Najbolj inovativna turistična agencija

ČRNA GORA IN ALBANIJA

1./2. DAN: DUBROVNIK – ČRNA GORA

Odhod avtobusa ob 23.00 in vožnja proti Črni gori. Na poti več krajših postankov in čas za zajtrk. Jutranji prihod v Dubrovnik, postanek in ogled mesta, prosto za samostojne oglede, nato pa nadaljevanje vožnje do hotela. Namestitev v hotel, krajši čas za počitek, nato pa ogled Budve. Večerja, nočna serenada ob glasbi in kozarcu vina na plaži. Nočitev.

3. DAN: KOTOR - CETINJE - LOVČEN - NJEGOŠI – BUDVA

Po zajtrku celodnevni izlet. Vožnja v slikoviti Kotor. Voden ogled mesta, čas za samostojne oglede, nato pa nadaljevanje vožnje na Lovčen in obisk stare prestolnice Cetinje. Na poti se bomo ustavili v Njegoševem rojstnem kraju – Njegoših, kjer bomo imeli degustacijo domačega sira in pršuta. Po degustaciji se bomo povzpeli na Lovčen, kjer na višini 1660 metrov stoji znameniti Njegošev mavzolej in grobnica, delo umetnika Ivana Meštroviča. Do njega vodi 461 stopnic. Na povratku postanek v Cetinju. Ogled palače kralja Nikole - dvor, ki priča o življenju mogočne dinastije Petrovičev. Povratek v hotel, večerja, po večerji pa zabava in ples ob glasbi. Nočitev.

4. DAN: ALBANIJA (TIRANA - KRUJA)

Po zajtrku se bomo odpeljali do Tirane in si deloma peš, deloma z avtobusom ogledali najpomembnejše znamenitosti. Skenderbegov trg, mošeja Ethem bega, Urni stolp, zgradba centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, bivši mavzolej Enverja Hoxhe, ki je danes kulturni center. Tirana je mesto nasprotij, na eni strani edinstven blišč ter na drugi strani siromaštvo. Sledi vožnja do slikovite Kruje, starodavne prestolnice, kjer je muzej slovitega Skenderbega. Tu bomo imeli odlično kosilo ob glasbi in krajši folklorni nastop. V mestu je tudi stari bazar, ki je prava paša za oči. Prepričani smo, da bo kakšen izdelek našel mesto tudi pri vas. Zvečer vrnitev v hotel, večerja in nekaj uric namenjenih počitku.

5. DAN: ČRNA GORA- SLOVENIJA

Po zajtrku odhod in vožnja proti domu. Postanek v mestu Herceg Novi, ogled trdnjave in mesta z lokalnim vodičem in dobrodošlica ter sprejem v narodnih nošah. Nadaljevanje vožnje po jadranski magistrali in nato po avtocesti proti domu. Postanek na počivališču Krka od koder je čudovit pogled na Skradin. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in ostale pristojbine, vse oglede in vstopnine po programu, 3 polpenzioni v hotelu 4*, celodnevni izlet Kotor Lovčen - Cetinje z vstopninami in degustacijo pršuta, izlet v Albanijo z ogledi, vstopnino in kosilom, glasbo in folklornim nastopom, serenado ob kozarcu vina, glasbo v hotelu drugi večer, sprejem in ogled trdnjave Hercegnovi, vodenje in organizacijo potovanja, pa še kakšno manjše presenečenje.

Možna doplačila: enoposteljna soba 25 EUR, sprejem Hercegnovi 250 EUR


ČRNA GORA & DUBROVNIK

1./2. DAN: DUBROVNIK - ČRNA GORA

Zbor potnikov ob 23.00 in vožnja proti hrvaški meji. Po opravljenih obmejnih formalnostih nočna vožnja mimo Splita do Dubrovnika. Prihod v biser južne Dalmacije v opoldanskih urah. Ogled Dubrovnika, palače Sponza, cerkve Sv. Vlaha in Stradun. Prosto za samostojne oglede ali sprehod po mestnem obzidju. V popoldanskih urah nadaljevanje poti do Črne gore. Nastanitev v hotelu v Budvi ali okolici. Večerja, spoznavni večer in zabava. Nočitev.

3. DAN: KOTOR - LOVČEN-CETINJE

Zajtrk. Dan bomo namenili celodnevnemu izletu Montenegroturi. Obiskali bomo Kotor, utrjeno srednjeveško pomorsko mesto, od koder se ponuja najlepši pogled na Boko Kotorsko, in si ogledali staro mestno jedro. Naslednji postanek bomo naredili v Njegoših, kjer bomo preizkusili njeguški sir in pršut. Nadaljevanje vožnje do narodnega parka Lovčen ter vzpon do Njegoševega mavzoleja, delo kiparja Ivana Meštroviča, in Cetinje, nekdanjega sedeža črnogorskih vladarjev, danes pa muzejskega mesta. Ogled dvorca kralja Nikole. Povratek v hotel. Večerja, po večerji pa serenada na plaži. Nočitev.

4. DAN: ČRNA GORA - HERCEGNOVI

Po zajtrku odhod in kratka vožnja v Hercegnovi, kjer nas bodo na trdnjavi pričakali domačini v narodnih nošnjah in nam pripravili sprejem. Sledi ogled mesta in čas za kavo, nato pa nadaljevanje vožnje mimo Dubrovnika proti Sloveniji. Krajši postanek na počivališču Krka od koder je čudovit pogled na reko Krko in Skradin. Čas za kosilo in osvežitev, nato pa nadaljevanje vožnje v Slovenijo.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, celodnevni izlet Montenegrotura (degustacija pršuta in sira ter vstopnini v Njegošev mavzolej na Lovčenu ter v dvorec kralja Nikole na Cetinju, vstopnina v nacionalni park Lovčen in taksa v Cetinju), izlet na budvansko riviero, voden ogled Dubrovnika, postanek v Hercegnovem, 2 polpenziona v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV, slovensko vodenje in organizacijo potovanja.