Najbolj inovativna turistična agencija

Izlet za gasilce: Sarajevo

SARAJEVO – mesto na prepihu med vzhodom in zahodom. Med modernimi stolpnicami se dvigajo vitki minareti đamij, sredi katerih stoji mogočna katoliška katedrala, zraven židovska sinagoga in le malo vstran pravoslavna cerkev s samostanom. Življenje v modernem Sarajevu teče po širokih avenijah s tramvajskimi progami med številnimi palačami in olimpijskimi objekti. V središču pa je pravi vzhodnjaški SUK – znamenita BAŠČARŠIJA, kjer se v trenutku znajdete v pravljičnem svetu Osmanskega imperija.

1. DAN: SLOVENIJA – SARAJEVO

Odhod avtobusa ob 3.00 uri in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice v Sarajevo, kamor bomo predvidoma prispeli okoli 11.00 dopoldan. Najprej bomo obiskali Gasilsko postajo Sarajevo – Center. Domačini nam bodo pokazali njihovo postajo, ob kratkem druženju pa bomo izvedeli kaj več o njihovem delu. Prosto za čevapčiče na Baščaršij, nato pa se bomo podali na ogled mesta, kjer si bomo ogledali Gazi-Husrev begovo đamijo, Sahat kulo, Bezistan, Kuršumlijo, Moriča- han, katedralo… Dovolj časa bo za sprehode in nakupe po ozkih uličicah Baščaršije ali za pokušnjo tipičnih bosanskih specialitet. Pozno popoldan se bomo nastanili v hotelu. Pred tem pa se bomo povzpeli še na najvišjo stolpnico na Balkanu, kjer bomo z razgledne ploščadi uživali v pogledu na okolico in si v restavraciji stolpnice vzeli čas za Sarajevsko pivo ali kavo. Večerja v dobri nacionalni restavraciji ob glasbi in nočitev.

2. DAN: SARAJEVO – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo zapeljali do letališča BUTMIR, kjer si bomo ogledali del predora DOBRINJA, spominsko hišo in film, ter se srečali z domačini, ki so aktivno sodelovali v izgradnji tunela. Nato se bomo zapeljali pod vznožjem Igmana do izvira reke Bosne. Tu se bomo sprehodili med številnimi izviri in si privoščili kavo v idiličnem okolju priljubljene izletniške točke domačinov. Sledi povratek v center Sarajeva. Prosto za samostojne oglede, nakupe in po želji tudi kosilo nato pa v popoldanskem času vožnja čez ozemlje hrvaške do Slovenije, kamor bomo prispeli okoli 22.00 ure.

CENA: 118 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, večerja v nacionalni restavraciji ob glasbi, srečanje z gasilci, vse oglede z vstopninami po programu, lokalno vodenje, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Doplačilo: hotel v strogem centru mesta 10 EUR

POVPRAŠEVANJE