Najbolj inovativna turistična agencija

ATENE - 4 DNI

Doživite grško prestolnico z vsemi njenimi najlepšimi znamenitostmi kot so Akropola, Partenon in Epidavros, staro mestno jedro Plaka, Peloponez.

1. DAN: ATENE

Zbirališče potnikov na letališču in polet proti Atenam. Živahna prestolnica nas bo očarala s svojim temperamentom ter mešanico svetovljanskega duha in kaotičnega utripa. Med krožnim avtobusnim ogledom bomo ujeli prve utrinke Aten: glavna trga Omonia in Sintagma s parlamentom, ki spominjata na viharne čase sodobne grške zgodovine, pogled na ponosno Akropolo, kjer domuje boginja Atena, zaščitnica mesta, antični stadion Kalimarmaro, Nacionalni vrtovi, knjižnica, akademija, univerza… Po ogledih nastanitev v hotelu in čas za osvežitev. Zvečer se bomo z vodnikom sprehodili po Plaki ter po želji obiskali katero od tipičnih grških tavern in zaključili večer v ritmu sirtakija. Nočitev.

2. DAN: ATENE - KRIŽARJENJE PO SORONSKEM ZALIVU (HYDRA – AEGINA – POROS)

Po zajtrku sprehod po živahnih ulicah, obisk atenske tržnice ali katerega od muzejev. Predlagamo križarjenje po Soronskem zalivu. Vožnja do pristanišča Pirej. Vkrcanje na hidrogliser in vožnja do najlepših otokov v Saronskem zalivu. Obiskali bomo otok Hydra, ki je prava oaza miru, zelenja in veličastnih meščanskih hiš, ki so jih 18. in 19. gradili bogati trgovci in ladjarji. Prav nič nenavadno ni, če na otočku srečamo katero izmed znanih osebnosti, saj je otok njihovo priljubljeno letovišče. Kosilo na ladji. Postanek na Porosu, glavni pomorski bazi 18. st in Aegini. V večernih urah povratek v Atene. Po želji in za doplačilo obisk grškega večera s tipično grško večerjo in folklornim programom na Plaki.

3. DAN: ATENE - PELOPONEZ

Po zajtrku sledi zlet po Peloponezu. Vožnja do Korintskega prekopa, ki so ga pričeli graditi že Rimljani, danes pa predstavlja enega najbolj veličastnih prizorov v Grčiji. Postanek za ogled strmih prepadnih sten ladijskega kanala, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Vožnja do Miken, starega grškega mesta, s slavnimi Levjimi vrati, Kiklopovimi zidovi, Agamemmnovo grobnico ... Postanek v elegantnem mestecu ob jugovzhodni obali Peloponeza-Nauplionu in nato še krajši del poti do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega zdravilišča, danes pa svetovno znanega gledališča. Pozno popoldan vrnitev v Atene in še zadnji večerni utrip živahne grške prestolnice. Nočitev.

4. DAN: ATENE – DELFI

Po zajtrku prosto ali odhod do Delfov - enega najlepših in zgodovinsko pomembnih mest, središča sveta, kot so nekoč imenovali najpomembnejše grško preročišče. Ogledali si bomo izjemen arheološki park, kjer so nekoč po slavni Sveti cesti prispeli najprej do Apolonovega templja, gledališča iz belega marmorja, stadiona, telovadišča in do tolosa oziroma rotunde v svetišču. Pozno popoldan vrnitev v Atene in naprej do letališča, od koder sledi polet proti domu.

CENA: 525 EUR (najmanj 25 oseb)

Cena vključuje: letalski prevoz z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami, avtobusni prevoz po programu, panoramski ogled mesta (vstopnine za doplačilo), 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v Atenah v dvoposteljnih sobah, organizacijo in vodenje potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačilo: (ob prijavi): enoposteljna soba 75 EUR / 3 noči, prevoz na letališče Zagreb iz Novega mesta in nazaj pribl. 25 EUR, večerja v hotelu 10 EUR, vstopnine Acropolis 12 EUR , muzeji 5 EUR, Panathenaic Stadium 4 EUR, izlet v Delfe (min 20 oseb) vključeni vstopnini v muzej in arheološko najdišče 55 EUR, izlet na Peloponez (min 20 oseb) 55 EUR vključeni vstopnini Epidaurus in Mikene, križarjenje s kosilom ( min 20 oseb) 85 EUR,Grški večer z večerjo v Plaki 30 - 35 EUR


KLASIČNA GRČIJA IN METEORA

V šestdnevnem potovanju si bomo poleg lepot Aten in Peloponeza ogledali Meteoro - eno največjih naravnih znamenitosti na svetu, kjer se na v 'nebesa strlečih' stolpičih nahajajo samostani iz bizantinskega obdobja.

1. DAN: ANCONA

Na pot se bomo podali v jutranjih urah. Vožnja do Fernetičev in po padski nižini mimo Benetk, Padove in Bologne do Ancone, kjer se bomo vkrcali na grško hitro ladjo in se nastanili v štiriposteljnih notranjih kabinah. Preostanek dneva bomo namenili spoznavanju razkošne grške ladje, kjer nam bo pot kar prehitro minila. Prenočevanje.

2. DAN: IGOUMENITSA – METEORA – KAMENNA VOURLA

V dopoldanskih urah prihod ladje v Igoumenitso, največje pristanišče severne Grčije. Vožnja po gorati severozahodni Grčiji, mimo Joanino do Kalambake. Ogled samostanov na v ”nebesa strlečih” stolpičih – Meteore, ki je ena izmed ”svetovnih čudes”. Osupljiva pokrajina pa je služila tudi že za ozadje filma Jamesa Bonda. Ogled dveh izmed petih še naseljenih samostanov, ki so poslikani s freskami in imajo številne ikone. Po ogledu vožnja do hotela. Nastanitev v hotelu in večerja. Prenočevanje.

3. DAN: KAMENNA VOURLA – DELFI – ATENE

Po zajtrku vožnja prek gorate Gravije v Delfe, najbolj znano grško preročišče, kjer je domovala prerokinja Pitija. Sprehodili se bomo po arheološkem prostoru, imenovanem ”Sveta cesta” do Apolonovega templja, kjer je med stebri sedela skrivnostna Pitija in obiskovalcem prerokovala usodo. Poleg tega še ogled nekdanjega gledališča, stadiona. Nadaljevanje poti do Aten. Po prihodu v Atene nastanitev v hotelu. Večerni sprehod do Plake, kjer si bomo lahko za doplačilo ogledali folklorni večer in pokusili tipične grške specialtitete. Seveda se bomo lahko naučili tudi sirtaki. Prenočevanje.

4. DAN: ATENE – KORINT

Po zajtrku krožni avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije: trg Sintagma, kraljeva palača, kraljeva straža, stadion, na katerem so bile prve olimpijske igre moderne dobe… Ogled »zgornjega mesta« kot so imenovali Akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta, sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona…. Nekaj prostega časa za kosilo in nakupovanje na največji pokriti tržnici v Grčiji in nato vožnja do Korintskega prekopa. Ogled slavnega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Vožnja v Loutraki, nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

5. DAN: KORINT – PELOPONEZ - PATRAS

Zajtrk v hotelu in vožnja v Argolido do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Nadaljevanje poti prek osrčja Peloponeza do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole... Nekaj prostega časa za zadnje nakupe spominkov in vožnja proti Patrasu. Vkrcanje na ladjo. Nočna plovba.

6. DAN: ANCONA – SAN MARINO – SLOVENIJA

Plovba po Jadranskem morju. Po prihodu v pristanišče Ancona izkrcanje z ladje in vožnja do državice San Marino. Ogled. Nadaljevanje poti z avtobusom mimo Bologne, Padove, proti Slovenija kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 428 EUR (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevozi po programu,prevoz s hitro ladjo Ancona–Igoumenitsa in Patras–Ancona in prenočevanje v štiriposteljnih notranjih kabinah, prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3*** v dvoposteljnih sobah,v Atenah, 2 x polpenzion v v Kammeni Vourli in Loutrakiju ,vodenje in organizacijo potovanja ,DDV.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 75,00 EUR/osebo, riziko odpovedi 15 EUR

Na kraju samem: (vodniku na poti) večerja na Plaki pribl. 29 €, vstopnine pribl. 45 €, nastanitev v dvoposteljni kabini v obeh smereh: 68 €, nastanitev v triposteljni kabini v obeh smereh: 40 €