Najbolj inovativna turistična agencija

Dunaj za ljubitelje glasbe

Mesto, ki živi v večnih melodijah največjih skladateljev prejšnjega stoletja in kjer umetnost kaže svoje nepozabne temelje, vam bo pričaralo pravljično vzdušje. Dunaj prav tako žanje sadove slovenske arhitekture z Jožetom Plečnikom na čelu ter nepozabnih verzov Franceta Prešerna.

1. DAN: Slovenija – Dunaj

Odhod avtobusa ob 4.00. Vožnja do Maribor ter dalje v Avstrijo, po avtocesti mimo Gradca na Dunaj. Po prihodu na Dunaj sledi ogled mesta in njegovih kulturno-zgodovinskih znamenitosti: Opera, Ring, Hofburg, Parlament, univerza, Votivna cerkev in letna rezidenca Habsburžanov, znameniti grad Schönbrunn. Nastanitev v hotelu in priprava na ogled ene izmed glasbenih predstav. Po predstavi povratek v hotel in nočitev.

2. DAN: Dunaj

Po zajtrku si bomo ogledali znamenito »Haus der Musik«, kjer se bomo skozi multimedijski svet srečali z Mozartom, Straußom, Krenekom… Tu so predstavljeni vsi inštrumenti in tu najdemo odgovore na skoraj vsa vprašanja povezana z glasbo. Spoznali bomo tudi, zakaj je ravno na Dunaju živelo toliko komponistov, lahko pa bomo celo dirigirali dunajskim filharmonikom…

Popoldne prosto za samostojne ali organizirane oglede, sprehode in nakupe po Dunaju… Zvečer obisk dunajskega vinorodnega okoliša – Grinzinga, kjer nam bodo pripravili večerjo ob tradicionalni dunajski glasbi. Nočitev.

3. DAN: Dunaj - Slovenija

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom znamenitosti, ki nam jih ponuja mesto: slovita stolnica Sv. Štefana, cesarska grobnica (138 sarkofagov Habsburžanov), dvorec Belvedere ter sprehod po sloviti ekološki ulici, ki jo je s svojimi deli pomembno zaznamoval ekscentrični dunajski arhitekt Hundertwasser. Popoldne slovo od Dunaja in vrnitev mimo Gradca v Slovenijo.

CENA:

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, nočitev/zajtrk v hotelu 4****, vstopnino v »Haus der Musik«, večerjo na Grinzingu, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

Doplačilo: obisk večerne predstave, vstopnine

POVPRAŠEVANJE