Najbolj inovativna turistična agencija

ČUDOVITA IRSKA

Irska je dežela, ki vabi s svojo bogato zgodovino, zanimivo arhitekturo samostanov in gregorijanskih palač, ter nenazadnje s prečudovito zeleno pokrajino, ki očara še tako zahtevnega obiskovalca. Glavno mesto Dublin je nedvomno svetovljansko mesto na Irskem, prijetno atmosfero pa ustvarjajo številni pubi, ki mimoidočim budijo skomine. Vabimo vas na krožno potovanje skozi tisočletja irske preteklosti, prepletene z miti in legendami, ki še danes zaznamujejo življenje na otoku.

1. DAN: DUBLIN - CLONMACNOISE - GALWAY

Odhod avtobusa na letališče. Polet v Dublin. Po pristanku na letališču v Dublinu vožnja v najstarejšo destilerijo viskija na svetu, Lock's Distilery, ki so jo odprli že leta 1757. Po ogledu starodavnega postopka pridobivanja bomo ognjeno vodo kakopak tudi poskusili in ocenili njen okus. Kozarček ali dva bosta prava dobrodošlica na Irsko. Nadaljevanje vožnje v Clonmacnoise. Tu si bomo ogledali sloviti samostan, ustanovljen že leta 548. Samostan, ki je bil že do leta 1204 šestkrat oropan in je v tem času kar šestindvajsetkrat zgorel, je vendarle preživel stoletja in ostal središče irske kulture vse do 16. stoletja. Nadaljevanje poti v Galway z ogledom tega zanimivega mesteca, ki spomladi gosti eno največjih jadralskih regat na svetu, Volvo Ocean Race. Nadaljevanje vožnje proti hotelu, nastanitev in večerja. Po večerji ogled znamenite predstavo irskega plesa in petja (doplačilo). Vrnitev v hotel in nočitev.

2. DAN: GALWAY - BURREN IN CLIFFS OF MOHER - LIMERICK

Jutranji odhod v grofijo Clare, kjer si bomo ogledali Cliffs of Moher (obalne pečine) in območje Burren. Nacionalni park Burren je območje v velikosti 100 km², znano po kraškem terenu. V tipičnih globelih cveti divja flora, mešanica mediteranske in arktične, pod zemljo pa se nahajajo številne jame in podzemne reke. Tu je tudi ducat megalitskih grobov in keltskih križev pa tudi ostanki cistercijanske opatije iz 12. stoletja. Videli bomo majhne zapuščene vasice, ki so opustele v času lakote. Od tu ni daleč do Cliffs of Moher, ene najveličastnejših irskih znamenitosti. Vse do 230 metrov nad morsko gladino se vzpenjajo pečine in to v dolžini 8 kilometrov! Na lep dan je od tu čudovit razgled na zaliv Galway in celo na hribe in doline pokrajine Connemara. Vzpeli se bomo na znani O'Brien's Tower. Vožnja v slikovito mestece Limerick, ki so ga že v 9. stoletju naselili slavni Vikingi. Služilo jim je kot strateška utrdba, iz katere so hodili na rokovnjaške osvajalne pohode in plenitve okoliških keltskih utrdb.  Kasneje so ga kolonizirali Anglo-Normani in na tem mestu leta 1210 zgradili grad. Mesto je bilo razdeljeno na irski in angleški del, kar je že takrat pomenilo nenehne spopade in nemire med obema etničnima skupinama. Dandanes je Limerick glavno mesto okraja in s svojimi 80.000 prebivalci tretje največje irsko mesto. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev oz. po želji možnost samostojnega nadaljevanja večera v središču mesta.

3. DAN: LIMERICK - DUBLIN

Jutranji odhod iz Limericka proti Dublinu. Med potjo si bomo ogledali impresivni grad Rock of Cashel . V opoldanskih urah prihod v Dublin in panoramski ogled središča mesta. Občudovali bomo glavne mestne znamenitosti, ki si jih bomo kasneje na vašo željo še podrobneje ogledali. Očaral nas bo znameniti »Georgian Square«, slaven po svoji arhitekturi in nenavadnih vratih; »Trinity College«, kjer hranijo največji irski zaklad, »knjigo iz Kellsa«, ki je eden najstarejših pisanih virov na Irskem. Očarala nas bo tudi katedrala sv. Patricka, zgrajena v 12. stol., ki je ena največjih cerkva na Irskem. Zanimivo jo bo primerjati z anglikansko cerkvijo Christ Church. Skozi najlepši mestni park »St. Stepen’s Green« in »Phoenix Park« s svojimi številnimi spomeniki ter »Quays«, bomo prispeli do svetovno znane pivovarne »Guiness«, ki jo bomo tudi obiskali in pokusili slavno temno pivo. Nastanitev v hotelu in večerja, nato pa prosti večer v mestu za raziskovanje najbolj živahnega mestnega predela Temple Bar s številnimi bari, pubi, restavracijami. Nočitev.

4. DAN: DUBLIN – WICKLOW

Po obilnem irskem zajtrku se bomo odpeljali južno od Dublina v pokrajino Wicklow, znano tudi kot »Vrtovi Irske«. Zaščitni znak tega dela Irske je izjemno raznolika pokrajina in nešteto raznobarvnih vrtov, kar Irsko dela tako posebno. V enega najlepših, Powerscourt, bomo zavili tudi sami in si ogledali, kako gosposko so živele aristokratske družine v 19. stoletju. Kot bomo videli, so imele celo domače živali svoje pokopališče! Nato se bomo sprehodili še po tipičnih irskih obmorskih vasicah in uživali v njihovi spokojnosti in lepoti. Nato pa bo že čas, da irskim travnikom pomahamo v slovo in se odpravimo na letališče v Dublinu. Polet z letalom in prihod domov v poznejših večernih urah.

CENA: 572 € na osebo (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: polet z letalom in letališke pristojbine, avtobusne prevoze po programu na Irskem, 3 x polpenzion, oglede po programu z vstopninami: Locke's distillery, Clonmacnoise, Cliffs of Moher (parkirnina), pivovarna Guiness, grad Rock of Cashel, Trinity College v Dublinu, vrtovi Powerscourt, nezgodno zavarovanje, vodenje, organizacijo in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba, tipična predstava z irskim plesom in glasbo okvirno od 30,00 € dalje , City tour vozovnica po Dublinu (velja 24 ur za 25 postankov ) okvirno 16,00 €

RIZIKO ODPOVEDI v primeru dokumentirane višje sile (bolezen, smrt, ipd) znaša 3,5 % od končne cene potovanja.

Skladno z določili Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cen, če pride so sprememb iz objektivnih razlogov (spremembe cen prevoznika, hotelov ali v končnem številu potnikov).

Končno ceno vam torej oblikujemo takoj po potrjeni letalski rezervaciji.