Najbolj inovativna turistična agencija

Lepote Istre

Istra je vinorodno področje z izredno bogato in dolgo tradicijo. O vinogradniški tradiciji poreštine govori tudi rimski kamniti spomenik z reliefom trgačev iz 75. leta. V Poreču so že konec 19 st. ustanovili vinsko klet in Institut za kmetijstvo. Od belih vin so najbolj znana avtohtona istrska malvazija, beli in sivi pinot, sauvignon in chardonnay, od rdečih pa teran, borgonja, merlot, refošk in cabernet.

Odhod ob 6.00 zjutraj in vožnja proti Kopru. Prestop meje in vožnja v Hum, najmanjše mesto na svetu, kjer je staro mestno jedro obdano z obzidjem in obrambnimi stolpi. Tu bomo spoznavali glagolico, staro pisavo, ki so jo tu uporabljali tudi še na začetku 20. stoletja in si ogledali stare freske v romanski cerkvi na pokopališču. Sledi postanek v tipični istrski gostilni, kjer nam bodo za dobrodošlico najprej ponudili magični humski napitek- domače žganje, ki ima zdravilne učinke, nato pa nam bodo postregli s toplo malico in kozarcem odličnega vina. Nadaljevanje vožnje do sosednjega Motovuna, atraktivnega srednjeveškega mesta z dvojnim obzidjem, od koder je lep pogled na dolino reke Mirne in na vinorodna polja ter motovunski gozd. Čas za kavo in samostojne oglede, nato pa nadaljevanje vožnje med vinogradi do ene od odličnih vinskih kleti. Zgodba o vinu se začne v vinogradu, pravi pregovor. Zgodba o istrski vinski cesti pa v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so zagnani, predvsem mladi vinogradniki začeli resno delo v vinogradih in kleteh. Ogled vinogradov, kleti in vodena degustacija vin. Sledi vožnja do Poreča, kjer si bomo ogledali sodobno vinsko klet, nasade vinogradov in kjer nam bodo pripravili degustacijo njihovih vrhunskih vin. Naša zadnja postaja bo turistična kmetija ali domača gostilna, kjer nam bodo pripravili večerjo. Prihod domov v poznih večernih urah.

CENA: 67 EUR na osebo (najmanj 45 potnikov)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, dobrodošlico in toplo malico ob kozarcu vina, ogled vinogradov, vinske kleti in dve degustaciji vin, večerjo, vse oglede po programu, vodenje in organizacijo ekskurzije.

POVPRAŠEVANJE