Najbolj inovativna turistična agencija

BUDIMPEŠTA IN BLATNO JEZERO

1. DAN: BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa iz dogovorjenega kraja ob 04:00. Vožnja mimo Maribora, do mejnega prehoda Dolga vas. Po opravljenih carinskih formalnostih vožnja mimo kraja Keszthely po južni obali Blatnega jezera proti BUDIMPEŠTI. Po prihodu obisk zanimive centralne tržnice in sprehod po mondeni peš ulici – Vaci. Krožni ogled mestnih znamenitosti: l Margaretin, Verižni in Elizabetin most, Trg herojev, Parlament, Štefanovo cerkev,… Po končanem ogledu prevoz do hotela. Namestitev. Za doplačilo bomo večerjali v čardi, značilni madžarski restavraciji, z glasbo in folkloro. Prenočevanje. Posebno doživetje je tudi vožnja z ladjico po Donavi, kjer vam bodo postregli z kozarcem pijače… (doplačilo).

2. DAN: BUDIMPEŠTA – BLATNO JEZERO

Po zajtrku ogled gradu, Ribiške trdnjave,…nekaj časa pa bo ostalo za nakupe ali samostojne oglede. V opoldanskih urah vožnja proti domovini. Na poti se bomo zaustavili še na severni strani Blatnega jezera na POLOTOKU TIHANY, od koder je ob lepem vremenu poleg Andrejeve cerkve eden izmed najlepših razgledov na BLATNO JEZERO. Po želji lahko izlet zaključite z degustacijo dobrih vin v mestecu Balatonfured v prijetni vinski kleti (možnost kosila in degustacije – glej doplačila). Pot nas bo vodila preko mejnega prehoda Dolga vas, skozi Mursko soboto, Maribor… Prihod v večernih oz. nočnih urah.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah prha ali kad/wc, nočitev in zajtrk, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila: Ob prijavi: večerja v CARDI: ca. 18 EUR, enourna vožnja z ladjico po Donavi: (ca. 10 EUR), degustacija vina na Balatonu: degustacija z neomejeno količino vina je ca. 12 EUR na osebo, degustacija – 7 vrst vina in narezek (hladna plošča) je ca. 15 EUR na osebo, kosilo z vinom v isti vinski kleti (aperitiv + 2 dcl vina + paprikaš ali golaž) je ca.14 EUR na osebo.


BLATNO JEZERO IN PUSTA

1. DAN:

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Blatnega jezera -“madžarskega morja”. Najprej postanek v Puszti, manjši vasici v bližini Siofoka. Sprejeli vas bodo prijazni domačini, vam postregli s pijačo in pogačo, nato pa si boste ogledali spretnosti madžarskih konjskih pastirjev – “csikosev”. Da pa ne bo ostalo samo pri tem, se boste tudi sami preizkusili v ježi, nato pa okrepčali z “bogracs gulysem” in vinom. Prav prijetno razpoloženi se boste s trajektom popeljali čez jezersko ožino, na zanimiv in slikovit polotok Tihany in se sprehodili po turističnem centru. Pozno popoldan vožnja do Balatonfureda, kjer bo nastanitev v hotelu in čas za osvežitev in počitek. Večerja in nočitev v hotelu.

2. DAN:

Zajtrk v hotelu. Del dopoldneva prosto za počitek, sprehode po enem najstarejših turističnih centrov ob Blatnem jezeru, morda tudi kopanje. Opoldne slovo in nadaljevanje potovanja ob severni obali Blatnega jezera do vinorodno znanega badascony – tomajskega področja, kjer boste obiskali eno izmed tipičnih vinskih kleti. Degustacija vin in po želji kosilo. Na poti še krajši postanek v Hevizu, znanem termalnem zdravilišču. Prihod domov v poznih nočnih urah.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, prevoz s trajektom, ogled predstave sikosev s toplim obrokom (pogača, bogracs gulyas, vino), polpenzion v hotelu, degustacijo vin, zunanje oglede po programu, odlično vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji:
- enoposteljna soba na Madžarskem 16 EUR / noč
- večerja v Čardi s prevozom 25 EUR