Najbolj inovativna turistična agencija

BELGIJA & LUXEMBURG

1. DAN: AVSTRIJA - NEMČIJA

Odhod ob 19.00. Nočna vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo.

2. DAN: WATERLOO – BRUSELJ

Jutranji prihod v Belgijo. Naš prvi postanek bomo naredili v Waterlooju, znanem prizorišču bitke proti Napoleonu, kjer so Angleži, Prusi in Nizozemci l. 1815 premagali Napoleona. Po želji ogled muzeja posvečenega bitki in Levjega griča, kjer boste lahko uživali v razgledu z vrha Butte du Lion, s travo pokrite piramide, na katero se boste povzpeli po 226 stopnicah. Po ogledu nadaljevanje v prestolnico Belgije in Evropske unije – Bruselj. Po prihodu panoramski ogled mesta: stavbe institucij Evropske skupnosti, parlament, kraljeva palača, stolnica, sodna palača. Nastanitev v hotelu. Nato se bomo z javnim prevozom (doplačilo) podali na spoznavanje mesta z obiskom osrednjega trga Grand Plas, vodnjak Maneken Pis in drugo. Večerja in nočitev.

3. DAN: BRUSELJ - BRUGGE - GENT – BRUSELJ

Po zajtrku izlet po Flandriji. Ogled Brugga, kulturne prestolnice Belgije in enega najbolje ohranjenih evropskih srednjeveških mest, danes pod zaščito UNESCA. Zaradi številnih kanalov ga imenujejo tudi »severne Benetke«. Ogled znamenitosti: mestno obzidje in vrata, stolnica z zvonikom, bazilika, Beguinska hiša - kjer bomo spoznali z življenjem nekdanjih prebivalcev... Brugge je tudi najstarejši evropski center za obdelavo diamantov. Z njihovo obdelavo se bomo seznanili v muzeju diamantov. Postanek v parku Minnewater ob istoimenskem jezeru, ki ga zaradi zanimive legende imenujejo tudi »jezero ljubezni«. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Genta, resničnega fladrijskega diamanta v Belgiji. Na sprehodu skozi staro srednjeveško mestno središče s številnimi gotskimi stavbami, se bomo spoznali z nekdanjo trgovsko močjo mesta. Ogled katedrale v kateri se nahaja Gentski oltar, delo Jana van Eycka. Večerja in nočitev.

4. DAN: BRUSELJ – LUXEMBURG

Zajtrk in ogled mestnih znamenitosti: kraljevska palača, katedrala, Atomium, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis - »fantek, ki lula«. Pravosodna palača je znana kot največja zgradba iz 19. stoletja v Evropi. Sprehodili se bomo skozi četrt Marolles, ki z ozkimi tlakovanimi ulicami in številnimi starinami spominja na delavski Bruselj. Za doplačilo predlagamo ogled muzeja čokolade, kjer bomo spoznali kako v Belgiji izdelujejo znane belgijske praline in imenitno čokolado ali pa obisk katerega od muzejev (muzej Viktorja Horte, Kraljevi muzej starejše umetnosti, ki hrani svetovno znane zbirke starih flamskih in drugih slikarjev ali Mestni muzej v katerem je razstavljenih na stotine oblek, ki jih je nosil Manneken Pis). V popoldanskih urah odhod proti Sloveniji. V večernih urah se bomo ustavili na južnem delu Luxemburga, kjer leži ob sotočju rek Petrusa in Alzeta istoimensko glavno mesto. Mesto je nastalo okoli trdnjave, ki je danes poleg katedrale Notre Dame ena največjih zanimivosti mesta. Krajši postanke in nočna vožnja proti Sloveniji.

5. DAN: SLOVENIJA

Prihod v Slovenijo v dopoldanskih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, 2 večerji, zunanje oglede, nezgodno zavarovanje, stroške vodenja in organizacije potovanja.

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnina v Waterloo 7 €, vstopnina na Atomium 13 €, vstopnina v Muzej čokolade 5€, Muzej čipk 3 €, lokalni prevozi cca 6 €.


BRUSELJ

BRUSELJ je glavno mesto Belgije. Je upravno, gospodarsko in kulturno središče države. Leži ob reki Seni. Tako kot vsa evropska velemesta se tudi Bruselj lahko pohvali z bleščečo arhitekturo, z bogatimi palačami, katedralami in tudi z botaničnim vrtom. V Bruslju sta dva uradna jezika, francoščina in flamščina, poleg teh dveh pa je v mestu možno slišati še vse druge evropske jezike, saj je Bruselj tudi upravno središče Evropske unije, tam pa ima sedež tudi zveza Nato.

1. DAN: SLOVENIJA

Zbirališče potnikov ob 17.00 in vožnja s krajšimi postanki mimo Salzburga, Munchna, Stuttgarta, Karlsruha in Luxembourga v Bruselj

2. DAN: BRUSELJ

Predviden prihod okoli 09.00. Panoramski avtobusni ogled mestnih znamenitosti: Atomium, ki je nekoč veljal za čudež tehnike, kraljeva palača, stolnica, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu, pravosodna palača, ki je znana kot največja zgradba iz 19. stol. v Evropi, vodnjak Maneken Pis – »fantek , ki lula »… Nastanitev v hotelu. Prosto za osvežitev in nato po dogovoru z vodnikom še sprehod do Grand Place ali velikega trga, kjer so druga ob drugi nanizane baročne cehovske palače s čudovito okrašenimi fasadami. Tu se vrstijo hiše različnih cehovskih združenj: rokodelski, trgovski…Večerja po želji. Prenočevanje.

3. DAN: BRUSELJ -LUXEMBURG

Zajtrk. Dopoldan obisk evropskega parlamenta. Po dogovoru z vodnikom dopoldne možen individualni ogled Kraljevega muzeja starejše umetnosti, ki hrani svetovne znane zbirke starih flamskih in drugih slikarjev od 15.-18.st., kot so Rubens, Hals, Bruegel starejši ter muzej moderne umetnosti. Za sladkosnedne bo zanimiv ogled muzeja čokolade, kjer bomo spoznali, kako v Belgiji pridelujejo tako znane praline in imenitno čokolado. Možen tudi ogled muzeja piva. Po ogledu priporočamo kosilo, saj hrane, ki jo pripravljajo v Belgiji, nikakor ne gre zamuditi. Prosto za samostojne oglede do odhoda avtobusa proti domu. Prvi krajši postanek bo v Luksemburgu, kjer je predviden panoramski ogled mesta – Evropski center, bančna četrt, Place d’Armes, stari del mesta. Sledi nadaljevanje vožnje proti Sloveniji.

4. DAN: SLOVENIJA

Prihod v Slovenijo v dopoldanskih urah.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačilo: enoposteljna soba 35 EUR / osebo, ogledi in vstopnine po programu. Waterloo pribl. 7 EUR, Atomium 4 EUR, muzej čokolade 5 EUR, večerje od 18 EUR naprej za turistični menu v restavraciji


BRUSELJ 3.DNI

1. DAN: BRUSELJ

Zbirališče potnikov na letališču ter polet letala proti Bruslju. Po pristanku panoramski avtobusni ogled mestnih znamenitosti: Atomium, ki je nekoč veljal za čudež tehnike, kraljeva palača, stolnica, mestna hiša, sodna palača, vodnjak Maneken Pis in drugo. Sledi nastanitev v hotelu. Po dogovoru z vodnikom še sprehod do praznično okrašenega Grand Place ali Velikega trga, kjer so druga ob drugi nanizane baročne cehovske palače s čudovito okrašenimi fasadami. Tu se vrstijo hiše različnih cehovskih združenj: rokodelski, trgovski,... Nedvomno bo novoletni čas, kjer ne bo manjkalo uličnih prireditev, dobre praznične ponudbe za oko in želodec z vseh koncev sveta, posebno doživetje. Zvečer priprava za silvestrovanje na prostem. Lahko ga pričakate tudi ob prijetni večerji v izbrani restavraciji (doplačilo). Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

2. DAN: BRUGGE – GENT - BRUSELJ

Po zajtrku sledi celodnevni izlet po najlepših krajih Belgije. Najprej bomo obiskali enega najlepših srednjeveških mest v Evropi, mesteca Brugge. Krasijo ga čudovito ohranjena arhitektura, romantični vodni kanali ter izjemni muzeji. Med drugim si bomo ogledali tudi jezero ljubezni ter cerkev »Naše gospe« s kipom Michelangela. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Genta, še enega izmed flamskih biserov, ki ga zaznamuje stolnica Sv. Bava z mogočnim zvonikom, grad ter vodni kanali. V večernih urah vrnitev v Bruselj, prenočevanje.

3. DAN: BRUSELJ

Zajtrk. Priporočamo vzpon na osupljiv bruseljski simbol Atomium, ki je bil zgrajen ob svetovni razstavi leta 1958 v povečani obliki molekule kovine. Priporočamo tudi individualen obisk katerega od mnogih zanimivih muzejev, kot npr; muzej moderne umetnosti Gemelde galerije, Kraljevega muzeja starejše umetnosti, ki hrani svetovno znane zbirke starih flamskih in drugih slikarjev od 15.-18. stoletja kot so Rubens, Hals, Bruegel starejši. Pozno popoldan vožnja z avtobusom do letališča in polet proti domovini.

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, avtobusni prevozi po programu z vključenim celodnevnim izletom v Brugge in Gent, prenočevanje v hotelu 2/3*, nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodenje potovanja.

Obvezno doplačilo: letališke in varnostne pristojbine

Možna doplačila: enoposteljna soba