Najbolj inovativna turistična agencija

BENETKE IN BENEŠKA LAGUNA

Odhod avtobusa ob 05.00 in vožnja proti Benetkam. Z obrobja lagune iz Punta Sabbionija se bomo s posebno ladjico zapeljali proti osrčju Serenissime – Markovemu trgu. Ogledali si bomo nekatere kulturno – zgodovinske znamenitosti te, nekdaj mogočne, kraljice Jadrana. Mimo 'Mostu vzdihljajev' se bomo odpravili proti središču trga, kjer stoji veličastna Markova bazilika in mogočen stolp z astronomsko uro in črncema, enega številnih simbolov mesta. Sledil bo zunanji ogled najmogočnejše in najbolj reprezentativne mestne stavbe - Doževe palače, ki jo je v letih 1574 in 1577 močno poškodoval požar. Takrat eden najbolj znanih arhitektov, Andrea Palladio, je predložil originalen načrt: podrli naj bi srednjeveško, z gostim plaščem obdano stavbo in postavili elegantno, klasično renesančno. Toda zmagali so konservativci in doževo palačo so v manj kot enem letu spet postavili v starem gotskem slogu. Takšna stoji še danes. Občudovali bomo tudi 98,6 m visok zvonik "campanille" in se sprehodili do znamenitega mostu Rialto. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za vožnjo z gondolo ali samostojne oglede. Popoldan se bomo zopet vkrcali na ladjo in se prepustili valovom Beneške lagune, ki s svojimi kanali, otočki, močvirji in sipinami predstavlja edinstven naravni prostor. Vožnjo bomo zaključili na celini, od koder nas bo avtobus popeljal nazaj proti Sloveniji. Vmes postanek za večerjo. Prihod domov v poznih večernih urah.

CENA: 60 € na osebo (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne takse in parkirnine, vožnjo z ladjico Punta Sabbioni - Trg Sv. Marka - Punta Sabbioni, ogledi po programu brez vstopnin, večerjo, vodenje izleta, nezgodno zavarovanje, organizacijo in DDV.


BOROMEJSKI OTOKI- Jezero Maggiore

Blizu švicarske meje, v zavetju južnega pobočja Alp, se širi prelepo jezersko območje, kjer je poleg številnih malih, tudi jezero Maggiore – obdano z griči, na katerih rastejo limonovci in pomarančevci, palme in magnolije, oljke in ciprese. Sredi jezera pa so si Boromejci na treh, včasih kamnitih otokih, ustvarili raj na zemlji

1. dan: BERGAMO – JEZERO MAGGIORE

Odhod avtobusa ob 4. uri zjutraj izpred TUŠ-a. Vožnja do mejnega prehoda Fernetiči in naprej po avtocesti mimo Verone do BERGAMA. Sledi ogled mesta, katerega stari del spominja na srednjeveški original z ozkimi in s kamni tlakovanimi ulicami. V Bergamu bomo naredili daljši postanek in se z zobato železnico povzpeli v stari del mesta, kjer se bomo sprehodili po zanimivih srednjeveških trgih Piazza Vecchio in Piazza del Duomo in si ogledali čudovito romansko cerkev Santa Maria Maggiore. Bergamo je pomembno zbirališče umetnikov, predvsem glasbenikov. Tu se je rodil in je pokopan skladatelj Donizetti. Nekaj časa bo tudi za individualne oglede. Po ogledu nadaljujemo vožnjo proti območju jezeru MAGGIORE. Po želji postanek pri mogočnem kipu Karla Boromejskega ob južnem delu jezera pri kraju Arona, nato pa vožnja ob jezeru do Bavena ali Strese. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: BOROMEJSKI OTOKI

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se z ladjo odpravili na BOROMEJSKE OTOKE, ki so osrednja naravna in kulturna zanimivost jezera. Med najbolj slikovitimi je otoček ISOLA DE PESCATORI z ribiško naselbino, ki nas bo očarala. Največji je ISOLA MADRE s palačo sredi bujnih vrtov, glavna atrakcija pa je otok ISOLA BELLA, kamor se je leta 1500 naselila toskanska plemiška družina Boromejskih, ki so v severni Italiji naredili sijajno kariero in tudi v cerkveni hierarhiji dosegli sam Vatikan. Po ogledu palače se bomo posvetili enako navdušujočim BOROMEJSKIM VRTOVOM s fontanami, terasami in cvetjem, ki dišeče omamlja obiskovalce od marca do poznega septembra. Gre za pravi primer »italijanskega vrta«, ki pričara eksotiko s palmami, oljkami, pomarančami, limonami, vrtnicami, grmovnicami vseh vrst in predvsem razkošno cvetočih kamelij, azalej, rododendronov, hibiskusa ter eksotičnih dreves vseh kontinentov sveta. Po vrnitvi z otokov prosto ali po želji nadaljevanje vožnjo proti mestu Palanza in Verbania, kjer si bomo (za doplačilo) ogledali bujno cvetoče VRTOVE VILLE TARANTO. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev

3. dan: JEZERO MAGGIORE – MILANO

Po zajtrku bomo zapustili območje jezera Maggiore in se odpravili proti prestolnici Lombardije - MILANU. Ogled mestnih znamenitosti: stolnica Duomo, slovita katedrala, ki so jo gradili nekaj stoletij in skriva številne umetnine lombardskih mojstrov. Čeprav je notranjost resnično veličastna, nas enako ali še bolj prevzame zunanjost, ki je vrhunski primer pozne italijanske gotike. Posebno doživetje bo pomenil vzpon na streho katedrale do kipa »Modonnine« in med 2.245 kipov svetnikov in svetnic krščanstva. Sprehodili se bomo skozi Vittorio Emanuele II, kjer se vrstijo najlepše modne trgovine in prave italijanske kavarne. Izložbe trgovinic in butikov, polne svetovno znanih blagovnih znamk, so prava paša za oči. Ogled bomo zaključili pri sloviti milanski operni hiši Teatro alla Scala. V kolikor bo čas dopuščal si bomo ogledi grad Sforzesco, ki sodi med največje italijanske gradove in ga krasijo Michelangelove in Da Vincijeve umetnine. Nekaj časa bo tudi prosto za individualne oglede. V zgodnjih popoldanskih urah sledi vožnja mimo Verone, Padove, Benetk proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 239 EUR na osebo / najmanj 40 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu z udobnim turističnim avtobusom, cestnine in pristojbine, 2 nočitvi v hotelu turistične kategorije s polpenzionom, ladijski prevoz na otoke, oglede po programu, nezgodno zavarovanje, stroške vodenja , DDV in organizacija potovanja.

Doplačila: - enoposteljna soba 60 EUR / 2 noči, Vila Taranto 7,5 EUR, katedrala Milano 2 EUR


CINQUE TERRE

CINQUE TERRE (pet dežel) je pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale. Vsaka izmed njih je čudovit skupek hiš pastelnih barv, nanizanih okrog majhnega ribiškega pristanišča. Nad gručami hišic se kot lepo ozadje dvigajo hribi, pokriti z gozdovi in bujnim rastjem. Divje pečine na vseh straneh segajo prav do morja, tu in tam jih trgajo terase, porasle z vinsko trto in oljkami. Dolga stoletja je bil dostop do teh krajev mogoč samo po morju in še danes nekateri kraji nimajo cestne povezave z zunanjim svetom. Poleg biserov zahodne obale Italije pa si bomo na poti ogledali še ostala čudovita mesta.

1. DAN: Bologna – Ligurska obala

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Benetk, Padove in Bologne, kjer bo prvi daljši postanek. Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice dežele Emilija Romanja: Piazza Maggiore in Piazza del Nettuno, kjer stojijo Neptunov vodnjak, srednjeveška palača Palazzo Comunale in San Pretorio – ena največjih gotskih cerkva v Italiji. Po želji vzpon na poševni stolp ali morda Pinacotece Nazionale. Nadaljevanje poti do PISTOIE, čudovitega srednjeveškega mesta. Ogled najpomembnejših znamenitosti. Pozno popoldan nastanitev v hotelu na Ligurski obali, v enem izmed letoviškim mest. Večerja in nočitev.

2. DAN: Cinque Terre

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca La Spezia, od koder se bomo z ladjo podali na izlet v znamenite Cinque Terre, ki so dobile ime po petih slikovitih ribiških vasicah Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernaza in Monterossso, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale. Ribiški ambient, zanimiva arhitektura, preprosti in prisrčni ljudje nas bodo zadržali, da si bomo vzeli čas in lahko poskusili njihovo tipično hrano in enkratno, svetovno znano vino. Vasice so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. V dveh vaseh je predviden daljši postanek. Popoldne se bomo vračali z vlakom, kar bo prav tako posebno doživetje. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: Parma - Mantova

Po zajtrku vožnja do Parme, znane po slovitem siru parmezanu in pršutu, mestu Giuseppa Verdija, Artura Toscanija in še mnogo znanih italijanskih umetnikih. Ogled mestnih znamenitosti na Piazza Pilotta, Piazza Garibaldi in Piazza della Pace. Nadaljevanje vožnje proti Mantovi, ki velja za eno najbolj romantičnih mest, s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera. Ogled: Piazza Mantegna, Pallazo Ducale, Piazza Soredllo, Piazza delle Erbe. Popoldne vrnitev mimo Verone, Padove in Benetk v Slovenijo. Prihod v poznih večernih urah.

CENA: 209 EUR / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz z modernim avtobusom, cestnine, izlet v Cinque Terre (plovba z ladjo v eno smer in povratek z vlakom), 2 x polpenzion v hotelu 3***, dvoposteljne sobe TWC, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV, vodstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: enoposteljna soba, vstopnine: poševni stolp Bologna 3 EUR, krstilnica Parma 3 EUR, Via More 5 EUR. Cene so informativne.


MODNI MILANO IN VERONA

1. DAN: MILANO

Odhod avtobusa ob 04:00 in vožnja mimo Benetk do Milana. Z nekaj vmesnimi postanki bomo prispeli v Milano, ki je drugo največje mesto v Italiji. Milano je prestolnica visoke italijanske kulture in mode, s posebnim življenjskim utripom in slogom, kjer si bogata preteklost in vznemirljiva sedanjost podajata roki. Ogled bomo začeli na trgu Piazza Duomo, kjer si bomo ogledali veličastno katedralo Duomo. Katedrala je največja gotska mojstrovina v Italiji in tretja največja cerkev v Evropi, gradili so jo kar pol tisočletja. Po ogledu se bomo sprehodili pod arkadami galerije Vittorio Emanuele, kjer se vrstijo najlepše modne trgovine in prave italijanske kavarne. Izložbe trgovinic in butikov, polne svetovno znanih blagovnih znamk, so prava paša za oči. Sprehod bomo zaključili pri sloviti milanski operni hiši Teatro alla Scala. Po ogledu bomo nekaj prostega časa namenili ogledu enega izmed muzejev ali samostojnemu sprehodu in nakupom. Sledila bo vožnja do hotela in nočitev.

2. DAN: MILANO – VERONA

Po zajtrku se bomo odpravili proti enemu najlepših in najbolj romantičnih mest na svetu. Verona, nekoliko večja od Ljubljane, leži ob reki Adiži. Po prihodu si bomo ogledali to romantično mestece: trg Bra z Areno - enim največjih ohranjenih rimskih amfiteatrov, trg Erbe s tradicionalno tržnico, trg Seniorjev… Sprehodili se bomo tudi do Julijine hiše z znamenitim balkonom, kjer se bomo spomnili ljubezenske zgodbe med Romeom in Julijo. Po ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za samostojno kosilo in nakupe. V poznem popoldanskem času se bomo odpravili proti Sloveniji. V Novo mesto bomo prispeli predvidoma okrog polnoči.

CENA: 139 EUR na osebo / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4****, osnovno nezgodno zavarovanje, turistično vodenje, organizacijo in DDV.

Možna doplačila (vodniku na poti): večerja pribl. 21 EUR/osebo, vstopnine pribl. 13 EUR/osebo.


OGLEJ - RAVENNA - PADOVA

1. DAN: OGLEJ - RAVENNA - RIMINI

Odhod avtobusa ob 05.00 in vožnja v Italijo, Oglej. Obisk katedrale oglejskih patriarhov, ki s svojo veličastnostjo dominira nad okolico, ob njej pa se dviga mogočen zvonik. Posvečena je devici Mariji ter sv. Mohorju in Fortunatu. Prva cerkev je bila na tem mestu zgrajena v času cesarja Teodozija, ko je bil tu že sedež škofije, na delno izkoriščenih najdbah zgodnjekrščanskih zgradb. Zgradba nosi vplive iz obdobja patriarha Poppona, ki jo je ponovno posvetil leta 1031, zato ji pravijo tudi Popponova bazilika. Bazilika je prava zakladnica umetnosti in zgodovinskega spomina. Obsežna mozaična površina (750 m2) je razdeljena na deset ornamentalnih polj, s številnimi krščanskimi simboli. Po ogledu vožnja do Ravenne. Ogled Ljudskega trga in za doplačilo ogled bazilike San Vitale in mavzoleja Gale Placidie z znamenitimi mozaiki. Pozno popoldan prihod v Rimini, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: RIMINI – PADOVA

Po zajtrku panoramski ogled Riminija (Avgustov slavolok, Tiberijev most in tempelj družine Malatesta), nato pa vožnja v Padovo. Mesto ima zelo bogato zgodovino, saj se je začelo razvijati že v času rimskega imperija. Postanek na trgu Prato della Valle in ogled mogočne bazilike sv. Antona Padovanskega, Donatellovega kipa, univerze iz leta 1222 ter Zeliščnega in Gosposkega trga. Popoldne nadaljevanje poti proti domovini.

CENA: 109 EUR po osebi / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: avtobusni prevoz, polpenzion v hotelu 3* v Riminiju, vse oglede po programu, vodenje, DDV in osnovno nezgodno zavarovnje.

Doplačilo na poti: dodatne vstopnine


PO RILKEJEVI POTI

Miramare-Sesljan-Rilkejeva pot–Štivan-Briščiki

Odhod ob 06.00 in vožnja proti Trstu. Nadaljevanje vožnje ob Tržaškem zalivu mimo gradu Miramare (ogled) in Nabrežine, kjer so že od rimskih časov dalje lomili nabrežinski kamen, v Sesljan. Malica. Sledi hoja po slikoviti Rilkejevi poti, ki se vije po kraškem robu med borovimi gozdički in kraško obalo (približno 2 km) v Devin, prizorišče ljudske balade o Lepi Vidi. Nad morjem se dviga večkrat obnovljen grad s stolpom in obzidjem iz 15. stol, v katerem je nekaj časa prebival tudi nemški pesnik Rainer Maria Rilke. Sledi postanek v Štivanu, kjer spet prihaja na dan ponikalnica Timava - naša reka Reka. Tu bomo obiskali staro in novejšo cerkev sv. Janeza Krstnika. Pot bomo nadaljevali v vasico Briščiki, kjer se bomo odpravili v slavno Briškovsko jamo (Grotta Gigante). To je največja turistična jama na svetu, saj bi vanjo lahko postavili rimsko baziliko sv. Petra. V vasi bomo obiskali še kamnoseka in kiparja, ki ustvarja umetnine iz lepega nabrežinskega kamna. Sledi vrnitev proti domu. Na poti domov večerja. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 68 EUR (40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, oglede z vstopninami, malico, večerjo, DDV, nezgodno zavarovanje,vodenje in organizacijo izleta.


RIMINI - SAN MARINO

Rimini ali dežela neskončnih peščenih plaž, kot mu pravijo, leži ob Jadranskem morju, v provinci Emilia Romagna. Oglejte si osrednje znamenitosti starega mestnega jedra, kot so tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok in Tiberijev most. Za ljubitelje lepih, peščenih plaž in dobre zabave je to pravi kraj, ki ga morate obiskati.

1. dan: PADOVA – RAVENNA – RIMINI

Odhod avtobusa ob 6.00. Vožnja po avtocesti do Padove, enega od središč Benečije. Postanek za ogled romarske cerkve Sv. Antona Padovanskega, zgrajene v 13. st. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in manjše nakupe. V popoldanskih urah nadaljevanje poti po jadranski magistrali, mimo Chiogge do Ravenne. Nekdanja prestolnica vzhodnega rimskega imperija nam bo razkrila svoje zanimivo mestno jedro z Dantejevo grobnico, marijansko krstilnico in osrednjim trgom. Po ogledu sledi vožnja proti Riminiju - največjemu italijanskemu letoviškemu mestu ob Jadranu. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: RIMINI – SAN MARINO

Po zajtrku ogled starega mestnega dela Riminija. Rojstno mesto režiserja Federica Fellinija bo razkrilo čudovito mestno jedro, kjer kraljujeta tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok in Tiberijev most, ki so ga ponovno uredili po drugi svetovni vojni. Nadaljevanje poti v najstarejšo evropsko republiko San Marino. Daljši postanek za ogled mestnih znamenitosti: vrata in cerkev Sv. Frančiška, Trg svobode z vladno palačo, bazilika Sv. Marina. Prosto za potepanje po vijugastih uličicah, kjer je polno malih trgovin in kavarn, ki vabijo na nakup spominkov in oddih ob osvežujoči pijači. San Marino ima svojevrsten šarm, ki ga je vredno doživeti. Po želji ogled fascinantnega muzeja Ferrari (doplačilo). Popoldne vožnja mimo Benetk v Slovenijo, kamor prispemo v poznih večernih urah.

CENA: 98 EUR na osebo / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, polpenzion v hotelu 3-4* v dvoposteljnih sobah v Riminiju ali okolici, cestne pristojbine in parkirnine, DDV, vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila: vstopnina v Ferrarijev muzej 13 EUR, enoposteljna soba 25 EUR


RIM - NEAPELJ - POMPEJI

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 21.00 in nočna vožnja proti Rimu.

2. DAN: RIM

V jutranjih urah prihod v “večno mesto” in ogled najpomembnejših kulturnozgodovinskih znamenitosti: Kapitol, antični tempelj Panteon z največjo prosto stoječo kupolo na svetu, Kolosej z ostanki antičnega Rima, mogočni trg Forum Romanum in cesarski forumi. Sprehodili se bomo mimo številih palač, cerkva ter po mogočnih trgih iz bogate rimske preteklosti do stolnice San Giovanni di Laterano, do Piazze Venezia z beneško palačo in do baročnega trga Navona, ki ga krasijo slovite fontane. Ustavili se bomo pri baročnem vodnjaku Trevi, kamor vržete kovanec z željo po vrnitvi v Rim in na znamenitih Španskih stopnicah. Posebno doživetje bo obisk Vatikana in Sikstinske kapele. Zvečer sledi nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. DAN: NEAPELJ – POMPEJI

Po zajtrku odhod na celodnevni izlet v pokrajino Kampanijo. Postanek v Neaplju, nato pa nadaljevanje vožnje do Pompejev, ki niso bili nikoli tako slavni, kot so danes. Nesreča Pompejev je sreča za arheologe, saj je vulkanski izbruh kasnejšim rodovom omogočil izreden vpogled v podrobnosti vsakdanjega življenja v 1. stoletju. Ogled izkopanin starega rimskega mesta z lokalnim vodnikom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN: ORVIETO

Zajtrk in vožnja V Tivoli, postanek za ogled gradu in čudovitih vrtov družine D'Este. Za zaključek še postanek v renesančnem biseru Umbrije - Orvietu. Vzpenjača nas bo popeljala do visoko ležečega mestnega jedra, kjer si bomo ogledali najbolj bogato gotsko katedralo v Italiji in naredili kratek sprehod po slikovitem srednjeveškem mestnem jedru. V srednji Italiji so arheologi naleteli na številne ostanke bogate kulture Etruščanov. Vožnja po deželi Etruščanov. Popoldne povratek po apeninski avtocesti mimo Firenc, Bologne, Ferrare in Benetk proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA: 195 EUR (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona v hotelu 3***, zunanje oglede po programu, nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji (informativne cene): enoposteljna soba 30 EUR , informativne cene vstopnin: Vezuv 8,00 EUR, Calistove katakombe 5 EUR, Kolosej 5,5 EUR, Vatikanski muzeji 10 EUR, Pompeji izkopanine 5,50 EUR , lokalno vodenje Pompeji 4,5 EUR, Orvieto 1,80 EUR, Vila d' Este 2 EUR.


TOSKANA

Zibelka italijanskega jezika, književnosti in renesanse je ena najbolj zanimivih in lepih pokrajin Italije. Toskano zaznamujejo zeleni griči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile pa tudi z obzidji obdana mesta, bogate vinske kleti, usnjeni izdelki in ročne obrti ter vina Chianti, Brunello, Vernazza.

1. DAN: SIENA - SAN GIMIGNANO - VOLTERA

Odhod avtobusa ob 04.00 in vožnja po avtocesti proti Toskani do SIENE. Občudovali bomo originalno oblikovan trg Piazza del Campo, kjer dominira Torre del Magnia, najvišji stolp v Toskani Pallazo Pubblico in trg Piazzo del Duomo s katedralo. Popoldne je namenjeno ogledu - SAN GIMIGNANA, mesteca, ki se zaradi obrambnih stolpov, ki ga krasijo, zasluži naziv srednjeveški Manhattan. Sprehod po ozkih ulicah, obkroženih z najrazličnejšimi trgovinicami, ki ponujajo domače, toskanske specialitete. Sprehodili se bomo do trga Piazza della Cisterna in bližnje cerkve Collegiata in si ogledali Della Torturra v Hudičevem stolpu (muzej mučilnih naprav). Po ogledih nekaj prostega časa za okušanje enega najboljših sladoledov. Sledi vožnja proti Firencam. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

2. DAN: FIRENCE

Po zajtrku vožnja v FIRENCE. Ob prihodu bomo najprej obiskali Medičejske grobnice, ki veljajo za enega izmed najmogočnejših spomenikov renesanse. Kapelo s kipi dopolnjuje veličastna Capella dei Principi z razkošnim okrasjem iz redkih vrst marmorja in poldragih kamnov. Sledi ogled krstilnice, ki jo krasi eden najlepših mozaikov v Italiji. Nasproti stoji stolnica Santa Maria del Fiore s slavno Bruneleschijevo kupolo. Ogledali si bomo tudi osrednji mestni trg Piazza della Signoria. Popoldan se bomo podali čez slikoviti Ponte Vecchio do četrti l'Oltrarno, kjer se bomo ustavili pri monumentalni palači Pitti, ki je največja florentinska palača. Danes domuje v njih Galeria Palatina z izjemno zbirko umetnin. Med povratkom do avtobusa si bomo ogledali še frančiškansko cerkev Santa Croce, ki se ponaša s slavnimi Giottovimi freskami, hkrati pa notranjost skriva grobove mnogih pomembnih Florentincev (Galileja, Michelangela, Machiavellija, Rossinija) in tako velja za nekakšen panteon. Po končanih ogledih se bomo odpeljali do florentinske razgledne točke Piazzale Michelangelo, kjer bomo uživali v nepozabnem pogledu na Firenze in slikovito pokrajino okrog mesta. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. DAN: DA VINCI - PISA

Po zajtrku se bomo ustavili v vasici DA VINCI, kjer so v Castellu Guidiju razstavljene makete umetnikovih izumov. Na posestvu, posajenim z oljkami, je njegova rojstna hiša. Med potjo bomo odkrivali toskansko podeželje, tudi v kulinaričnem smislu (spoznavanje delavnice sirov, toskanskih veprovih salam in olivnega olja). Nadaljevanje poti v PISO, eno najlepših toskanskih mest, ki se razprostira na bregovih reke Arno. Ogledali si bomo Piazzo dei Miracoli (Trg čudes), kjer stoji stolnica z znamenitim poševnim stolpom in krstilnico. Obiskali bomo katedralo z bogato razčlenjeno fasado, petimi ladjami in dragoceno opremo, ki je najlepši primerek pisanske romantike. V popoldanski urah povratek z vmesnimi postanki po isti poti mimo Bologne in Benetk proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 185 EUR na osebo / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v hotelu 3***, 2x polpenzion, vstopno takso v mesta Siena, San Gimignano, Firenze, Pisa, zunanje oglede po programu, cestne takse, parkirnine, vodenje, DDV in organizacijo potovanja.

Doplačila (informativne cene): enoposteljna soba, vstopnine približno: Muzej Della Torturra San Gimignano 5 EUR, Medičejske grobnice brezplačno, Babtisterij 5 EUR, stolnica Santa Maria del Fiore brezplačno, Galerija Uffizi brezplačno, galerija Pitti 3 EUR, galerija Palatina 2 EUR, vrtovi Boboli brezplačno, cerkev Santa Croce 4 EUR, Leonardov muzej Da Vinci 5 EUR in vodenje po muzeju 3 EUR, Pisa (Poševni stolp 15 EUR, katedrala 1 EUR, krstilnica 2 EUR ), degustacija približno 8 EUR.


TOSKANA Z ELBO

Toskana, zibelka italijanskega jezika, književnosti in renesanse je ena najbolj zanimivih pokrajin Italije. Toskano zaznamujejo zeleni griči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile, z obzidji obdana mesta, bogate vinske kleti, usnjeni izdelki in ročne obrti. Seveda boste navdušeni tudi nad slikovitimi srednjeveškimi mesti in nad lepotami Napoleonovega otoka Elbe.

1. DAN: FIRENCE – PISA

Odhod avtobusa ob 03:00. Vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Sežane, Benetk in Bologne do FIRENC. Po prihodu začetek ogledov Dantejevega rojstnega mesta. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: stolnica, ki prevladuje mestno ostrešje s svojo ogromno kupolo, krstilnica, Giottov zvonik odet v marmor rožnate, zelene in bele barve, Dantejevo rojstno hišo, Stari most z znanimi zlatarnami, trg Signoria, ki je bil srce firenškega socialnega in političnega življenja v 19.stoletju… Vmes prosto za kosilo ali samostojno raziskovanje mesta. Priporočamo obisk izjemne pokrite tržnice, kjer lahko večino dobrot tudi takoj pokusite. Za zaključek še krajši postanek na razgledni ploščadi Piazzale Michelangelo. Sledi vožnja do renesančnega bisera, ki slovi zaradi posrečene pojave poševnega stolpa – PISE, ki se razprostira na bregovih reke Arno. Ogledali si bomo Piazzo dei Miracoli (Trg čudes), kjer stoji stolnica z znamenitim poševnim stolpom in Piazzo dei Cavalieri (notranji ogledi in vzpon doplačilo). Po ogledih vožnja po prelepi pokrajini, mimo slikovitih vasic, stisnjenih na vrhove hribov, ki kar kličejo k postanku, do enega izmed obmorskih mest. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in prenočevanje.

2. DAN: ELBA

Po zajtrku vožnja proti obali do pristaniškega Piombina. Vkrcanje na trajekt in plovba na otok ELBA. Pristanek v Portoferraiu. Celodnevni ogled Elbe. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah za pristaniščem, po starem mestnem delu, ki je nastalo v času vladavine družine Medici. Najprej ogled katedrale, cerkve S. Sacramento, Torre della Linguella, mestne hiše, nato mimo Napoleonove vile San Martino (ogled po želji, če bo mogoč), nato pa preko hribov po vijugasti cesti do vzhodnega dela otoka PORTO AZZURA, kjer boste obiskali muzej mineralov. Če bo čas dopuščal, bomo obiskali enega ali oba muzeja iz Napoleonovega obdobja, ko je na Elbi bival s svojo sestro Pauline, poletno rezidenco v vili San Martino ali zimsko rezidenco v vili dei Mulini. Krožna panorama po naravno zelo razgibanem in vegetacijsko bujnem otoku. Možna degustacija lokalnih vin. V poznih popoldanskih urah vrnitev s trajektom v Piombino. Vožnja nazaj v hotel. Večerja in prenočevanje.

3. DAN: SIENA

Po zajtrku vožnja po prelepi pokrajini do SIENE. Sprehod po značilnih ozkih ulicah in ogled mestnih znamenitosti: stolnice, krstilnice in znamenitega trga v obliki školjke – Piazza del Campo. Na njem se vsako leto odvija »palio«, krožna konjska dirka. Nekaj prostega časa bo tudi za kosilo, samostojno raziskovanje mesta ali nakupe tradicionalnih izdelkov.. V popoldanskih urah sledi vožnja proti Sloveniji, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

CENA: 218 EUR na osebo/ 45 osebo

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, 2 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s trajektom na Elbo in nazaj, pristaniško takso, vstopne takse za toskanska mesta, cestnine, vodenje in organizacijo.

Doplačila (informativne cene): muzej mineralov v Porto Azzuro na Elbi 7 EUR, katedrala v Pisi (prost vstop) Vila San Martino ali Vila Mulini 3 EUR, Poševni stolp Pisa 18 EUR, večerja na turistični kmetiji pribl. 20 EUR.


TRST - MIRAMARE

Odhod avtobusa in vožnja skozi Fernetiče do Trsta. Po ogledu mesta nadaljujemo vožnjo do gradu Miramar. Ogled gradu, obdanega s čudovitim parkom, in sanjskega bivališča Maksimiljana Habsburškega (brata Franca Jožefa) in njegove žene Charlotte, lepotice modre krvi. Bogata notranja oprema dvorca še danes govori o načinu življenja kraljevih rodbin v 19. stoletju. Sledi vožnja po zanimivi pokrajini do Sistiane, mimo Monfalconeja (Tržič) in naprej do Gradeža, ki je znan kot »Otok sonca« in sodi med najlepše kopališke kraje na Jadranu. Naš naslednji postanek bo v Ogleju, sedežu oglejskih patriarhov, katerih država je segala od Donave do Bosne. V baziliki iz 4. stoletja si ogledamo talne mozaike. Po želji postanek v Gradežu za kopanje ali v Palmanovi za nakupe.

CENA: 48 EUR (45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, oglede in vstopnine po programu (Miramar), večerjo, organizacijo in vodenje, DDV.


SVETE VIŠARJE ,TRBIŽ IN BELOPEŠKA JEZERA

Odhod avtobusa ob 06.00 zjutraj. Vožnja na Gorenjsko do mejnega prehoda Rateče in nato mimo Trbiža do spodnje gondolske postaje. Z novo gondolsko žičnico se bomo popeljali na Sv.Višarje (1766 m). Leta 1360 je neki pastir našel v grmu lesen kip Marije z Jezusom. Zato so na tem mestu postavili najprej kapelico, nato pa cerkev, ki je bila večkrat uničena. Vedno znova so jo obnovili in sem je prihajalo vse več vernikov. Notranjost cerkve krasijo Marijin kip, čudovite freske Toneta Kralja in barvna okna. Z Višarij se ponuja tudi čudovit razgled na okolico. Po topli malici se bomo sprehodili po Višarjih in uživali v prečudovitem razgledu.

Popoldne sledi povratek v dolino. Po želji postanek v Trbižu, kjer bomo odšli po nakupih ali se ustavili na kapučinu. Dan bomo zaključili z ogledom priljubljene izletniške točke pod Mangartom – Belopeških jezer. Sledi še postanek za večerjo in povratek proti domu.

CENA: 55 EUR po osebi / najmanj 40 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom

Cena vključuje: avtobusni prevoz in cestne takse na navedeni relaciji, vožnjo z gondolo na Višarje, toplo malico, oglede po programu, večerjo, nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodenje izleta.