Najbolj inovativna turistična agencija

Vožnja z avtobusom po dolini reke Krke do Soteske. Ogled ostalin nekdanjega dvorca Soteska in Hudičevega turna, kjer bomo ob posebni legendi v izjemno akustičnem prostoru uživali tudi v prijetnih glasbenih trenutkih.

Nadaljevanje poti skozi Dolenjske Toplice in Črnomelj, ki se ponaša z zanimivim starim mestnim jedrom, v Pusti Gradec, kjer si bomo ogledali žago venecijanko in Klepčev mlin, kjer še danes meljejo moko tako, kot so jo včasih (možnost nakupa). Od tu se bomo po delu Regijske tematske poti sprehodili skozi krajinski park Lahinja do vasi Veliki Nerajec, ki je bila dobitnica posebnega priznanja na tekmovanju za Evropsko nagrado za razvoj podeželja in obnovo vasi 2000. Vmes bomo srečali tudi pravega Zupančičevega cicibančka, ki nam bo razkril svoje tegobe.

Domačini Velikega Nerajca nas bodo sprejeli z belokranjsko povitico, nato pa nam bodo razkazali 200 let staro hišo in trgovino z domačimi izdelki. Popoldne priporočamo dve varianti: obisk metliškega gradu, kjer si lahko ogledate Belokranjski muzej in film o Beli Krajini, ali pa ogled največjega kulturnega spomenika in romarske poti v Beli krajini – Tri fare v Rosalnicah in degustacijo vin pri priznanem vinogradniku. Za konec sledi dobra belokranjska večerja na turistični kmetiji.

CENA: 37 EUR (1. varianta – Belokranjski muzej), 40 EUR (2. varianta)

Cena vključuje: vse oglede, vstopnine in degustacije po programu, večerjo, stroške organizacije in vodenje izleta.

Več in drugače: Muzej društva Kočevarjev staroselcev, Baza 20, grad Žužemberk, Jurčičeva domačija na Muljavi, Soseska zidanica, Osnovna šola Brihtna glava, Muzej Tončka Pluta, vinske kleti…

POVPRAŠEVANJE