem in obisk najstarejše dolenjske zidanice. Spust do Pahe, kjer si bomo ogledali obnovljeno 150 let staro domačijo in klet, nato pa si bomo na podu ogledali projekcijo »Zgodba o cvičku«. Izvedeli bomo marsikaj zanimivega o zgodovini vina, vinske trte, pridelovanju grozdja in vina in seveda o cvičku. Poskusili bomo tudi vse sestavine, ki jih vsebuje cviček (frankinjo, črnino, dolenjsko belo) in degustacijo zaključili s kraljem cvička. Sledi povratek proti domu.

CENA: 39 EUR na osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: vse oglede po programu, vožnjo s splavom in program (animacija, cviček, glasba, kosilo, spominček), Zgodbo o cvičku, degustacijo vin, vodenje in organizacijo.

Doplačilo: avtobusni prevoz od 8 EUR/osebo

POVPRAŠEVANJE