Najbolj inovativna turistična agencija

ČEŠKA – DEŽELA HMELJA in PIVA (PLZEN, KARLOVI VARY, ŽATEC, PRAGA)

1. DAN: ČEŠKE BUDEJOVICE- PLZEN

Odhod avtobusa ob 2.30 ter vožnja mimo Šentilja, Gradca, Leobna in Linza. V jutranjih urah prestop meje na Češko. Vožnja ob reki Vltavi do ČEŠKEGA KRUMLOVA, mesta pod zaščito Unesca. Krajši ogled starega mestnega jedra na okljukih Vltave in grajskega kompleksa. Sledi obisk ČESKIH BUDĚJOVIC, znanega pivovarskega mesta. Obisk stolnice sv. Nikolaja in ogled osrednjega trga z Samsonovo fontano. Po osvežitvi nadaljevanje do PLZNA. Ogled mesta z imenitno gotsko cerkvijo sv. Jerneja. Obisk slovite pivovarne Pilsner Urquell, kjer še danes proizvajajo slavno pivo Plzenský Prazdroj. Ogled in pokušnja. Namestitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

2. DAN: KARLOVY VARY – PRAGA

Po zajtrku sledi potovanje proti severozahodu Češke do mondenega letovišča KARLOVY VARY, nekoč najznamenitejšega termalnega zdravilišča v avstroogrski monarhiji. Ogled mesta: Mlinske kolonade, baročna cerkev sv. Marije Magdalene, mestni trg z izviri. Čas bo tudi za samostojno odkrivanje mesta in manjše nakupe. Možnost obiska muzeja Becherovke in pokušnja najbolj znanega češkega zeliščnega likerja (doplačilo). Sledi potovanje do mesta ŽATEC, ki velja za središče pridelave hmelja na Češkem. Ogled »Templja hmelja in piva«, enega največjih muzejev hmeljarstva v srednji Evropi: 3D-projekcija, vožnja z dvigalom, labirint, ogled dvorane grbov in degustacija piva. Popoldanski prihod v češko prestolnico PRAGO. Prvo spoznavanje mesta: Opera, Vaclavske namesti, železniška postaja. Peš sprehod do STAROMESKIH NAMESTI in do znamenite Orlojske ure. Namestitev v hotelu. Po osvežitvi in krajšem počitku možnost večerje v eni znanih praških pivnic (doplačilo). Nočitev v hotelu.

3. DAN: PRAGA – ZNOJMO

Po zajtrku nadaljevanje ogledov v češki prestolnici. Vzpon na HRADČANE: ogled knjižnice v samostanu Strahov, obisk Loreta z znamenitim “praškim zlatom”. Sledi ogled grajskega kompleksa s katedralo sv. Vida. Potem peš do znanega Karlovega mostu in naprej v središče mesta. Odmor za kosilo in nekaj prostega časa za nakupe ali individualne oglede. Slovo od Prage in vožnja mimo Znojma in Dunaja. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

Cena vključuje: 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, 1 x večerja v hotelu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, vodenje in organizacijo, DDV.

Vključene vstopnine: ogled pivovarne in pokušnja v Plznu, Tempelj hmelja in piva z degustacijo v Žatcu, knjižnica samostana Strahov in Loreto.

Možna doplačila: za sobo 1/1 = 30 EUR, za večerjo v pivnici (vključuje: aperitiv, vrček piva in glasbo)= cca. 23 EUR, za muzej Becherovke s pokušnjo = cca. 5 EUR.


GRADOVI JUŽNE ČEŠKE

Češke dežele so bile v srednjem veku ene najbogatejših v Evropi, vladarji so ustanovili vrsto bleščečih mest, plemiči čudovite gradove. V vseh obdobjih, od zgodnjega srednjega veka do modernih časov, se je na Češkem oblikovala bogata arhitekturna dediščina.

1. DAN: TELČ–JINDRICHUV HRADEC–TREBON–ČEŠKE BUDEJOVICE

Ob 4.00 odhod sodobnega turističnega avtobusa. Vožnja mimo Celja in Maribora ter naprej po avstrijski avtocesti mimo Znojma do Telča, pravljičnega srednjeveškega mesteca, ki je pod zaščito UNESCA. Mestece je bilo nekoč zgrajeno iz lesa, je zgorelo, po požaru pa so zgradili krasen , razpotegnjen trg, obdan z arkadnimi hišami in izredno zanimivimi fasadami. Mesto in grad izvirata iz srednjega veka, ležita pa na koščku zemlje, ki se dviga nad nizkim močvirnatim svetom. Po ogledu nadaljevanje poti v Jindrichuv Hradec. Privlačno gotsko – renesančno mestno jedro se dviguje nad jezerom / ribnikom. Skupek raznovrstne arhitekture, ki se lepo dopolnjuje s pokrajino, polno jezer in gozdov. Po postanku in ogledu kratka vožnja do Trebona. Ogled notranjosti gradu, ki je bil v lasti Rožmberkov, nato pa Schwarzenbergov. Grad ima mnogo dvorišč in opremljenih sob, v katerem so pomembni zgodovinski arhivi ter poučni muzej ribištva. Končni cilj prvega dne bo središče Južna Češke, urejeno mesto Češke Budejovice. Namestitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

2. DAN: ČEŠKE BUDEJOVICE–HLUBOKA

Zajtrk. Dopoldan ogled znamenitega mestnega trga Otokarja Premisla II, ki je nedvomno eden najlepših mestnih središč v Evropi. Postanek v mestu bomo namenili ogledu pivovarne Budweiser - Budvar (Budějovický Budvar). Pivo so v mestu začeli variti leta 1785; leta 1871 so ga začeli izvažati v Severno Ameriko, le - ti so znamko piva vzeli za svojo in začeli so se večletni spori za ime piva. Američani so dosegli, da se ime Budweiser lahko uporablja zgolj v Severni Ameriki, Čehi so bili primorani spremeniti ime. Po vodenem ogledu pivovarne bomo nadaljevali v Hluboko, kjer je za Hradčani najbolj obiskan grad v državi. Zgrajen na skalah, ki se dvigajo nad Vltavo. Ogled razkošno opremljene notranjosti. Popoldan odhod proti domovini, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom,zunanje oglede po programu, oglede in vstopnine po programu, obisk pivovarne Budweiser Budvar, večerja in zajtrk hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, vodenje izleta, nezgodno zavarovanje, organizacijo ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba 20 EUR, doplačilo za večerjo v pivnici 18 EUR na osebo


PRAGA in ČEŠKE BUDEJOVICE

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 22.00. Sledila bo nočna vožnja s postanki preko Maribora, Šentilja, Dunaja, Znojma in Jihlave do češke prestolnice.

2. DAN: PRAGA

Pred prihodom v Prago se ustavimo na bencinski črpalki z gostinsko ponudbo, kjer si privoščimo zajtrk in se nekoliko osvežimo, nato pa se zapeljemo v center »Zlatega mesta« (kakor radi poimenujejo Prago), kamor je predviden prihod okrog desete ure. Ogled grajskega kompleksa Hradčanov (po Guinessovi knjigi rekordov največji grad na svetu) s kraljevo palačo, katedralo Sv. Vida, s stolpom Daliborka ter znamenito Zlato ulico. Popoldne ogled znamenitosti več kot tisoč let sta re prestolnice tudi Karlovega mostu, ki so ga zgradili leta 1367. Most je okrašen s kipi svetnikov, med njimi je tudi Sv. Janez Nepomuk, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. V starem mestu je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s Staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Vaclavske namesti, so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa. Tam, pod “konjem” (Vaclavov spomenik), je kot izhodiščna točka priljubljeno zbirališče Pražanov. V dogovoru z vodnikom možnost obiska katere od znanih pivnic, ko t so v “U Fleku, U Kaliha, U Medvidku”, kjer točijo odlično češko pivo Staropramen ali Branik ali pa milejšega Budvara. Pozno popoldan se zapeljemo do našega hotela. Zvečer se skupaj odpravimo v center mesta na večerjo v eno od številnih tradicionalnih pivnic. Nočitev.

3. DAN: ČEŠKE BUDEJOVICE

Po zajtrku vožnja do Čeških Budejovic. Sprehod po centru starega mestnega središča z mogočnim Trgom Otokarja II in ogled slovite češke pivovarne Budvar, kjer bomo lahko poskusili odlično češko pivo. Po prostem času za zapravljanje zadnjih kron vožnja proti domovini ali po želji še odhod v Hluboko, ki je za Hradčani najbolj obiskan grad v državi. Zgrajen je na skalah, ki se dvigajo nas Vltavo. Grad ima razkošno opremljeno notranjost. Prihod domov v poznih nočnih urah.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3 *, večerja v značilni pivnici, osnovno nezgodno zavarovanje, vse oglede po programu brez vstopnin, obisk pivovarne Budvar z degustacijo, nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

Možna doplačila: enoposteljna soba 20 EUR, vstopnina za ogled notranjosti Hradčanov pribl. 11 EUR, vstopnina za grad Hluboka pribl.12 EUR


ZLATA PRAGA

1. DAN: EŠKY KRUMLOV - PRAGA

Odhod avtobusa ob 01.00 zjutraj. Vožnja mimo Celja in Maribora v Avstrijo. Vožnja skozi Linz, čez mejni prehod Dolni Dvorište. Najprej bomo prispeli do najlepše ohranjenega srednjeveškega mesteca Češky Krumlov, mesta z izredno lepo ohranjenim mestnim jedrom, gradom in cerkvami, ki je pod Unescovim varstvom. Postanek za ogled in sprehod skozi staro mestno jedro. Po ogledih obisk primera dobre prakse. Pozno popoldan boste prispeli v Prago kjer sledi krožni ogled, nato pa namestitev v hotelu. Zvečer se bomo odpravili na nočni sprehod po Pragi in večerja v pivnici. Po večerji sledi prevoz do hotela. Nočitev.

2. DAN: PRAGA

Zajtrk. Nato se bomo odpravili na sprehod po Vaclovem trgu, kjer so bili včasih konjski sejmi, danes pa nas tu obdajajo izložbe različnih trgovin, ki vas bodo v prostem času gotovo zvabile po nakupih. Nad samim trgom dominira Narodni muzej s kipom sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Pot nas popelje na Celetno ulico – kraljevo sprehajališče in naprej do centra Starega mesta. Tu stoji cerkev sv. Mikulaža in Tyinska cerkev, zraven pa še hiša Pri kamnitem zvonu in Astrološka ura v kapeli mestne hiše. Sprehodili se bomo tudi po Karlovem mostu – pa na Malo stran, kjer so postavljene čudovite palače praške aristokracije. Seveda ne bomo pozabili na Hradčane… Zvečer križarjenje pod mostovi Vltave in samopostrežna večerja. Nočitev.

3. DAN: PRAGA – KONOPIŠTE - ČEŠKE BUDEJOVICE

Zajtrk, nato slovo od »zlatega mesta« in vožnja do gradu Konopište. Ogled nekdanjega lovskega dvorca Franca Ferdinanda, ki so ga v 19.stol. v celoti predelali, v okolici pa uredili čudovit angleški vrt. Po ogledu dvorca , v katerem so razstavljene številne lovske trofeje in orožje ter drugi lovski pripomočki in se na poti domov ustavili v glavnem mestu južne Češke, do Čeških Budejovic, kjer bo daljši postanek. Ogledali si bomo staro mestno središče z mogočnim Trgom Otokarja II, ki ga obdajajo slikovite meščanske hiše z renesančnimi in baročnimi pročelji in kjer stoji najimenitnejša mestna stavba magistrat Radnice ter osrednji del trga, ki ga krasi Samsonov vodnjak. Po ogledu nadaljevanje potovanja po pokrajini polni gradov in deželnih dvorcev proti Sloveniji. Po prestopu meje sledi vožnja proti domu. Prihod v poznih nočnih urah.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*ali 4 *, 1 x večerja v pivnici, 1 x križarjenje po Vltavi z večerjo, vstopnine Hradčany in Zlata ulička, Konopište, nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodenje potovanja.

Doplačila: enoposteljna soba 42 EUR