Najbolj inovativna turistična agencija

PO POTEH AVNOJA

Vabljeni na potovanje po krajih, kjer se je rodila naša nekdanja država Jugoslavija, ki je ravno v Bosni in Hercegovini tudi tragično razpadla. Poleg zgodovine to področje zaznamujejo prijazni ljudje in izjemno lepa in neokrnjena narava ter predvsem voda.

1. DAN:

Odhod avtobusa in vožnja skozi Metliko in Karlovac v Bihač. Tu je 26. 11. 1942 po nastanku obsežnega osvobojenega ozemlja potekalo prvo zasedanje Avnoja, kjer se je zbralo 54 predstavnikov iz vseh republik razen Slovenije in Makedonije, kjer je potekala ofenziva. Avnoj je prevzel politične, vrhovni štab pa vojaške zadolžitve. Ogledali si bomo staro mestno jedro: park skulptur, Dekle iz Une, kapetanovo kulo, zvonik cerkve sv. Antona, Fetahija džamijo, mavzolej, dvorano, kjer je potekalo zasedanje … Sledi nadaljevanje vožnje do Drvarja. Drvar je mesto, bogato z gozdovi in vodo. Posebej znana je Titova pečina, v kateri so 25. 5. 1944 nemci poskušali izvesti atentat na Tita. Ogledali si bomo pečino in muzej in nato nadaljevali pot skozi Ključ ter Mrkonjič grad v Jajce. Pred Jajcem se bomo ustavili ob reki Plivi, kjer si bomo ogledali čudovite lesene mline. Jajce je najbolj prepoznavno po čudovitih slapovih, s katerimi se reka Pliva izliva v reko Vrbas. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. DAN:

Po zajtrku ogled muzeja drugega zasedanja Avnoja, katerega obnovo so donirale vse nekdanje jugoslovanske republike. Po ogledu muzeja sledi ogled mesta s številnimi spomeniki: Eiffelov most, Stari grad, Etno zbirka Jajce, katakombe, Medvedja kula, Sat kula, trdnjava, cerkev sv. Marije, Ženska džamija, džamija Esme Sultanije (edina džamija, ki nosi žensko ime), frančiškanski samostan, Mitrej … Sledi obisk Janjskih otokov. Tu čudežni vodni kraški svet zasije v vsem sijaju. Voda vse naokoli, prekrasne kaskade, potoki, slapovi, vmes pa bujna drevesa, ki spominjajo na renesančne parke … Naš zadnji postanek bo v Martin Brodu, ki leži ob reki Uni v neposredni bližini hrvaške meje. Najprej bomo obiskali manastir Rmanj, ki je povezan z našim grofom Ulrikom Celjskim in njegovo ženo Katarino Brankovič. V neposredni bližini se bomo sprehodili do čudovitih slapov in si ogledali najstarejši pralni stroj na svetu. Sledi povratek proti domu. Prihod domov v večernih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, nastanitev in polpenzion v hotelu z najmanj 3*, oglede po programu, vodenje, organizacijo in DDV.


RAFTING NA UNI

1. DAN: NP PLITVICE – BIHAČ

Na pot se bomo odpravili ob 5.30. Vožnja do hrvaške meje in po opravljenih carinskih formalnostih nadaljevanje vožnje s krajšimi vmesnimi postanki mimo Karlovca, po dolini reke Korane. Po želji bomo na poti napravili postanek za jutranje okrepčilo in malico. Pot bomo nadaljevali do Slunja in nacionalnega parka Plitvička jezera. Kompleks je bil proglašen za nacionalni park l. 1949 in sodi med najlepše naravne znamenitosti Evrope. Sprehodili se bomo skozi park, kjer se drug za drugim vrsti 16 prečudovitih jezer in jezerc kristalno modro zelene barve, vse skupaj pa obdajajo izjemne naravne lepote, saj je vsak obisk neponovljivo in nepozabno doživetje. Da pa ne bo obisk prenaporen bomo uporabili panoramski vlak in plovilo. Daljši postanek. Popoldne le ura vožnje v Bihač, ki mu je dala največjo prepoznavnost reka Una. Prav zaradi ugodne geografske lege so se tod vrstili številni vladarji in vsak je pustil svoj pečat. Ogled Bihaća in njegovih kulturno-zgodovinskih znamenitosti, sprehodili se bomo po znani bihaški promenadi, pokramljali z domačini … Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje. Zvečer se bomo predali utripu pravega bosanskega večera.

2. DAN: RAFTING NA UNI

Po zajtrku se bomo odpeljali do zbirnega mesta na reki Uni. Preoblečeni v neoprensko zaščitno obleko se bomo z izkušenimi vodniki odpravili na 4 uri rafting po reki Uni od Štrbačkega Buka do Lohova (18 km). To je najatraktivnejši in najrazburljivejši del reke, ki jo obdaja povsem neokrnjena narava (v prvem delu je težina raftinga 4-5 stopnje, drugi del etape pa 1-2 stopnje). Utrujeni, vendar polni nepozabnih vtisov, bomo v zgodnjih popoldanskih urah prispeli v Lohovo, kjer nas bodo pričakali prijazni gostitelji in nam postregli s tipičnim »bosanskim loncem, specialitetami iz roštilja in domačim pecivom«. Čas za prijetno druženje in počitek, po želji še druge športne aktivnosti, sprehod po neokrnjeni naravi, … Pozno popoldne bomo zapustili Bosno in se po najhitrejši poti vrnili v Slovenijo. OPOMBA: možnost spremembe programa z manjšo stopnjo zahtevnosti raftinga.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na opisani relaciji, cestnine in druge pristojbine, oglede po programu z vstopnino za Plitvička jezera (vključno z vožnjo po jezeru in z vlakom), hotelsko namestitev na osnovi polpenziona, 4-urni rafting, piknik kosilo (2. dan), nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta in DDV.

Doplačila: storitve, ki niso navedene v programu, za sobo 1/1 (po predhodni potrditvi)


SARAJEVO

SARAJEVO – mesto na prepihu med Vzhodom in Zahodom. Med modernimi stolpnicami se dvigajo vitki minareti đamij, sredi katerih stoji mogočna katoliška katedrala, poleg stoji židovska sinagoga in le malo vstran pravoslavna cerkev s samostanom. Življenje v modernem Sarajevu teče po širokih avenijah s tramvajskimi progami med številnimi palačami in olimpijskimi objekti. V središču pa je pravi vzhodnjaški SUK – znamenita Baščaršija, kjer se v trenutku znajdete v pravljičnem svetu Osmanskega imperija.

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 3. uri zjutraj in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice v Sarajevo, kamor bomo predvidoma prispeli okoli 11. uri dopoldan. Sledi panoramski ogled mesta: zgradba dvojčkov Momo in Uzeir, hiša Oslobođenja, dvorana Skenderija, Umetnostna akademija, Narodno gledališče, slovita Vječnica,… Nato se bomo sprehodili čez Principov most do Carave đamije in se preko Careve čuprije podali na Baščaršijo. Ogledali si bomo Gazi-Husrev, begovo đamijo (najznačilnejši sakralni islamski objekt na Balkanu iz. l. 1521), Sahat kulo, Bezistan, Kuršumlijo in Moriča- han katedralo. Dovolj časa bo za sprehode in nakupe po ozkih uličicah Baščaršije ali za pokušnjo tipičnih bosanskih specialitet. Pozno popoldan se bomo zapeljali in namestili v hotelu. Pred tem se bomo povzpeli še na najvišjo stolpnico na Balkanu, kjer bomo z razgledne ploščadi uživali v pogledu na okolico in si v restavraciji stolpnice vzeli čas za Sarajevsko pivo ali kavo. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev. Po želji in za doplačilo večerja v nacionalni restavraciji ob glasbi.

2. DAN:

Po zajtrku se bomo zapeljali do letališča Butmir, kjer si bomo ogledali del predora Dobrinja in spominsko hišo, nato se bomo zapeljali pod vznožjem Igmana do izvira reke Bosne. Tu se bomo sprehodili med številnimi izviri in si privoščili turško kavo v idiličnem okolju priljubljene izletniške točke domačinov. Sledi povratek v center Sarajeva. Prosto za samostojne oglede, nakupe in kosilo, okoli 15. ure odhod in vožnja do Slovenije, kamor bomo prispeli okoli 22 ure..

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, nočitev in zajtrk v hotelu 3*, vse oglede z vstopninami po programu, lokalno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Doplačilo po želji: večerja v nacionalni restavraciji ob glasbi 10 EUR, enoposteljna soba 15 EUR, hotel v centru mest 10 EUR.


SARAJEVO - TITOV BUNKER - MOSTAR IN MANDARINE

1. DAN: SARAJEVO

Odhod okoli 5. ure in vožnja mimo Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva. Namestitev v hotel. Pred večerjo bomo obiskali najvišjo stolpnico, od koder bomo imeli lep pogled na mesto, v restavraciji pa si bomo vzeli čas za kavo ali odlično sarajevsko pivo. Sledi večerja v nacionalni restavraciji ob glasbi. Nočitev.

2. DAN: SARAJEVO – VRELO BOSNE

Po zajtrku vožnja do bližnje Ilidže. Ogled izvira »Vrela Bosne« in sprehod po parku, kjer Sarajevčani preživljajo proste urice. Sledi ogled muzeja Tunel, kjer si bomo ogledali del znamenitega tunela, ki je oskrboval mesto v času okupacije v vojni v BiH in film o njegovi izgradnji. Po ogledu povratek do centra mesta. Najprej si bomo privoščili čevapčiče v lepinji nato si bomo pod vodstvom lokalnega vodnika ogledali mesto. Po ogledu čas za samostojne oglede in nakupe. Večerja v eni od številnih restavracij, po večerji predlagamo obisk pivnice.

3. DAN: JABLANICA- KONJIC - MOSTAR

Po zajtrku vožnja proti Mostarju. Prvi postanek bo v bližini Konjica in ogled znamenitega Titovega protijedrskega bunkerja, ki so ga gradili 20 let, do 1973 leta, in je bil ena največjih skrivnosti druge Jugoslavije. Sprehod po prostorih, ki popolnoma opremljeni še vedno pričakujejo svoje stanovalce. Po ogledu nadaljevanje vožnje in kratek postanek za ogled mostu v Jablanici znani po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne, imenovani tudi »bitka za ranjence«. Po prihodu v Mostar bomo imeli najprej voden ogled glavnih znamenitosti. Sprehodili se bomo preko starega - novega mostu in naprej po »kojundžiluku«, ogledali si bomo etno hišo, nato bomo imeli še nekaj časa za raziskovanje slikovitih ulic, pravo turško kavo in nakup spominkov. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

4. DAN: MANDARINE – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi vožnja po dolini reke Neretve na fotosafari, kjer se bomo z neretvanskimi ladjami popeljali po skrivnostnih kanalih reke Neretve. Da bo veselo bodo poskrbeli gusarji, ki nam bodo zaigrali in zapeli. Sledi trgatev mandarin, nato kosilo z zanimivim programom v Vili Neretva. Po kosilu se bomo odpravili proti domu. Prihod domov okoli 23.00.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in cestne pristojbine, polpenzion in 2 nočitvi z zajtrkom, ogled mostarja in sarajeva v spremstvu lokalnih vodnikov, vse vstopnine in oglede po programu, obisk titovega bunkerja, foto safari in obiranje mandarin ob spremstvu glasbenikov, kosilo zadnji dan, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačilo: enoposteljna soba


SARAJEVO, MOSTAR, NERETVA, OMIŠ

1. DAN: SARAJEVO - BAŠČARŠIJA

Odhod avtobusa ob 4.00 in vožnja mimo mejnega prehoda Obrežje skozi Hrvaško v Bosno in Hercegovino z vmesnimi postanki do Sarajeva. Panoramski ogled mesta, nato se bomo z lokalnim vodnikom sprehodili po centru mesta. Ogledali si bomo legendarno Baščaršijo, kjer bomo imeli tudi nekaj časa za samostojne oglede in nakupe. Sledi namestitev v hotel in krajši počitek. Večerja v nacionalni restavraciji ob glasbi in po želji raziskovanje nočnega življenja Sarajeva.

2. DAN: SARAJEVO – MOSTAR - NERETVA

Po zajtrku se bomo zapeljali do letališča Butmir, kjer si bomo ogledali del predora Dobrinja in spominsko hišo ter film. Nato se bomo po želji zapeljali pod vznožjem Igmana do izvira reke Bosne. Nadaljevanje vožnje po dolini Neretve do Mostarja. V Jablanici krajši postanek za ogled mostu, prizorišču znamenite bitke za ranjence. V Mostarju postanek, sprehod preko »starega – novega mostu«, ogled starega dela mesta in prosto za kosilo ali nakupe. Nadaljevanje vožnje do Metkoviča, kjer se bomo z ladjami popeljali na safari po Neretvi. Za popestritev nas bodo spremljali neretvanski gusarji s kitaro in harmoniko. Proti večeru vožnja do hotela, večerja, za pogumne skok v morje. Zabava ob glasbi. Nočitev.

3. DAN: OMIŠ - SPLIT

Po zajtrku se bomo odpeljali do Omiša, si ogledali to zanimivo mestece gusarjev in se povzpeli do trdnjave od koder je čudovit pogled na mesto in zaliv. Kosilo ob reki Cetini, kjer nam bodo pripravili kosilo »izpod peke« in povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

4. DAN: MANDARINE – SLOVENIJA

Cena vključuje: avtobusni prevoz s sodobnim avtobusom, namestitev in polpenzion v hotelu 3*, foto safari s spremstvom glasbenikov, zaključno kosilo, lokalno vodenje, oglede in vstopnine po programu, vodenje in organizacijo potovanja.


SKRIVNOSTI IN LEPOTE HERCEGOVINE

»Škrta zemlja« vas bo navdušila s svojo lepoto. A do domačinov je bila velikokrat neizprosna. Mnogo jih težkega življenja na hercegovskem kamenju ni zdržalo in so odšli v svet z željo po boljšim življenjem. Ostali so samo najmočnejši. Ti se odlikujejo po svoji prijaznosti, ponosu in vztrajnosti. Dogodki v Međugorju pomenijo za celotno Hercegovino pomemben preobrat. Presenečeni boste nad urejenostjo in privlačnostjo dežele.

1. DAN: KRAVICE – POČITELJ – HUTOVO BLATO - ČAPLJINA

Zjutraj odhod avtobusa in vožnja po avtocesti do Hercegovine. Naš prvi postanek bo pri slapovih Kravice. Najprej bomo uživali v pogledu s parkirišča, potem se bomo spustili prav do slapov. Čas za kakšen osvežilni napitek in nadaljevanje vožnje do mesta Počitelj, ki je bil prvič omenjen že leta 1444. Mesto-muzej ima veliko arhitekturno zelo zanimivih objektov z obdobja štirih stoletij. Tu nam bodo postregli z bosanskim kosilom, nato bomo pot nadaljevali do največjega močvirja in rezervata ptic v Evropi,»Hutovo blato«, ki si ga bomo ogledali s posebnimi ladjicami. Po ogledu parka sledi vožnja v hotel, večerja in prenočevanje.

2. DAN: ČAPLJINA – BUNA – MOSTAR – ČITLUK

Po zajtrku sledi vožnja v Blagaj. Tu si bomo ogledali izvir reke Bune, ki sodi med najmočnejše v Evropi. Tik ob izviru se nahaja slikovita »tekija« (islamska verska zgradba). Pot bomo nadaljevali do Mostarja. Sprehod čez stari-novi most v staro mestno jedro, ogled đamije in tipične muslimanske hiše ter prosto za kosilo in nakupe. Popoldne vožnja v Čitluk, kjer si bomo ogledali znamenite »kamnite vinograde«, ki so dokaz kaj vse lahko naredi hercegovska vztrajnost. V tamkajšnji vinski kleti bomo poskusili tudi odlična hercegovska vina. Sledi nastanitev v hotelu, hercegovski večer ob glasbi in prenočevanje.

3. DAN: ČITLUK – MEĐUGORJE – LJUBUŠKI - GRUDE

Po zajtrku vožnja v Međugorje, kjer bomo imeli nekaj prostega časa za doživetje tega posebnega kraja. Po želji vzpon na »hrib prikazovanja«. Iz Međugorja nas bo pot peljala v Ljubuški. Tu se bomo ustavili v frančiškanskem samostanu na Humcu, kjer je na ogled arheološki muzej in galerija slikarskih in kiparskih umetnin »Majka«. Naše zadnje postajališče v Hercegovini bo v Grudah, kjer bomo naredili postanek za ogled čudovite cerkve sv. Katarine, ki dominira nad Grudami. Cerkev so gradili v težkih časih na začetku 20. stoletja. Posebno slikovita sta zvonika. Po ogledu sledi povratek proti domu z vmesnimi krajšimi postanki.

Cena vključuje: avtobusni prevoz in cestne takse, nastanitev s polpenzionom v hotelu z najmanj 3*, vse oglede in vstopnine, vožnjo z ladjicami, degustacijo vin, hercegovski večer, vodenje, organizacijo in DDV.

Opomba: v primeru zgodnjega odhoda in poznega povratka je za zaključene skupine možen tudi dvodnevni program.


TUZLA - SARAJEVO – TRAVNIK - JAJCE

1. DAN: TUZLA

Odhod avtobusa ob 4.00 in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Doboja do Tuzle. Po prihodu bomo obiskali šolo. Po obisku namestitev v hotel in krajši počitek. Popoldne si bomo ogledali mesto. Zvečer večerja in druženje.

2. DAN: TUZLA - SARAJEVO

Po zajtrku se bomo odpeljali do kompleksa Panonskih jezer, kjer se nahaja tudi arheološki park, v katerem so postavili neolitsko naselje. Panonska jezera predstavljajo edinstven primer slanih jezer v Evropi. Po ogledu se bomo odpeljali v etno vas v okolico Tuzle, kjer nam bodo pripravili domače kosilo, nato si bomo ogledali muzej. V vasi je na ogled več hiš, delavnic, mlinov in drugih starih objektov, ki so umeščeni v čudoviti naravi ob potoku. Popoldne vožnja proti Sarajevu, namestitev v hotel, večerja in po želji nočno raziskovanje Sarajeva.

3. DAN: SARAJEVO

Po zajtrku se bomo pod vodstvom lokalnega vodiča podali na Baščaršijo, kjer si bomo ogledali Gazi-Husrev Begovo đamijo, Sahat kulo, Bezistan, Kuršumlijo, katedralo … Dovolj časa bo za nakupe in za pokušnjo tipičnih bosanskih specialitet. Popoldne se bomo zapeljali do letališča Butmir, kjer si bomo ogledali del predora Dobrinja in spominsko hišo ter film, nato se bomo odpeljali še do Iliđe. S kočijami se bomo zapeljali do izvira reke Bosne, kjer se bomo sprehodili po lepo urejenem parku. Povratek v hotel, sledi večerja v nacionalni restavraciji ob glasbi.

4. DAN: TRAVNIK – JAJCE

Po zajtrku se bomo povzpeli na najvišjo stolpnico na Balkanu od koder je lep pogled na mesto. Domov se bomo odpravili skozi Vitez in Travnik, kjer bomo naredili krajši postanek za ogled mesta in Andričeve rojstne hiše. Našo vožnjo bomo nadaljevali pod pobočjem Vlašiča do Jajca. Postanek za ogled mesta, muzeja Avnoja in slikovitega 50 m visokega slapa ob sotočju Plive in Vrbasa. Po želji pozno kosilo ob Plivskem jezeru, kjer nam bodo pripravili dobrote “pod peko”. Sledi vožnja mimo Banja Luke in Zagreba v Slovenijio s prihodom v poznih večernih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, 3 nočitve z zajtrkom in 2 večerji, večerjo v nacionalni restavraciji ob glasbi, vse oglede in vstopnine po programu, lokalno vodenje, ogled etno vasi in kosilo drugi dan, vožnjo s kočijami, vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

Doplačilo po želji: kosilo zadnji dan, enoposteljna soba 60 EUR


ZAHODNA BOSNA

1. DAN: BANJA LUKA – KRUPA NA VRBASU - JAJCE

Odhod avtobusa ob 5.00 zjutraj. Vožnja mimo Zagreba in po avtocesti skozi Bosansko Gradiško do Banja Luke. Orientacijski ogled mesta imenovanega tudi » Vrata Orienta«: trdnjava Kastel, Gosposka ulica, Banski dvori, Narodno gledališče, cerkev svete Trojice, škofija, stavba vlade RS. Obiskali bomo tudi znamenito tržnico, kjer se dobi vse, od igle do lokomotive. Po kosilu vožnja proti Jajcu. Na poti postanek v samostanu trapistov, kjer bomo imeli ogled in degustacijo. Po prihodu v Jajce, nastanitev v hotelu, večerja ob glasbi (doplačilo) in prenočevanje.

2. DAN: JAJCE – BIHAČ

Po zajtrku ogled znamenitih slapov in kraljevskega mesta. Tu bomo organizirali zanimivo raziskovanje mesta, kjer bomo z reševanjem nalog prišli do podzemne cerkve, na trdnjavo, do slapov reke Plive, muzeja Avnoj …
Po ogledu vožnja skozi Ključ in pod planino Grmeč v Bihač. Na poti postanek za kosilo. Po prihodu v Bihač krajši postanek v lepo urejenem mestnem jedru, ogled in čas za kavo. Sledi povratek domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, namestitev v hotelu 3* (večerja in zajtrk ), ogledi po programu, 2 kosila, vstopnine, ogledi in animacija po programu, degustacija sira, vodenje in organizacija potovanja ter ddv.

Doplačilo po želji: glasba zvečer


ZAHODNA BOSNA – DEŽELA »ŽIVE VODE«

Vabimo vas v zahodno Bosno, ki predstavlja najbližji stik Orienta z Zahodom. Tu se srečuje vzhod in zahod, sever in jug. Tu se je pisala zanimiva, žal večkrat tudi tragična zgodovina. Poleg prijaznih ljudi vas bo navdušila izjemno lepa narava, predvsem čudovit vodni svet reke Vrbas, Krupe, Plive, Janj in seveda Une. Če naj bi voda predstavljala največje bogastvo za človeštvo, potem je Bosna zagotovo ena najbogatejših držav.

1. DAN: BANJA LUKA – KRUPA NA VRBASU - JAJCE

Odhod avtobusa ob 5.00 zjutraj. Vožnja mimo Zagreba in po avtocesti skozi Bosansko Gradiško do Banja Luke. Orientacijski ogled mesta imenovanega tudi » Vrata Orienta«: trdnjava Kastel, Gosposka ulica, Banski dvori, Narodno gledališče, cerkev svete Trojice, škofija, stavba vlade RS. Obiskali bomo tudi znamenito tržnico, kjer se dobi vse, od igle do lokomotive. Prosto za kosilo nato vožnja proti Jajcu. Na poti postanek v Krupi na Vrbasu, kjer si bomo ogledali samostan sv. Ilije in slapove ter mline na reki Krupi. Možen tudi nakup moke. Po prihodu v Jajce ogled znamenitih slapov in kraljevskega mesta: muzeja II. zasedanja AVNOJ-a, kjer je bila ustanovljena Jugoslavija, Sahat kulo, Medved kulo, podzemne cerkve, slapove reke Plive … Zvečer nastanitev v hotelu, večerja ob glasbi (doplačilo) in prenočevanje.

2. DAN: PLIVA - JANJSKI OTOKI – MARTIN BROD - BIHAČ

Po zajtrku se bomo zapeljali ob Plivskem jezeru in si vzeli nekaj časa za ogled slikovitih lesenih mlinov na reki Plivi, nato pa nadaljevali pot do Janjskih otokov, kjer bomo občudovali pravo čudo kraškega sveta s številnimi kaskadami, malimi potoki, slapovi … Sledi vožnja mimo Mrkonjić grada, skozi Kljuć proti Martin Brodu. Po želji postanek v Drvarju in ogled Titove pečine. V Martin Brodu bomo spoznali legendo o nesrečni Martini ljubezni in si ogledali čudovite slapove na reki Uni ter samostan Rmanj, povezan tudi z našimi celjskimi grofi. Sledi še vožnja do Bihača, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. DAN: BIHAČ–OSTROŽAC–BOS. KRUPA–VELIKA KLADUŠA

Po zajtrku sledi ogled starega mestnega jedra Bihača, nato vožnja na grad Ostrožac, ki je v zgodovini igral izjemno pomembno vlogo. Na gradu se nahajajo tudi zanimive kamenite skulpture. V neposredni bližini se nahajajo turški nagrobni spomeniki in džamija. Pot bomo nadaljevali do Bosanske Krupe. Kot večina bosanskih mest se tudi Krupa zelo hitro razvija. V mestnem jedru stojijo druga poleg druge tri cerkve: pravoslavna, katoliška in muslimanska. Nad Krupo se dviga Stari grad Psat iz katerega se razlega čudovit razgled na Krupo, dolino Une, njene mline in mostove. Prosto za kosilo in povratek skozi Veliko Kladušo proti domu.

CENA: 145 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, nastanitev v hotelu 3* (večerja in zajtrk), ogledi in vstopnine po programu, bosanski večer z glasbo, vodenje, organizacija potovanja.