Najbolj inovativna turistična agencija

KORZIKA IN SARDINIJA

Korzika slovi kot 'otok lepote' oziroma 'kraljica mediteranskih otokov'. V kombinaciji s Sardinijo boste občutili raznolikost ter harmonijo morja in zemlje.

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 21.00. Vožnja mimo Ljubljane proti Trstu ter naprej po italijanski avtocestah, mimo Benetk vse do Livorna. Vmes postanki za osvežitev.

2. DAN: LIVORNO – BASTIA – CORTE – AJACCIO

Predviden prihod v Livorno okrog 06.00 in vkrcanje na ladjo. Odhod proti Bastiji ter pristanek na “otoku lepote” okoli 13.00. Po izkrcanju se bomo z avtobusom zapeljali prav v osrčje Korzike, v Corte, slikovito majhno mestece, ki se ponaša s prvo univerzo na otoku. Tako imenovano kulturno prestolnico si bomo ogledali z vlakcem, ki nas bo popeljal do starega mestnega jedra, kjer bomo imeli čas za kavico in uživali v čudovitem razgledu na Korziško pokrajino. Po ogledu se bomo z vlakcem zapeljali nazaj do vznožja mesteca in pot z avtobusom nadaljevali proti nacionalnem parku do Ajaccia. Nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

3. DAN: AJACCIO – SARTÈNE – BONIFACIO – SARDINIJA

Zajtrk. Sledi krajši sprehod po mestu oziroma po želji in za doplačilo ogled Napoleonove hiše. Nadaljevanje vožnje po redko naseljeni hriboviti pokrajini do Sartèna, hribovske vasice, ki jo je francoski pisatelj Prosper Mérimée imenoval za “najbolj korziško med vsemi mesti Korzike”. Postanek za ogled zanimivih trgovinic z lokalnimi specialitetami in možnost nakupa. Nadaljevanje potovanja proti jugu otoka, do mesteca Bonifacia, ki ga zaradi nenavadne lege na strmih apnenčastih skalah imenujejo tudi “korziški Gibraltar”. Sprehod po mestecu, ki je ohranilo izrazito italijanski temperament in na svoji skalnati legi nudi osupljiv pogled proti Sardiniji. Nato se boste poslovili od Francije, se vkrcali na ladjo in po uri plovbe pristali v St. Teresa di Gallura na Sardiniji. Nastanitev v hotelu. Večerja. Prenočevanje.

4. DAN: CASTELSARDO – ALGHERO – CAPO CACCIA – BOSA – ORISTANO

Zajtrk. Vožnja ob severni obali do Castelsarda. Mestece se ponaša z gradom zgrajenim na skali nad morjem (doplačilo), kjer je danes tudi muzej domačih obrti, in katedrala St. Antonio Abate mu dajeta poseben pečat. Na zahodni obali je rt Capo Caccia, poimenovan po lovu na divje golobe, z znamenito Neptunovo jamo (doplačilo). Postanek za ogled. Nedaleč stran leži Alghero, ki nas bo začaral s svojo srednjeveško atmosfero. Postanek za pokušino lokalnih dobrot in možnost nakupa. Nadaljevanje poti v Boso s čudovito peščeno plažo. Avtobusni ogled in kratek postanek, še posebej je zanimiv Aragonski stolp na rtu. Nastanitev je predvidena v Oristanu v mestu ali okolici. Večerja in prenočevanje.

5. DAN: ORISTANO – THARROS – CABRAS – BARUMINI – CAGLIARI

Po zajtrku ogled mesta, ki ga imenujejo tudi Eleonorino mesto. Ogled trga Eleonore, stolnice in stolpa Sv. Krištofa. Nedaleč stran leži rt Sinis, kjer je predviden (za doplačilo) ogled antičnega Tharrosa s feničanskimi in rimskimi izkopaninami. V mestecu Torregrandu bomo občudovali najdišče s španskim stolpom, zanimiv pa je tudi Cabras z največjim sladkovodnim jezerom na otoku. Vožnja po področju Giara de Gesturi do kraja Barumini. Ogled najpomembnejšega kompleksa sardinskih “nurag” - Su Nuraxi iz 15. st. p.n.š (doplačilo). Vožnja do glavnega mesta Sardinije - Cagliari, panoramski ogled mesta in nato nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. DAN: CAGLIARI

Zajtrk. Prosto do odhoda avtobusa na letališče. Polet letala proti Ljubljani je predviden v zgodnjih popoldanskih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine,ladijski prevoz na relaciji Livorno-Bastia in Bonifacio-St. Teresa di Gallura, letalski prevoz s posebnim letalom na relaciji Cagliari-Ljubljana, letališka in varnostna pristojbina, 4 polpenzionov (večerja, prenočišče, zajtrk) v hotelih 3*/4* v dvoposteljnih sobah, vlakec v Cortu, vstopnine, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija potovanja, DDV.


PARIZ Z LETALOM 3 DNI

1. DAN: LJUBLJANA−PARIZ

Zbirališče potnikov, odhod letala proti Parizu v jutranjih urah in pristanek na letališču Charles de Gaulle. Prevoz do Pariza in avtobusni ogled mesta: otok na Seni – Ile de la Cité s katedralo Notre–Dame, Latinska četrt, Saint Germain, Univerza Sorbona, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Eifflov stolp, Napoleonova grobnica – Dôme des Invalides, pa še veliko znanih pariških trgov: Concorde, Bastille, Vendôme, Trocadéro, Etoile in drugo. Nastanitev v hotelu. Nato vožnja z metrojem do trga Trocadéro, od koder je najlepši pogled na pariški simbol. Sprehod do Eifflovega stolpa. Vzpon ter za konec še vožnja z ladjico po Seni, kjer si bomo ob sončnem zahodu ter ob zvokih francoskih šansonov ogledovali pariške znamenitosti (oboje za doplačilo). Prenočevanje.

2. DAN: PARIZ

Zajtrk. Možen individualni celodnevni ogled parka Eurodisney, ki leži 32 km vzhodno iz Pariza. Tisti, ki boste ostali z vodnikom, si boste “mesto svetlobe”, kot romantiki imenujejo Pariz, ogledali še malo peš. Dopoldan priporočamo individualni ogled muzeja Louvre, ki hrani eno najbolj znanih slikarskih del velikega uma renesanse, Leonarda da Vincija, Mona Liso. Možen sprehod mimo gotske lepotice Notre–Dame po otočku Ile de la Cité ter naprej na levi breg reke Sene, kjer se razteza Latinska četrt. Prosto za kosilo in uživanje ob obrežju reke Sene. Prosto popoldne lahko izkoristimo za potep po znameniti ulici Rivoli oziroma sprehod po Elizejskih poljanah do Slavoloka zmage. Skratka, možnosti je dovolj, da kar najlepše doživite Pariz. Zvečer priporočamo vzpon na hribček Montmartre, ki je v svoji bogati zgodovini gostil tudi največje umetnike impresionizma. Prosto za potepanje po umetniški četrti ter ogled bazilike Sacré–Coeur. Za vse, ki boste želeli uživati po pariško, pa imamo možnost odlične predstave (doplačilo) v enem od mnogih pariških kabaretov. Prenočevanje.

3. DAN: PARIZ − VERSAILLES − LJUBLJANA

Zajtrk. Dopoldan priporočamo (doplačilo) izlet v bližnje mestece Versailles, kjer ponosno kraljuje dvorec Ludvika XIV. – Sončnega kralja, obdan s prekrasnimi vrtovi. Grad se ponaša s številnimi dvoranami ter z najlepšo, Zrcalno dvorano. Po individualnem ogledu gradu si lahko privoščite tudi sprehod na bližnjo tržnico, kjer boste začutili pravi utrip francoskega podeželja. Vrnitev v Pariz ter nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za samostojni ogled muzeja Orsay ali pa si privoščite sprehod okrog muzeja moderne umetnosti Centre Pompidou. Popoldan prevoz na letališče in odhod letala proti Ljubljani v večernih urah.

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, letališka in varnostna pristojbina ter dodatek za gorivo v znesku 145 €, prevoz z letališča do hotela in nazaj, 2 prenočevanji z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija potovanja, DDV.

Možna doplačila: ( ob prijavi ) enoposteljna soba 74,00 EUR/osebo , Versailles – dvorec z avtobusom 27 €,Eifflov stolp 15,50 € , ( doplačila vodniku v Parizu ) ladja po Seni 13 €, 10 vozovnic za mestni promet 13,30 €, muzeji pribl. 10 €, Louvre ali Orsay pribl.11 €,vstopnina v Eurodisney: odrasli 64 €, otroci od 3 do 11 let 58 €, ogled predstave v kabaretu 60-130 €, večerja od 25 € dalje, prevoz do letališča J. Pučnika in nazaj 25 € po osebi ( min 20 oseb )


PARIZ

Pariz je brez dvoma eno najlepših in najzanimivejših mest na svetu. Mesto z bogato in burno zgodovino je tekom stoletij postala kulturna in modna prestolnica in srce Francije. Oglejte si otok na Seni, obiščite svetovno poznani muzej Louvre, sprehodite se po Elizejskih poljanah, povzpnite se na Eifflov stolp in uživajte ob osupljivem pogledu na prestolnico.

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 15.30. Vožnja z vmesnimi postanki preko mejnega prehoda Karavanke, mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta in Karlsruheja v Francijo, nato pa mimo Metza in Reimsa proti Parizu.

2. DAN:

Pariz se bo ravno prebujal, ko bomo prispeli v francosko prestolnico. Dopoldanski avtobusni ogled vedno zanimive francoske prestolnice: otok na Seni – Ile de la Cite s katedralo Notre Dame. Nato se bomo podali na slikoviti “intelektualni” levi breg: Latinska četrt, Saint – Germain, Sorbona, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Napoleonova grobnica – Domes des invalides, pa še nekaj znanih trgov: Concorde, Bastile, Republique, Vendome, Trocadero, Etoile in še mnogo drugega. Nastanitev v hotelu. Krajši oddih za osvežitev. Popoldan vožnja z metrojem do Eifffovega stolpa in po želji vzpon. itd. i. Zvečer se bomo sprehodili po očarljivi četrti Saint-Germain-des-Prés, kjer poleg najstarejše pariške cerkve najdemo tudi slavne caféje. Nočitev.

3. DAN:

Po zajtrku se bomo odpravili proti Versaillesu, kjer se bohoti slavni dvorec Ludvika XIV. Po ogledu notranjosti si bomo privoščili še sproščen sprehod po slavnih vrtovih. Iz 17. stoletja se bomo odpravili v 21. stoletje, v futuristično poslovno četrt La Defénse. Popoldne prosto za individualne oglede v centru mesta, možnosti je nešteto: Picassov ali Rodinov muzej, Napoleonova grobnica... Zvečer se bomo skupaj odpravili še na grič Montmartre, pokukali na palete pouličnih slikarjev in si ogledali belo baziliko Sacré Coeur. Pred vrnitvijo v hotel pa bomo spoznali še nočni utrip vedno živahnega Pigallea. Nočitev.

4. DAN:

Dobro jutro nam bo voščil največji muzej na svetu, Louvre, kjer si bomo lahko ogledali njegove najslavnejše zaklade: Mona Lizo, Miloško Venero, Michelangelove sužnje, Hamurabijev zakonik, itd. Po muzeju pa še sprehod po elitnem delu Pariza mimo ekskluzivnih trgovin in bleščavih hotelov do Opere. Prosto za kosilo in nakupe (veleblagovnici Galeries Lafayette in Printemps, parfumerija Fragonard...). Seveda ne bomo pozabili tudi najlepše, najslavnejše in sploh naj - avenije Champs-Elysées, kjer lahko, kot poje šanson, na dveh kilometrih od Slavoloka zmage do trga Concorde dobite prav vse, kar si zaželite. Prosto do odhoda, nato bomo zaželeli Parizu “au revoir” in se po isti poti odpravili domov.

5. DAN:

Prihod v Slovenijo v popoldanskih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, vestne pristojbine in parkirnine, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 2*/3*, zunanje oglede po programu, prevoz v Versailles, strokovno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje, stroške organizacije in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba 64 EUR, Eifflov stolp 15 EUR je možno plačati samo ob prijavi, saj ima skupino predhodno plačano rezervacijo, ladja po Seni pribl. 13 EUR, Eurodisney 65 EUR, Louvre ali Orsay 11 EUR, Versailles – dvorec in vrtovi 15 EUR, 10 vozovnic za mestni promet 14 EUR, večerja od 25 EUR.


PROVANSA IN AZURNA OBALA

Provansa in Azurna obala slovita kot najbolj obiskan del Francije. Nenavadno lepa pokrajina Provanse je prevzela Van Gogha in Cezana. Tu sta naslikala svoja najlepša dela, saj pokrajina slovi po nepreglednih nasadih sivke, čudovitih rečnih kanjonih, tisočih vinogradih, zaspanih vasicah, nasadih oljk, kostanjevih gozdovih in prijetnih domačinih - to je Provansa. Za Azurno obalo pa se ve, da je najbolj mondena obala Evrope že od nekdaj. Je zbirališče bogatašev, boemov, snobov, umetnikov in seveda tudi turistov z vsega sveta. Tako v Provansi, kot na Azurni obali se popotnik ne more načuditi radodarni naravi, njenim lepotam in igrivosti barv na vsakem koraku. Van Gogh je že vedel.

1. DAN: SLOVENIJA – ITALIJA – FRANCIJA

Večerni odhod iz vašega kraja in nočna vožnja po severni Italiji in v smeri Benetk, Padove, Verone, Piacenze in Genove do obale Ligurskega morja in v Francijo.

2. DAN: NICA – AVIGNON – BEAUX DE PROVANSE – ARLES

Jutranji prihod v Nico in postanek za ogled. Po slikoviti pokrajini Provansi bomo nadaljevali vožnjo vse do Avignona. Mesto je znano po tem, da je bilo poleg Rima edino, ki je v nekem obdobju gostilo papeže. Ogledali si bomo imenitno Papeško palačo in staro srednjeveško jedro ter sloviti most, ki se konča na polovici reke Ron. Nadaljevanje vožnje mimo Gore vetrov (Mont Ventoux), ki jo je upodabljal tudi slikar Cezanne, do slikovite vasice Beaux de Provanse. Ogledali si bomo grajske ruševine na planoti in uživali v pogledu na okoliške kraje v dolini. Potovanje bomo nadaljevali do Arlesa, ki velja za središče močvirnate pokrajine Camarque ob delti reke Ron. Ogledali si bomo rimsko areno, ki je ena največjih še ohranjenih, nekdanje rimsko gledališče in uživali v promenade in ob pogledu na tipično francosko kavarniško življenje. Prevoz do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. DAN: ARLES – CAMARQUE – ST. MARIE DE LA MER – AIGUES MORTES – GRASSE – CANNES – NICA

Po zajtrku bomo vstopili v park Camarque, kjer bomo lahko oprezali za znamenitimi belimi kamarškimi konji, biki, jatami ptic - morda bomo kje uzrli celo flaminge. Ogledali si bomo obalno mestece St. Marie de la Mer, znano po vsakoletnem srečanju Romov z vseh koncev sveta. Ne daleč proč je še en zanimiv kraj, Aigues-Mortes, zgrajen kot vojaška postojanka za križarske pohode, ki je še do danes ohranil podobo popolne geometrijske oblike. V bližini bomo videli zelo zanimive ogromne kupe soli. Na poti proti Azurni obali bomo opazili veličastni, trinadstropni in 272 metov dolgi rimski akvadukt, Pont du Gard. Še enkrat se bomo zapeljali čez Provanso, mimo Marseillesa in Aix-en Provencea do središča parfumske industrije v kraju Grasse. Tu si bomo ogledali tipično tovarno parfumov in imeli tudi možnost nakupov enega najbolj tipičnih provansalskih spominkov (doplačilo). Čisto blizu je festivalski Cannes, kjer se bomo popeljali mimo mondenih hotelov in se sprehodili ob Festivalski palači in iskali odtise rok Sofie Loren, Brigitte Bardot, Monice Bellucci in drugih znamenitih filmskih zvezdnikov. Zvečer še vožnja do Nice. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. DAN: NICA – EZE - MONACO-ITALIJA-NOVO MESTO

Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja po panoramski cesti do simpatične vasice EZE, ki kot orlovo gnezdo na pečini kraljuje okoliškim krajem. Vožnja do žepne kneževine MONACO, Postanek za ogled eksotičnih vrtov (doplačilo), ki sodijo med najlepše v Evropi. Obisk knežje palače, katedrale z grobnico kneginje Gracije Patricije in kneza Rainerja. Možen obisk svetovno znanega Oceanografskega muzeja z zanimivim akvarijem (doplačilo). Sledi še skok v mondeni MONTE CARLO, središče igralništva, luksuznih hotelov, draguljarn in znamenite proge slovitih dirk formule 1. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje preko Italije, nad številnimi letovišči na ligurski obali do Genove, čez Apenine mimo Benetk v Slovenijo. Povratek v poznih večernih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na navedenih relacijah, cestnine in parkirnine, 2 x polpenzion ( večerja , zajtrk ) v hotelih turistične kategorije, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje, organizacijo izleta in DDV.

Doplačila: (po želji) - enoposteljna soba 35 EUR na noč , vstopnine po želji približno 40 – 50 EUR


STRASSBOURG

Strasbourg je največje mesto in glavno mesto francoske regije Alzacije, prefektura in občina departmaja Bas-Rhin. Po oceni iz leta 2007 je v mestu živelo okoli 272.700 ljudi. Mesto leži v severovzhodnem delu Francije, na levem bregu reke Ren in njegovega pritoka Ill, tik ob nemško – francoski meji.
V Evropski uniji ima Strasbourg pomembno vlogo, saj je tu od leta 1949 sedež Evropskega sveta. V mestu se nahaja Evropsko sodišče za človekove pravice, je pa tudi eno od dveh sedežev sveta Evropskega parlamenta (drugi sedež je v Bruslju).

1. /2. DAN: STRASBOURG

Odhod avtobusa ob 18.00 in vožnja proti zahodni Evropi. V jutranjih urah bomo prispeli v mesto ob rekah Ren in Ill. Takoj po prihodu ogled tega »mesta cest«, delno z avtobusom delno peš. Novi del se ponaša z različnimi zgradbami Evropske Unije, kot so: Evropska palača, Evropski parlament, Palača človekovih pravic….Obisk Evropskega parlamenta v lastni režiji. Možnost idilične vožnje z ladjico po reki Ill ( doplačilo). Ob 18.00 uri vožnja do hotela v mestu ali okolici, po želji postanek za večerjo, ali večerja v hotelu. Nočitev.

3. DAN: STRASSBOURG- TREBNJE

Po zajtrku se bomo podali na podrobnejši ogled starega mesta, ki je zanimiv zaradi bogate kulturne dediščine predalčaste arhitekture in predela La Petite France, ki je ena najzanimivejših in najlepše ohranjenih mestnih četrti na bregovih reke Ill. Mesto slovi po prekrasni gotski katedrali in po največjem muzeju v Franciji. Zgodovinsko središče Strasbourga Grande Île je od leta 1988 uvrščeno na UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine. Nekaj časa prosto za samostojne oglede in nakupe nato pa odhod proti domu. Po želji postanek v Stuttgartu in ogled starega mestnega jedra. Povratek domov v nočnih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestne pristojbine, nočitev z zajtrkom v hotelu, zunanje oglede, nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 38 EUR, večerja od 18 EUR dalje, vstopnine v muzeje, ladjica po reki Ill cca 8 EUR


VIKEND V PARIZU

Svetovna prestolnica mode, romantike in za mnoge tudi kulinarike Paris vabi, da ga obiščete. Sprehodite se skozi znamenite ulice polne zgodovine Champs Elysees in obiščite svetovno znane muzeje in galerije od Louvra do Pikasovega muzeja – izbirate lahko med več kot sedemdesetimi različnimi. Povzpeli se boste lahko tudi na znameniti Eifflov stolp in se sprehodili do Slavoloka zmage. Bivali boste v znameniti četrti Montparnasse na levem bregu reke Sene, ki je odlično izhodišče za oglede in sprehode.

Datum: vikend pet-ned
Informativna cena: od 314 EUR/osebo

Cena vključuje: povratno letalsko karto (Ljubljana – Pariz – Ljubljana), letalske pristojbine, osebno ročno prtljago do 8 kg, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, strošek rezervacije.

Možna doplačila: od 23 EUR/osebo dalje transfer letališče – hotel – letališče.