Najbolj inovativna turistična agencija

Gremo v osrčje Bele krajine

"…Jaz sem iz tistih krajev doma, ki vidiš jih iz vrha Gorjancev, levo Metlika na desno Črnomelj, od Kolpe do semških klancev…"
(M. Rodella)

Program izleta:

Vožnja z avtobusom do Črnomlja.

Najprej bomo obiskali stalno Mestno muzejsko zbirko ter s tem spoznali mesto Črnomelj v osrčju Bele krajine-deželice na meji, njegovo bližnjo okolico in ljudi. Stalna razstava se imenuje Črnomelj na prepihu tisočletij.

V bližini je Galerija Belokranjsko izročilo, kjer se dogaja marsikaj, vse po belokranjsko. Še danes se Črnomaljcev drži izraz »prestarji«, zakaj tako, bomo izvedeli prav tukaj preko zgodbe o črnomaljski presti, zamesili jo bomo in spekli. Vsak bo s seboj odnesel svojo presto v bližnjo Črnomaljsko klet, kjer bomo pod strokovnim vodstvom okušali najboljša belokranjska vina in razvajali brbončice. Ogledali si bomo tudi kratek film o vinogradništvu v Beli krajini.

Sprehodili se bomo še po »faroški gasi« do cerkvice sv. Duha, ki danes ne služi kot pastoralni objekt, temveč velja za vrhunski kulturno-zgodovinski prostor.

Pot bomo nadaljevali do Kanižarice, kjer si bomo ogledali Muzej rudnika rjavega premoga. Spoznali bomo nekoč pomembno dejavnost, simbol trdega dela in neumornega duha belokranjskega človeka, ki je v svojem 140 letnem delovanju domačinom nudil duševni in materialni blagor.

Odpeljali se bomo na območje Krajinskega parka Lahinja v Veliki Nerajec. Domačini nam bodo dali posebno vrsto vstopnice – ajdovo povitico, nato pa nam bodo na zanimiv način predstavili svojo vas, 200 let staro hišo, belokranjski his in trgovino z izdelki domače obrti.

Čas bo za pozno kosilo, pogostili nas bodo v enem od belokranjskih gostišč.

Povratek proti domu.

Cena : 39,00 EUR / osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: vstopnine po programu, kosilo ali večerjo, vodenje, organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Dodaten obrok hrane in prevoz sta za doplačilo.

POVPRAŠEVANJE