Najbolj inovativna turistična agencija

Drugačna praznovanja na Dolenjskem

Praznujete OKROGLO OBLETNICO, se poslavljate od svojih sodelavcev, želite organizirati POSEBEN DOGODEK za svoje prijatelje, sorodnike, sodelavce?

Bodite inovativni in naredite to na drugačen način, ki se ga bodo vaši povabljenci še dolgo spominjali.
Namesto celovečernega posedanja ob preobilni mizi in bučni glasbi, ob kateri se navadno ne morete niti normalno pogovarjati, vam pri nas na Dolenjskem ponujamo enkratno in nepozabno doživetje.

Odličen program za izlete, različna srečanja in praznovanja okroglih jubilejev, obletnic, upokojitev, rojstnih dnevov za mlade in manj mlade. Program lahko prilagodimo vašim željam!

Naj bo vaše praznovanje zgodba, ki se je boste še dolgo z veseljem spominjali!

PROGRAM:
Prihod v Novo mesto. Tu se bomo vkrcali na Rudolfov splav in se vozili po okljuku reke Krke, ki je izjemno zanimiv, saj se bomo peljali pod štirimi mostovi, mimo gradu Kamen in Novi dvor (danes bolnica), videli stolno cerkev sv. Nikolaja, ki dominira na vrhu hriba, občudovali Breg – najbolj priljubljeno mesto neštetih slikarjev, ki so ga z veseljem upodabljali, frančiškansko cerkev in samostan. Na splavu bodo tudi naši animatorji, ki bodo v programu, prilagojenem slavljencu, na zanimiv način predstavili Novo mesto, in harmonikar, ki bo poskrbel za vzdušje. Postregli vam bomo tudi s cvičkom, slavljenca pa bomo svečano sprejeli med Rudolfove splavarje.

Po splavarjenju sledi vožnja v vinske gorice na višino 500 m. Tu si bomo ogledali prenovljeno cerkvico sv. Jurija s 400 let starim baročnim oltarjem. Po mini koncertu v cerkvi bomo obiskali najstarejšo dolenjsko zidanico, kjer nas bodo postregli s kozarcem cvička. Sledi spust do vasi Paha, kjer nas bo pričakala družina v narodnih nošah in nas postregla s pehtranovo potico. Po sprejemu si bomo ogledali obnovljeno 150 let staro domačijo, ki je vključena v evropsko mrežo Hiše s tradicijo, klet in projekcijo »Zgodba o cvičku«. Izvedeli bomo marsikaj zanimivega o zgodovini vina, vinske trte, pridelovanju grozdja in vina ter seveda o cvičku. Ob domačem ajdovem kruhu z orehi in siru bomo sestavine cvička tudi poskusili. Slavljenec dobi tudi uporabno darilo.
Za konec sledi večerja v dolenjski zidanici ali dobri gostilni.

CENA: 38 EUR / osebo (najmanj 30 oseb)

Cena vključuje: splavarjenje s programom, animacijo, glasbo in cvičkom v neomejenih količinah, ogled cerkve sv. Jurija in mini koncert, ogled najstarejše zidanice, program in degustacijo na Matjaževi domačiji, večerjo (ali kosilo), organizacijo in DDV.

Dodatne možnosti po dogovoru: avtobusni prevoz, topla dolenjska malica na splavu, sprehod skozi staro mestno jedro Novega mesta, obisk čebelarke in lončarke, grajsko doživetje na gradu Struga ali Žužemberk, mini koncert v Kostanjeviški jami ali Hudičevem turnu, pohod po vinski gorici, obisk muzeja ali galerije, vodenje in animacija, koncert etno dueta Pusjebn gušt, ki izvaja glasbo Iztoka Mlakarja…

POVPRAŠEVANJE