Najbolj inovativna turistična agencija

CRES - SUSAK - KRK

1. DAN: CRES - MALI LOŠINJ - SUSAK

Zjutraj ob 4.00 odhod in vožnja do Brestova, kjer se bomo vkrcali na trajekt za otok Cres. Sledi vožnja preko otoka do Malega Lošinja. Od tu se bomo z ladjico odpeljali na izlet na bližnji otok Susak. Pripravili nam bodo tudi ribji piknik, po želji pa se bomo ustavili v skritem zalivu za skok v morje. Na povratku plovba mimo otoka Srakane, nastanitev v hotelu, večerja v restavraciji, zabava in nočitev.

2. DAN: KRK - VRBNIK

Po zajtrku se bomo odpeljali na sosednji otok Krk v mestece Punat. Sledi kratek izlet z ladjico do frančiskanskega samostana Košljan, kjer si bomo ogledali samostan, bogato zbirko in muzej z etnografsko zbirko. Kosilo, nato pa še kratka vožnja v Vrbnik, kjer bomo imeli degustacijo vin ob domačem siru in pršutu. Pred tem si bomo ogledali slikovito mestece in se sprehodili skozi najožjo ulico. Popoldne slovo od Krka in vožnja proti domu.

CENA: 165 EUR (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vse trajekte na poti, nastanitev v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, nočitve z zajtrkom, večerjo v restavraciji, vse oglede in vstopnine po programu, izlet z ladjico in ribjim piknikom na Susak, vožnja z ladjico do samostana in vstopnino v samostan, kosilo, ogled vinske kleti in degustacijo bo pršutu in siru, vodenje in organizacijo, DDV.


DUBROVNIK

DUBROVNIK – srednjeveško mesto na južnem Jadranu, legendarna Republika, stoletja najmočnejše ekonomsko in kulturno središče tega dela Mediterana. Mesto, obdano z veličastnim obzidjem, mesto muzejev, razkošnih palač, luksuznih hotelov in restavracij, mednarodnih festivalov in ulic polnih življenja...

1. DAN: DUBROVNIK

Odhod avtobusa ob 3.00 in vožnja s krajšimi postanki do Dubrovnika. Po prihodu sledi voden ogled in raziskovanje Dubrovnika. Pozno popoldne nastanitev v hotelu, krajši počitek in večerja, po želji ob glasbi. Za doplačilo večerja v eni od številnih konob ali na turistični kmetiji v okolici Dubrovnika.

2. DAN: IZLET Z LADJO NA ELAFITE - FISH PIKNIK- DALMATINSKA PESEM

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet na Elafitske otoke, kamor se bomo zapeljali z ladjico. Sprehodili se bomo po otoku, poiskali majhno cerkvico, kjer je ena najmočnejših energetskih točk tega področja, imeli čas za skok v morje, domačini pa nam bodo pripravili dobro ribo. Popoldne povratek v Dubrovnik. Zvečer večerja in prenočevanje.

Ali IZLET V ČRNO GORO

Z avtobusom se bomo odpeljali na celodnevni izlet po Črni Gori. Obiskali bomo Kotor, utrjeno srednjeveško pomorsko mesto, od koder se ponuja najlepši pogled na Boko Kotorsko in si ogledali staro mestno jedro. Nadaljevanje poti po znamenitih kotorskih serpentinah do Njegušev, rojstne vasice Petra Petroviča Njegoša. Pokušina pršuta in sira. Nadaljevanje vožnje do narodnega parka Lovčen ter vzpon do Njegoševega mavzoleja, delo kiparja Ivana Meštroviča. Postanek v Cetinju, nekdanjem sedežu črnogorskih vladarjev. Ogled dvorca kralja Nikole. Zvečer povratek v hotel, večerja in nočitev ali nočno raziskovanje Dubrovnika.

3. DAN: DUBROVNIK - STON

Po poznem zajtrku slovo od Dubrovnika in vožnja proti domu. Ustavili se bomo v Trstenem, kjer si bomo ogledali arboretum, nato pa nadaljevali vožnjo do Stona. Ogled mesta, dobrodošlica in ogled, po želji pa tudi kosilo v domači konobi, kjer nam bodo pripravili manjše presenečenje. Popoldne nadaljevanje vožnje. Krajši postanek na počivališču Krka, od koder bomo imeli lep pogled na reko Krko in mesto Skradin. Prihod domov okoli 23. ure zvečer.

CENA: 235 EUR (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 2x polpenzion v hotelu 3*, turistično takso, vstopnine in oglede po programu, izlet po izbiri in po programu drugi dan, voden ogled Dubrovnika z lokalnim vodnikom, vodenje in organizacijo programa.

Doplačila po želji: večerna vožnja z ladjico 12 EUR, enoposteljna soba, glasba ob večerji cca 5 EUR, večerja v konobi ob glasbi cca 15 EUR, kosilo zadnji dan v Stonu 15 EUR


GOLI OTOK IN KRK

Izlet Krk in Goli otok vas bo očaral z bujno slikovitostjo Kvarnerskih otokov, čudovitim mediteranskim rastjem in bogato zgodovino. Na Golem otoku se bomo vrnili v čas informbiro-ja in zgodnjega socialističnega obdobja bivše Jugoslavije.

1. DAN:

Vožnja z avtobusom do otoka Krka. Po prihodu na obalo mesta Krk se bomo vkrcali na turistično ladjo in se popeljali na celodnevni izlet po kvarnerskih otokih. Pluli bomo mimo obale Stare Baške in otoka Sveti Grgur. Na tem otoku so strme stene, visoke tudi do 100 m. Na vrhovih sten so bunkerji zgrajeni v letih 1952-1970. Zgradili so jih politični zaporniki. Zapori na Golem otoku so bili narejeni v obdobju med 1952-1989 za politične zapornike po naročilu komunistične partije in Josipa Broza-Tita. Obhodili bomo otok in zapore v spremstvu lokalnega vodnika, bivšega političnega zapornika. Ogledali si bomo celice, delavnice, kjer so delali kruh, ploščice in pohištvo. Po 2,5 urnem ogledu bomo po kosilu pripluli na otok Grgur. Tam si bomo ogledali ženski politični zapor. V bližini se nahaja še neposeljeni otok Galun – otok galebov. Sledi plovba do mesta Krk, nastanitev v hotelu, večerja in po želji zabava ob glasbi.

2. DAN:

Zajtrk. Dopoldan si bomo v spremstvu lokalnega vodnika ogledali mestne znamenitosti mesta Krka. Nekaj prostega časa bomo namenili za sprehod po mestni promenadi. Mesto je bilo naseljeno že v prazgodovinskem času in identificirano kot Kuryka antične Grčije, ter kot Curicum iz rimske dobe, vendar je zanesljivo, da so ga že pred tem osnovali Liburni. Iz rimskih časov so ohranjeni ostanki  term,  obzidja,  mozaikov in delov stavb. Najpomembnejši kulturnozgodovinski objekt v mestu je romanska katedrala, zgrajena v začetku 12. stoletja, na ostankih starokrščanske bazilike iz 5. - 6. stoletja. Od drugih zgodovinskih spomenikov je potrebno omeniti: kvadratni obrambni stolp iz 12. stol., dele obzidja iz 15. in 16. stol., cerkev Gospe od Zdravlja iz 12. stol. in razvaline cerkve sv. Lovra. Nato se bomo zapeljali po baščanski poti glagolice, katera predstavlja dolino, kjer je bil najden najstarejši glagolski zapis in dokument hrvaške državnosti. Sledi ogled cerkve sv. Lucije v Jurandvoru z Baščansko ploščo. Popoldan povratek proti Sloveniji.

CENA: 116 EUR(najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu 3***, izlet z ladjo na Goli otok, malico in kosilo na ladji (ribji ali mesni menu) pijača dobrodošlica, ogled mesta Krk z lokalnim vodnikom, ogled cerkve v Jurandvoru z Baščansko ploščo, vstopnine po programu s potrebnimi lokalnimi vodstvi. osnovno nezgodno zavarovanje, turistično spremstvo in organizacijo, DDV.


GUSARJI IN MANDARINE

Gusarji, Omiš, barka, morje, ribe, vino in dalmatinska pesem…
Dolina Neretve, mandarine… vse to začinjeno z obilico zabave in dobre volje…

1. DAN: BRAČ

Zbrali se bomo ob 4.00 in se odpeljali do Omiša, kjer nas bodo zajeli gusarji in odpeljali na gusarsko ladjo, s katero se bomo popeljali do Brača. Ogled kamnoloma in šole, nato pa nadaljevanje izleta z ladjo. Kapetan nam bo pripravil ribo in vino, v mirnem zalivu pa bomo imeli gusarske igre, iskali zaklad in po želji tudi zaplavali. Popoldne povratek v Omiš in nadaljevanje poti do hotela. Nastanitev v dvoposteljnih sobah, večerja, zabava in ples ob glasbi.

2. DAN: NERETVA

Po poznem zajtrku se bomo odpravili v dolino Neretve na foto safari, kjer nas bodo z domačim žganjem in suhimi figami pričakali ljubeznivi domačini. Najprej se bomo z neretvanskimi ladjami popeljali po skrivnostnih kanalih reke Neretve. Da bo veselo bodo poskrbeli neretvanski gusarji, ki nam bodo tudi zaigrali in zapeli. V njihovem spremstvu bomo tudi obirali mandarine. Čas za kosilo, ki nam ga bodo pripravili domačini. Ves čas bodo z nami glasbeniki, pripravili pa nam bodo tudi manjše presenečenje. Popoldne povratek proti domu. Na poti se bomo ustavili na počivališču Krka, od koder je lep pogled na reko Krko in mestece Skradin, ki je ena od vstopnih točk v nacionalni park Krka. Prihod domov okoli 23. ure.

CENA: od 159 EUR (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, izlet z ladjo in ribji piknik na ladji, animacijo gusarjev in gusarske igre, nastanitev in polpenzion v hotelu 3*, živo glasbo zvečer, vse oglede in vstopnine po programu, dobrodošlico z žganjem in figami, obiranje mandarin in eno vrečko mandarin, vožnjo s čolni po Neretvi, kosilo, vse ob spremstvu glasbenikov, organizacijo in vodenje izleta, DDV.


HUM - BRIONI - PULA

1. DAN: HUM - PAZIN - MEDULIN

Odhod avtobusa ob 06.00. Vožnja v Buzet in naprej v Hum, najmanjše mesto na svetu, kjer je staro mestno jedro obdano z obzidjem in obrambnimi stolpi. Tu bomo spoznavali glagolico, staro pisavo, ki so jo tu uporabljali tudi še na začetku 20. stoletja in stare freske v romanski cerkvi na pokopališču. Ustavili se bomo tudi v tipični istrski gostilni, kjer nam bodo postregli s toplo malico. Ponudili nam bodo magični humski napitek, domače žganje, ki ima zdravilne učinke. Sledi kratka vožnja do Pazina in ogled muzeja, ki domuje v Kaštelu. Nadaljevanje vožnje do Rovinja, ogled mesta in mestnih znamenitosti, nato pa vožnja v Medulin. Nastanitev v hotelu 3*. Krajši počitek, možnost kopanja. Zvečer večerja in po želji in za doplačilo zabava ob glasbi v hotelu.

2. DAN: PULA - FAŽANA - BRIONI

Po zajtrku vožnja do Pule in ogled mesta. Čas za kavo, nato pa nadaljevanje vožnje v Fažano, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se odpeljali na otok Veliki Brion. Sledi ogled otoka, ki velja za narodni park predvsem zaradi svoje lepote, blage mediteranske klime in bogate flore in faune. S panoramskim vlakom se bomo zapeljali po otoku in si ogledali muzeje. Po ogledu Brionov sledi vožnja v notranjost Istre in zaključno pozno kosilo v pravi istrski konobi, kjer nas bodo sprejeli domačini in nam pripravili tudi tipične domače jedi. Proti večeru povratek domov. Prihod domov bomo prilagodili razpoloženju v konobi in vašim željam.

CENA: 126 EUR (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Doplačila po želji: glasba ob večerji


ISTRA

1. DAN:

Zjutraj okoli 8. ure odhod in vožnja mimo Postojne in Kopra na Hrvaško. Na prvem postanku bomo udeležencem razdelili bogate sendviče, nato panadaljevali vožnjo v Motovunu, kjer si bomo ogledali to zanimivo mesto in imeli čas za kavo.
Sledi:

  1. Kratka vožnja do adrenalinskega parka, kjer bomo preizkušali svoje spretnosti, tekmovali v različnih igrah in se zabavali. Domačini nam bodo pripravili roštilj, zmagovalno ekipa pa bo prejela nagrado.
  2. Ali pa se bomo odpeljali na zanimivo vožnjo z vlakom Parenzana. V manjši vasici bomo imeli postanek in degustacijo domačih dobrot, pripravili pa nam bodo tudi igre brez meja in še kakšno manjše presenečenje.

Pozno popoldne vožnja do hotela, krajši počitek, nato pa večerja in druženje. Prenočevanje.

2. DAN:

Po zajtrku se bomo odpeljali v Pazin, kjer bomo ob spoznavanju skrivnosti Julesa Verna spoznavali to zanimivo mesto in si ogledali muzej. Izvedeli, bomo tudi kako je grof Sandorf pobegnil iz pazinskega dvorca, kjer danes domuje muzej. Sledi zanimivo kosilo, v popoldnaskih urah pa povratek proti domu.

CENA: 169 EUR (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, polpenzion v hotelu, vstopnino in animacijo v adrenalinskem parku in kosilo ali vožnjo z vlakom, animacijo in degustacijo istrskih dobrot, skrivnosti Julesa Verna z animacijo, ogled muzeja v Pazinu, bogato zaključno kosilo, kakšno presenečenje, vodenje in organizacijo, DDV.


KORČULA – OTOK MARKA POLA, PRIJAZNIH LJUDI IN DOBREGA VINA

Vabimo vas da se z nami odpravite na najlepši dalmatinski otok, kjer si preteklost in prihodnost podajata roki in kjer bomo doživeli nepozabne trenutke v druženju z dalmatinsko klapo, Markom Polom in ljubeznivimi domačini ob dalmatinski hrani in odličnimi korčulanskimi vini.

1 /2 DAN: STON- OREBIĆ - KORČULA

Odhod avtobusa ob 23. uri in vožnja mimo Splita do Stona, kjer nam bodo domačini pripravili manjše presenečenje in dobrodošlico. Da se bomo malo razgibali, se bomo sprehodili po mestnem jedru in si vzeli čas za kavo. Sledi vožnja do Orebića. Tu se bomo sprehodili do samostana, od koder je čudovit pogled. Ogled cerkve in zanimivega muzeja. Sledi vožnja s trajektom na otok Korčulo. Nastanitev v hotelu, nato pa nekaj prostega časa za kosilo. Sledi izlet z ladjico, ogled starih kamnolomov in otočka Vrnik ter krajši postanek na Badiji. Zvečer dalmatinska večerja v hotelu, po večerji zabava in ples. Nočitev.

2. DAN: KORČULA – VELA LUKA

Po zajtrku voden ogled mesta Korčule, kjer se je rodil znameniti popotnik Marko Polo, Po ogledu se bomo odpeljali na izlet in spoznavali znamenitosti otoka. Peljali se bomo skozi vinorodna področja in se ustavili na degustaciji vin v domači konobi, kjer bomo spoznali tudi staro vinogradniško opremo. Po stari Napoleonovi cesti se bomo peljali do Blata, ki je nekoč bilo največja vas v bivši Jugoslaviji. Postanek v Vela Luki in prosto za kosilo. Na povratku se bomo ustavili tudi v oljarni. Ogled, degustacija in po želji nakup olivnega olja. Zvečer v hotelu večerja, nočna serenada ob kozarcu vina ob morju in zabava s plesom.

3. DAN: KORČULA - LUMBARDA

Po zajtrku se bomo sprehodili do Sv. Antona, kjer nas bo čakala 101 dalmatinka. Nadaljevali bomo z avtobusom do Lumbarde, kjer bomo obiskali domačijo, ki jo vodi mlad gospodar, ki pa je za svoje vino grk že prejel zlato medaljo, gospodinja pa nam bo postregla svoje doma pridelane likerje in travarice. Sledi povratek s trajektom na kopno. Da pa ne bomo prehitro doma, se bomo ustavili še v gostilni, kjer nam bodo pripravili kosilo in kakšno presenečenje, tako da se bomo kar težko odpravili proti domu, kamor bomo prispeli predvidoma okoli 23 ure.

CENA: 228 EUR (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne takse, trajekt, dobrodošlico v Stonu, vse oglede in vstopnine po programu, 2x polpenzion v hotelu 3*, izlet z ladjico in presenečenje, klapo in glasbo za ples, izlet po otoku z ogledom kleti in degustacijo vin, ogled oljarne in degustacijo, degustacijo domačih dobrot in vina grk, serenada in kozarec vina, kosilo zadnji dan, vodenje in organizacijo potovanja. Seveda pa tudi nekaj manjših presenečenj.


LEPOTE ISTRE

Odhod ob 7. uri zjutraj in vožnja v Hum, ki velja s svojimi 16 prebivalci za najmanjše mesto na svetu in je kot tako vpisano v Guinnessovo knjigo rekordov. Zanimiva mestna arhitektura z mestno ložo in drugi detajli nas bodo popeljali v čas, ko je v teh krajih vladala Beneška republika. Glagolski napisi po mestu nam dokazujejo, da je bilo mesto eno izmed pomembnejših zibelk te stare slovanske pisave. Po krajšem sprehodu bomo imeli prosto za obisk konobe (po želji topla malica) ali katere od odprtih galerij. Nadaljevanje vožnje do Motovuna, atraktivnega srednjeveškega mesta z dvojnim obzidjem, od koder je lep pogled na dolino reke Mirne in na vinorodna polja ter motovunski gozd. Tu se bomo sprehodili po obzidju, si vzeli čas za samostojne oglede, nato pa nadaljevali vožnjo do Grožnjana. Ogled mesta, ki je danes poznano kot "mesto umetnikov". Med izvajanjem projekta revitalizacije so številne zapuščene hiše preuredili v slikarske ateljeje, galerije in druge objekte namenjene kulturni dejavnosti. Ker bomo v deželi tartufov in dobrega vina, po želji degustacija vin in domačih dobrot. Naša zadnja postaja bo vasica Hrastovlje, kjer si bomo ogledali cerkev in znamenito fresko. Dan bomo zaključili na turistični kmetiji, kjer nam bodo pripravili pozno kosilo, povabili pa nas bodo tudi v svojo, v steno vklesano, klet. Proti večeru se bomo odpravili domov, kamor bomo prispeli okoli 21. ure.

CENA: 39 EUR (najmanj 45 potnikov)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, pozno kosilo, vse oglede in vstopnine po programu, vodenje, organizacijo in DDV.

Doplačila po želji: topla malica v Humu ali Motovunu od 6 EUR, degustacija tartufov in vin 10 EUR


OPATIJA

Odhod avtobusa ob 7.00 in vožnja proti Reki do mesteca Kastav, ki je nastalo kot utrdba z devetimi stolpi na 365 m visokem hribu. V centru je Lokvina, glavni mestni trg, kjer si bomo vzeli čas za kavo, nato pa si bomo ogledali cerkev sv. Jelene Križarice in majhen muzej kastavščine. Nadaljevanje vožnje do Opatije, kjer si bomo ogledali mesto in muzej turizma v Villi Angiolini, ki je že sama po sebi simbol opatijskega turizma. Po ogledu zanimivih zbirk, si bomo ogledali tudi čudovit park, nato pa se bomo podali na sprehod po prelepi sprehajalni poti ob obali. Na naši poti si bomo privoščili tudi kosilo v restavraciji ob morju. Za vse ljubitelje umetnosti je Opatija pravi izbor, saj ima Opatija lepo urejene parke in sprehajalno pot »lungomare«, kjer bomo srečali zanimive kipe od Miroslava Krleže, » barkajola«, pa do deklice z galebom, ki je postala simbol Opatije. Nekaj časa za uživanje »na klopci«, nato pa odhod proti domu. Na poti domov se bomo po želji ustavili v Delnicah kjer si bomo lahko ogledali zanimiv mlin, domačini pa nas bodo pričakali z dobrodošlico, po ogledu pa nam bodo postregli z dobrotami iz domače moke. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 48 EUR (najmanj 45 potnikov)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, kosilo, vodene oglede in vstopnine po programu, vodenje in organizacijo izleta.

Doplačila: vstopnina in ogled mlina 2 EUR, degustacija 5 EUR


OTOK RAB

Dobrodošli na otoku Rabu, mestu in otoku čudežne pokrajinske raznolikosti, prekrasnih raznovrstnih plaž, kulturne sredine iz predrimskih časov, z obeleženimi obrisi štirih zvonikov. Rab ima bogato zgodovinsko nasledstvo, oplemeniteno z doživljaji dolgih in prijaznih sprehajališč in s tradicijo 120 letnega organiziranega ukvarjanja s turizmom.

Zjutraj ob 06.00 zbor potnikov in vožnja do Jablanaca, kjer se bomo vkrcali na trajekt za Rab. Po prihodu na Rab se bomo najprej z ladjo odpeljali na izlet na bližnjo Goli otok in okolico. Na ladji nam bodo pripravili tudi kosilo. Popoldne povratek in voden ogled mesta Rab, ki je eno izmed redkih hrvaških naselij, čigar zgodovina seže v predrimske čase. Obstaja malo naselij, ki so se obdržala še iz časov predrimske dobe in to ne samo v svojem fizičnem obstoju, pač pa tudi kot dominantni mestni center. Med deset takih krajev spada tudi Rab, kot edinstven primer civilizacije. Nekaj časa bomo imeli tudi za samostojne oglede in nakupe, proti večeru pa se bomo odpravili proti domu. Po želji postanek za večerjo.

CENA: 68 EUR (najmanj 40 oseb), 79 EUR ( najmanj 30 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse in trajekt, izlet z ladjo in kosilo, voden ogled mesta, vodenje in organizacijo, DDV.

Doplačilo po želji: večerja na poti domov od 12 EUR


OSIJEK - KOPAČKI RIT - SLAVONSKI BROD

Slavonija in Baranja sta ravninski pokrajini vzhodne Hrvaške, omejeni z Dravo, Donavo, Savo in Ilovo. To je prava oaza za turiste, ki želijo pustiti za seboj mestni vrvež ter ga zamenjati z umirjenostjo zelenja in sproščenostjo bivanja v prvinski naravi. Bogata kulturna, naravna in zgodovinska dediščina, dobra hrana, glasba, predvsem pa ljubeznivi domačini - si lahko želimo še kaj več!

1. DAN: OSIJEK - KOPAČKI RIT

Odhod ob 5. uri zjutraj in vožnja proti Osijeku s kratkim postankom v Vrpolju, kjer si bomo ogledali Meštovićevo galerijo. Sledi vožnja do Osijeka, kjer si bomo ogledali mestno jedro in muzej Slavonije, nato pa se bomo odpeljali do parka Kopački rit - zaščiteno področje, ki je nastalo ob reki Donavi in Dravi. Sledi sprejem, predstavitev parka, vožnja z ladjo, voden sprehod in ogled. Večerja v nacionalni restavraciji, po želji ob glasbi. Pozno zvečer vožnja v hotel in nočitev.

2. DAN: SLAVONSKI BROD

Po zajtrku vožnja do Slavonskega Broda, kjer si bomo ogledali mesto in trdnjavo. Na trdnjavi nam bodo domačini pripravili presenečenje. Nekaj časa za samostojne oglede, nato pa kratka vožnja do priznane vinske kleti, kjer bomo imeli degustacijo vin in bogato kosilo. Pozno popoldne povratek proti domu.

CENA: 168 EUR (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne takse, nočitev z zajtrkom v hotelu, večerjo bo glasbi v nacionalni restavraciji, vse oglede in vstopnine po programu, vstopnino v Kopački rit s predstavitvijo, vožnjo z ladjico, lokalno vodenje, presenečenje na trdnjavi, degustacija vin, kosilo drugi dan, nezgodno zavarovanje , vodenje in organizacijo izleta.


PLITVIČKA JEZERA & BELA KRAJINA

VNacionalni park Plitvička jezera (29.420 ha) sodi med najlepše naravne znamenitosti Evrope. To je gozdnato planinsko področje, skozi katerega se eden izpod drugega niza šestnajst prekrasnih jezer kristalno modrozelene barve. Z vodo jih polnijo mnoge rečice in potočki, ki so med sabo povezani s slapovi. Skozi tisočletja je voda oblikovala stene in korita, po katerih se je pretakala. Poleg jezer najdemo tudi nekaj votlin ter ostanke prazgodovinskih bivališč. Visoki gozdovi ponekod že dobivajo obliko pragozda v katerem uspeva raznolik rastlinski in živalski svet.

Odhod avtobusa ob 06.00 in vožnja na mejni prehod Jurovski Brod ter nadaljevanje poti mimo Karlovca, skozi Slunj, do nacionalnega parka Plitvička jezera. Po prihodu na Plitvice sledi triurni ogled tega naravnega bisera (turistični vlakec, ladja, hoja). Vmes se bomo ustavili na severni obali jezera Kozjak, kjer bomo po želji imeli kosilo. Po počitku nadaljevanje hoje do slapa Plitvice. Na povratku se bomo ustavili pri Slunju in si ogledali Rastohe, čudovito igro narave, kjer se Slunjčica v malih slapovih in brzicah izliva v Korano. To pa seveda še ni vse! Na povratku bomo obiskali vrle Belokranjce, ki nam bodo pripravili dobrodošlico in pravo belokranjsko pojedino.

Pozno popoldne sledi povratek proti domu.

CENA: 52 EUR (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom, vstopnina na Plitvicah, dobrodošlica in zaključna belokranjska pojedina, nezgodno zavarovanje, organizacija, vodenje in DDV.


SLAVONIJA

Vinogradi Kutjeva spadajo v vinogradniški podrajon Slavonija, rajon kontinentalna Hrvaška. Obsegajo 800 ha vinogradov, ki ležijo pretežno na nadmorski višini 200 m. Polovico vinogradov je v lasti Kutjevački podrum d.d. Največ vzgajajo belih sort (večina graševine, nekaj pa tudi sivi in beli pinot, chardonnay, traminec, renski rizling, rizvanec…). Poleg stare cistercijanske kleti bomo obiskali tudi eno privatno klet in si ogledali baročno mesto Požega.

Odhod avtobusa ob 06.00 uri zjutraj. Vožnja na relaciji Zagreb-Nova Gradiška do Požege. Postanek za kavo in sprehod skozi baročno mesto, ki se prvič omenja že 1227. Videli bomo trg sv. Trojice, frančiškanski samostan, katedralo, mestno hišo in gledališče, se sprehodili po Cehovski ulici…. Sledi nadaljevanje poti proti Kutjevu. Postanek v priznani vinski hiši sredi vinogradov, kjer bomo imeli ogled kleti in degustacijo vin. Sledi vožnja do mesta in ogled znamenite kleti v cistercijanskem samostanu – Kutjevački podrum d.d. Tu bomo imeli kosilo in degustacijo 5 vrst vina. Za konec se bomo odpeljali še na bližnji Vidikovac, kjer bomo uživali ob prekrasnem pogledu, postregli pa nam bodo s kozarcem graševine.

Pozno popoldne sledi povratek proti domu.

CENA: 59 EUR (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, oglede, kosilo, 2 x degustacijo vin, vodenje in organizacijo izleta, DDV.


SLAVONIJA 2 DNI

Vinogradi Kutjeva in Daruvarja spadajo v vinogradniški podrajon Slavonija, rajon kontinentalna Hrvaška. Obsegajo 800 ha vinogradov, ki leže pretežno na nadmorski višini 120 do 200 m. Največ vzgajajo belih sort, večina graševine, nekaj pa tudi sivi in beli pinot, chardonnay, traminec, renski rizling, rizvanec…

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 06.00 uri zjutraj. Vožnja na relaciji Zagreb-Nova Gradiška do Požege. Postanek za kavo in sprehod skozi baročno mesto, ki se prvič omenja že leta 1227. Ogledali si bomo trg sv. Trojice, frančiškanski samostan, katedralo, mestno hišo in gledališče, se sprehodili po Cehovski ulici…. Degustacija domačih »rakij«. Sledi nadaljevanje vožnje proti Kutjevu do »Vidikovca«, kjer bomo uživali ob prekrasnem razgledu, postregli pa nam bodo tudi s kozarcem graševine. Od tu se bomo peš odpravili na kratek sprehod do znamenite kleti v cistercijanskem samostanu – Kutjevački podrum. Tu bomo najprej imeli toplo malico, nato pa si bomo ogledali klet in poskusili njihova vina. Proti večeru vožnja do hotela, namestitev, večerja, po želji zabava ob glasbi in nočitev.

2. DAN:

Po zajtrku si bomo ogledali mesto Daruvar. V bližini bomo obiskali moderno urejeno sirarno. Njihove sire bomo poizkušali na degustaciji v dvorcu grofa Jankovića, kjer se nahaja vinska klet v kateri hranijo vina daruvarskega okoliša vinarije Badel 1862. V kleti nam bo enologinja pripravila posebno »Balado o vinu in siru". Iz dvorca se bomo zapeljali do Bjelovara. Ogled mesta in muzeja. Na poti domov se bomo ustavili v Moslovini, kjer bomo imeli bogato pozno kosilo, kjer nam bodo domačini pripravili številne jedi, ki si jih bomo sami postregli v neomejeni količini. Zvečer povratek domov.

CENA: 169 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, nočitev in polpenzion v hotelu 3*, vse oglede, vstopnine in degustacije po programu, toplo malico prvi dan, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo.

Doplačilo po želji: kosilo drugi dan od 12 EUR, glasba


SISAK, NARAVNI PARK LONJSKO POLJE

Odhod ob 6. uri zjutraj in vožnja v Sisak. Ogledali si bomo mesto, ki nas bo presenetilo z izredno bogato kulturno dediščino. Sprehodili se bomo do arheoloških ostankov nekdanje Siscije, si ogledali cerkev sv Križa iz 18. stol. in obiskali Mestni muzej. Čas za kavo, nato pa kratka vožnja do naravnega parka Lonjsko polje, ki je največje zaščiteno močvirno področje v donavskem porečju. Topla malica, nato pa si bomo ogledali vas Čigoć, ki je proglašeno za evropsko vas štorkelj. Naš naslednji postanek bo v vasi Krapje, ki je bila zaradi izjemne ohranjenosti starih lesenih hiš imenovana za "vas arhitekturne dediščine". Sledi vožnja do informativnega centra, kjer si bomo ogledali film o Lonjskem polju. Na povratku predlagamo postanek v Moslovini, kjer nam bodo pripravili bogato večerjo z domačimi dobrotami – »moslovački stol«, po želji ob glasbi tamburašev.

Pozno popoldne sledi povratek proti domu.

CENA: 48 EUR na osebo / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, lokalno vodenje na območju Lonjskega polja, vstopnino v naravni park Lonjsko polje, vse oglede in vstopnine po programu, toplo malico, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

Doplačilo po želji: večerja


VARAŽDIN

Odhod sodobnega avtobusa ob 05.00 in vožnja mimo Zagreba do našega cilja - mesta VARAŽDIN. Sledi raziskovanje najlepših zgradb in cerkva: STARI GRAD in ogled muzejske zbirke: cehovski predmeti, pohištvo, portreti, slike, orožje, ure, porcelan in steklo. Vse to je razstavljeno v 40 sobanah. Tudi KATEDRALA, MESTNA HIŠA in PALAČA PROSSINSKY v kateri je danes izjemna galerija, nas po želji še čakajo za oglede. Sledi ogled pokopališča, ki ga uvrščajo med najlepša v Evropi. Že leta 1773 je Marija Terezija ukazala, da morajo umrle pokopavati samo na določenih mestih. Dolge aleje so zasejane s preko 7000 javorjev, brez, jesenov in cipres, ki rastejo med grobnicami. Oglede bomo nadaljevali na mestni tržnici, kjer bomo lahko tudi kaj kupili in se sprehodili po lepo urejenih ulicah. Kosilo v restavraciji » Verglec«. Restavracija je znana po lastniku Flohu, ki je bil eden največjih varaždinskih ljubiteljev dobre hrane, pijače, veseljačenja in glasbe. V teh hiši še vedno igra lajna tako kot nekoč. Sledi še obisk znamenitega izdelovalca glasbil (violine, viole in kitare), ki mu pravimo tudi “VARAŽDINSKI STRADIVARI”. Mojster izdeluje unikatna glasbila na poseben način in iz izbranih vrst lesa, pred nami pa bo razkril marsikatero skrivnost, morda pa celo zaigral na katerega od številnih inštrumentov. Po želji ogled Muzeja metuljev, kjer so na ogled primerki žuželk, ki živijo v naravi, vodi, pod in nad zemljo, v temi in to od ličinke pa do končnega razvoja.

Postanek v Muzeju angelov, kjer so na ogled njihove slike. Slika jih samostojni umetnik – slikar Željko Prstec. Naslikal jih je na tisoče in jih še slika. Pravi, da se angeli zbirajo na enem mestu in da je Varaždin mesto v katerem spijo. Ogledujejo si jih ljubitelji iz celega sveta.

V nadaljevanju lahko obiščemo še katero od številnih palač (Drašković, Patatić ali Zakmarky), mesto pa se ponaša tudi s kar petnajstimi cerkvami. Doma bomo v večernih urah.

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vse takse za ceste in parkiranja, kosilo, vstopnine in ogled Starega gradu, izdelovalca glasbil, Muzeja angelov, lokalnega vodnika,nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta, DDV.


ZADAR - ŠIBENIK SLAPOVI KRKE

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 5.00 in vožnja do Vinice in naprej proti Zadru, mestu z bogato spomeniško dediščino, ki jo lahko opazimo na vsakem koraku: rimski forum iz 1.st, Cerkev sv. Donata iz 9. st. -zaščitni znak mesta, zvonik sv. Marije iz 1105. leta, katedrala sv. Anastazije iz 13 st.,... Sledi ogled znamenitih morskih orgel, katerim energijo daje morje oziroma njegovi valovi. Nova posebnost na obali pa je „Pozdrav soncu« - umetniška instalacija 300 solarnih plošč postavljenih v kamniti pomol v obliki kroga premera 22 metrov. Sledi ogled mesta in zbirke Zlato in srebro Zadra, ene najbogatejših tovrstnih zbirk na Hrvaškem. Prosto za samostojne oglede, popoldne pa vožnja do hotela. Čas za počitek ali skok v morje. Večerja, po želji ob glasbi. Nočitev.

2. DAN:

Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja v Šibenik. Voden ogled starega mestnega jedra in katedrale svetega Jakoba, ki je najpomembnejši arhitekturni dosežek XV. in XVI stoletja na hrvaških tleh. Po ogledih si bomo vzeli nekaj časa za samostojne oglede in nakupe, nato pa bomo nadaljevali vožnjo do nacionalnega parka Krka. Ogled in sprehod, kosilo v nekdanjem mlinu, nato pa vožnja z ladjo do Skradina. Kratek sprehod skozi mesto in čas za kavo. Pozno popoldne povratek domov, kamor bomo prispeli okoli 23. ure.

CENA: 135 EUR po osebi (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, polpenzion, vse oglede in vstopnine po programu, vstopnino v nacionalni park, vožnjo z ladjico do Skradina, kosilo drugi dan, vodenje in organizacijo, DDV.

Doplačilo po želji: glasba