Najbolj inovativna turistična agencija

Po sledeh gorjanskih škratov

Malokatera gora na Slovenskem ima tako bogato mitologijo in toliko izvirov zdrave pitne vode kakor Gorjanci. Udejanjena je v Bajkah in povestih o Gorjancih, ki jih je spisal bard Dolenjske Janez Trdina, in še vedno živih pripovedih o Kukovi gori, ki se spletajo v legende, čeprav je tudi do sem že segla kričeča nevšečnost civilizacije in ogrozila starodavni mit o žalik ženah, škratih in čarovnicah, ki so z vrha Sv. Jere, tako kot s Slivnice ob Cerkniškem jezeru, letale na Klek. Zares živ in večen božji dar Gorjancev pa je voda, ki ji nekateri pripisujejo tudi zdravilno moč.

Vodiča nas bosta pričakala v Novem mestu in skupaj se bomo odpeljali do vasi Hrušica, kjer nas bo pričakala dobrodošlica. Od tam se bomo peš podali med košenicami in kasneje po gozdni poti proti Gospodični, studenčku kjer se je grajska gospa z Mehovega pomladila. Kdo ve, če je ne bomo srečali, sigurna pa se bomo ob sveži in bistri studenčnici osvežili in pomladili tudi mi. Nad potočkom je planinski dom, kjer nas bodo pričakali s toplo malico in kozarcem cvička. Po krajšem počitku se bomo odpravili na Trdinov vrh (1178), kjer bomo uživali v razgledu. Kratek počitek in ogled okolice, nato pa nas bo čakala samo še kratka in zanimiva pot do Miklavža. Tu si bomo ogledali cerkvico, prisluhnili zanimivi legendi, nato pa se bomo utaborili pri počitniškem domu Pri Miklavžu. Tu bomo imeli pozno kosilo, glasba nas bo vabila na ples, travniki pa na različne aktivnosti. Lahko se bomo pomerili v odbojki, nogometu ali v stari pastirski igri »kozla zbijat«, ki se je bomo naučili. Zvečer nas bosta tu čakala avtobusa, ki nas bosta ob želeni uri odpeljala proti Ljubljani.

CENA: 29 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: dobrodošlico, toplo malico in kozarec cvička, kosilo (juha, 2 vrsti mesa, 2 vrsti priloge, solata, sladica), presenečenja, animacijo, vodenje in organizacijo izleta.

Doplačilo: glasba

POVPRAŠEVANJE