Najbolj inovativna turistična agencija

BERCHTESGADEN, RUDNIK SOLI IN KÖNIGSSEE

Odhod avtobusa in vožnja mimo Ljubljane, skozi Karavanški predor, mimo Beljaka, Špitala ob Dravi, Radstadta do BERCHTESGADNA v Nemčiji. Obiskali bomo enega najstarejših rudnikov soli. Oblečeni v rudarska oblačila se bomo pod vodstvom izkušenih rudarjev spustili v globine. Uživali bomo ob spušcanju po toboganih in se s splavom zapeljali cez slano jezero. Po ogledu rudnika se bomo zapeljali do jezera KÖNIGSSEE, ki se razteza 8 km po mogocnimi pobocji WATZMANNA. Na polotoku, ki se razjeda v jezero kraljuje CERKEV SV. BARTOLOMEJA. Ob lepem vremenu priporocamo za doplačilo vožnjo po jezeru z elektricno ladjico do mesta kjer stoji Kapela Sv. Bartolomeja. Obcasno ladjica zaustavi sredi jezera, nato pa ob vriskanju ali igranju trobente vodica ali enega izmed spremljevalcev lahko slišite veckratni odmev. Po koncanem ogledu prevoz domov. (Op.: od maja do oktobra možen ogled Orlovega gnezda).

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, vstopnina za rudnik, parkirnine, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.

Doplačila: dodatne vstopnine, vožnja z ladjico po jezeru: 12 EUR, večerja v Slo.


BERLIN

1. DAN:

V večernih urah odhod avtobusa in vožnja skozi Avstrijo v Nemčijo.

2. DAN: BERLIN

Jutranji prihod v BERLIN, kjer se stiskajo številni svetovi, kulture in življenjski stili. Vožnja mimo sejmišča proti enemu od dveh središč Berlina, zahodnemu delu mesta do znamenitega Ku’damma, danes središča trgovin in gostišč, ki ga zaznamuje Spominska cerkev. Nadaljevanje do znamenite železniške postaje Zoo, mimo sedežne univerze po cesti 17. junija, mimo živalskega vrta v vladno četrt, kjer so predsedniška palača in rezidenca, palača zveznega kanclerja in nemški parlament Reichstag. Obnovljeno stavbo parlamenta zaznamuje velika steklena kupola nad parlamentarno dvorano, na katero se je mogoče tudi povzpeti. V neposredni bližini so Brandenburška vrata, ki so po zgraditvi berlinskega zidu ostala na nikogaršnji zemlji in simbolizirala razdeljenost Nemčije. Po ogledih namestitev in prenočevanje. Po želji nočno raziskovanje Berlina.

3. DAN: BERLIN

Zajtrk. Podroben ogled vzhodnega Berlina. V vzhodnem delu se bomo ustavili pri katedrali, muzejskem otoku in univerzi, nekdanji palači Republike. Sprehodili se bomo tudi po Aleksandrovem trgu, ki je eden izmed glavnih trgov v mestu z znanim TV stolpom in Rdečo mestno hišo Berlina. Zanimiva bo tudi vožnja po znani aveniji Pod lipami, ki vodi do Brandenburških vrat. Popoldan nadaljevanje z ogledi po danes prestižni Friedrichstrasse, kjer se nahaja Checkpoint Charlie (po želji ogled muzeja), vse do Potsdamskega trga z modernim kompleksom uradov, trgovin in stanovanj. Hkrati pa je trg danes medijsko središče Evrope. Prosto za individualne oglede. Prenočevanje.

4. DAN: BERLIN – POTSDAM

Po zajtrku vožnja v POTSDAM, ki je bil nekoč sedež Brandenburške gospode, ki so si tu zgradili čudovito s parkom in številnimi jezeri obdano rezidenco, iz katere izstopa palača Sansosouci z mogočnim stopniščem. Palači pravijo tudi pruski Versailles. Zapeljali se bomo tudi mimo ruske kolonije Aleksandrovke in naredili postanek pri dvorcu Cecilienhof s spominsko sobo, kjer je bila l.1945 znamenita Potsdamska konferenca – prizorišče srečanja »treh velikih«. Lahko pa se bomo odločili za obisk velikega TROPSKEGA PARKA, kjer bomo doživeli pravo tropsko vzdušje. Po ogledu sledi povratek z avtobusom proti Nürnbergu in naprej preko Avstrije v Slovenijo, kamor prispemo v poznih nočnih urah.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, 2 prenočevanji z zajtrkom v hotelu 3 *** z zajtrkom, cestne pristojbine, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodstvo potovanja.

Doplačila: enoposteljna soba 40 EUR, podzemna, vstopnine cca 45 EUR (Checkpoint in katedrala ter vzpon na televizijski stolp, ogled parkov in dvorca Sanssouci v Potsdamu, dvorec Cecilienhof), hotelska večerja cca 18 EUR, v restavracijah cca 25 EUR.


GRADOVI DOLINE RENA

1. DAN: AUGSBURG – HEIDELBERG – RÜDESHEIM

Odhod avtobusa ob 01.00 in vožnja skozi predor Karavanke mimo Beljaka, po turski avtocesti mimo Salzburga, Münchna, Augsburga do Haidelberga. Krajši postanek za ogled tega »študentskega bisera«, za mnoge prava podoba romantične Nemčije. Vožnja v Mainz. Ogled mestnih znamenitosti: Schilerjev spomenik, več kot 450 let star trški vodnjak, stolnica, mestna hiša in mestna vrata. Sledi še vožnja do Rüdesheima, ki je eno najlepših naselij ob Renu, znanega po bogati vinski tradiciji, kjer bomo imeli priložnost poskusiti kozarček renskega vina. Nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

2. DAN: RÜDESHEIM – KRIŽARJENJE PO RENU – KOBLENZ

Takoj po zajtrku se bomo vkrcali na ladjo ter se podali na čudovito križarjenje po Renu. Z ladje boste občudovali čudovite gradove, tipična naselja in vasi, kjer je še vedno prisotna nemška arhitektura, med vinogradi in griči, mimo 23 gradov, otočkov in slikovitih krajev. Seveda se bomo popeljali skozi svetovno znano in opevano sotesko, v kateri je vodna vila Lorelay zapeljala marsikaterega čolnarja v smrtonosne čeri. V ladijskem bifeju se boste lahko odžejali, v restavraciji pa potešili opoldansko lakoto. Po končani vožnji se bomo izkrcali v Koblenzu, kje nas bo čakal avtobus. Popoldne obisk vinske kleti in pokušnja znamenitih vin, zvečer pa večerja in prenočevanje.

3. DAN: NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA

Po zajtrku se bomo zapeljali po »nemški romantični cesti« in obiskali mesta kot so Dinkelsbühl, Nordlingen, Donauwörth in Augsburg z lepim renesančnim magistratom, Maksimiljanovo cesto s številnimi lepimi stavbami, katedralo, Fuggerei… pozno popoldan vrnitev v domovino mimo Münchna, Salzburga, po turski avtocesti mimo Spitala, Beljaka, skozi predor Karavanke.

Cena vključuje: prevoz z avtobusom, cestne takse, namestitev v hotelu in 2 x polpenzion, ogled kleti in degustacijo vin, vožnjo z ladjo, oglede zunanjosti, vodenje, DDV, nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja.

Doplačilo: enoposteljna soba 42 EUR.


MÜNCHEN

1. DAN: MÜNCHEN

Zgodaj zjutraj odhod avtobusa in vožnja skozi karavanški predor in po novi turski avtocesti mimo Salzburga do MUNCHNA. Takoj po prihodu se bomo napotili v enega izmed največjih tehniških muzejev na svetu – DEUTSCHES MUSEUM. Nekaj ur bomo imeli na razpolago za ogled te čudovite tehniške zbirke. Po ogledu boste nekaj časa namenili še krožni vožnji po Münchnu in osvežitvi zgodovinskega razvoja. Ogledali si boste znamenitosti:osrednji trg, kraljevi trg, Olimpijski park, Karlova vrata, Koenihsplatz, Odeonplatz, rezidenca, Ludwigstrasse, državna knjižnica…. Po želji in za doplačilo obisk Pinakoteke in novega nogometnega stadiona Allianz Arena. Po ogledu vožnja do hotela. Namestitev v hotelu. Večerja (za doplacilo) v eni od številnih pivnic. Nočitev.

2. DAN: MÜNCHEN – BERCHTESGADEN

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi in se odpeljali do olimpijskega mesta, kjer se boste po želji povzpeli še na olimpijski stolp. Po ogledih slovo od Munchna. Vožnja mimo največjega bavarskega jezera Chiemsee, skozi Bad Reichenhall in prelaz Hallthurm do BERCHTESGADNA. Tu so že v mlajši kameni dobi začeli pridobivati sol. V zaščitnih oblekah se bomo z rudarskim vozom popeljali globoko pod zemljo, nato pa se po lesenih toboganih spustili še globlje do podzemnega slanega jezera. Pozno popoldan vrnitev po turski avtocesti mimo Spittala in Beljaka, skozi Karavanški predor proti domu.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne takse, hotelske in gostinske storitve (nočitev z zajtrkom), DDV, nezgodno zavarovanje, stroške organizacije in vodenja potovanja.

Doplačila: enoposteljna soba 24 EUR (ob prijavi), večerja v pivnici pribl. 20 EUR, vstopnine pribl. 25 EUR


ROMANTIČNI BAVARSKI GRADOVI

1. DAN: CHIEMSEE – OBERAMMERGAU

Zgodaj zjutraj odhod modernega turisticnega avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja skozi Karavanški predor, mimo Beljaka in po turski avtocesti mimo Salzburga do jezera Chiemsee. Vkrcanje na ladjo in plovba na otok Herreninsel, kjer bomo obiskali dvorec Herrenchiemsee, ki ga je postavil kralj Ludvik II. Bavarski kot kopijo slovitega baročnega dvorca v Versaillesu. Okrog dvorca je urejen francoski park s številnimi fontanami. Nadaljevanje vožnje skozi Bad Tölz, mimo Murnaua, do gradu Neuschwanstein. Zaradi svoje pravljične oblike ga je opazil Walt Disney in ga uporabil v pravljici Pepelka. Tako je postal grad svetovno znan. Vožnja do hotela ali penziona v enem od krajev na Gornjem Bavarskem. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. DAN: OBERAMMERGAU – ETTAL – GARMISCH – PERTENKIRCHEN - INNSBRUCK

Zajtrk. Vožnja do tretjega Ludvikovega dvorca Linderhof. Dvorec leži v prijetni dolini sredi gora. Notranjščina, ki šteje komaj deset soban in velja za Ludvikov najintimnejši projekt, je bleščeče okrašena v stilu francoskega rokokoja. Nadaljevanje poti do Ettala. Postanek za ogled cerkve in benediktinskega samostana. Vožnja do Garmisch-Partenkirchna, po krajšem postanku pa naprej v center Tirolske v Innsbruck; postanek za ogled. Vrnitev proti domu ob rekah Inn in Dravi, s prihodom v domovino v poznih večernih urah.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom; pristojbine za ceste in predore; polpenzion v dvoposteljni sobi hotela ali penziona s 3 ali 4*, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV in organizacijo ter vodenje potovanja.


TRUBARJEVA POT IN SCHWARZWALD

V Trubarjevem letu bomo potovali po poti, po kateri je s Kranjske na Würtemberško hodil Primož Trubar, ki nam je dal prve tiskane knjige in poskrbel, da smo tudi Slovenci lahko stopili v korak z ostalimi kulturnimi narodi. Med potjo bomo spoznavali številne kraje Koroške, Tirolske in Bavarske do doline reke Neckar, pokrajine Schwarzwald, ki je dobilo takšno ime zaradi gozdov iglavcev, ki dajejo pokrajini značilen temen videz.

1. DAN: INNSBRUCK – KEMPTEN – ULM – BAD URACH

Zjutraj odhod z avtobusom čez Karavanke, mimo Beljaka in Spittala do INNSBRUCKA. Ob sprehodu po starem mestnem jedru se bomo med drugim ustavili pred nakdanjim cesarskim dvorom, ki slovi po svoji Zlati strešici, ter v dvorni cerkvi, kjer si je dal postaviti imeniten nagrobnik cesar Maksimiljan I. Spomenik krasijo bronasti kipi v naravni velikosti, ki predstavljajo prednike cesarja Maksimiljana. Nadaljevanje poti prek slikovitega alpskega prelaza Fernpass na Bavarsko, kjer se bomo ustavili v mestu KEMPTEN v deželi Allgäu, kjer je krajši čas Trubar. Sledi vožnja do ULMA, mesta na Donavi, ki je bilo pomembno trgovsko in kulturno središče že v srednjem veku, danes pa se ponaša z novo univerzo. Že od daleč vidna gotska stolnica se med drugim ponaša tudi z najvišjim cerkvenim stolpom na svetu ter z bogato izrezljanimi kornimi sedeži. Sledi ogled starega mestnega jedra s tipičnimi predalčastimi hišami, številnimi trgi in vodnjaki. Pozno popoldne ogled znanega letoviškega mesta BAD URACH, kjer je Trubar po svojem umiku s Kranjske vodil Slovanski biblijski zavod. Ob tamkajšnji župnijski cerkvi so mu postavili lep spomenik. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. DAN: TÜBINGEN – TRIBERG – TITISEE

Po zajtrku bomo prispeli v eno najstarejših univerzitetnih mest, TÜBINGEN. Tu je dal naš veliki literat leta 1550 natisniti prvi slovenski knjigi (Katekizem in Abecednik). Po želji ogled renesančnega gradu Hohentuebingen, ki dominira nad mestom, nato pa sprehod ob reki in čez most Eberhardsbrücke, po očarljivi promenadi Platanenalle do mestnega trga; osrednji trg krasi Neptunova fontana ter pročelja impozantnih meščanskih stavb. Ogled in nadaljevanje v osrednji del pokrajine Schwarzwald, v mesto TRIBERG, ki ga zaznamuje največji slap v Nemčiji (162 m). Mesto je znano tudi po urah s kukavicami, katerih trgovina cvete že od leta 1824. Nadaljevanje v čudovito območje jezera TITISEE. Nastanitev v okolici, večerja in nočitev.

3. DAN: FREIBURG – VINSKA CESTA

Zajtrk. Dan boste začeli na področju izvira Donave. Njen izvir je nekaj posebnega, kjer se dve majhni rečici Breg in Brigach združita v eno, ki teče od Donaueschingna v Schwarzwaldu do izliva v Črno morje pod imenom Donava (2860 m). Nato vožnja v prestolnico Schwarzwalda FREIBURG. Ogled znamenitosti: stolnica iz rdečega peščenca – Munster, slikoviti trg pred njo s slovito renesančno Trgovsko hišo, baročno nadškofijsko palačo,… Po ogledu vožnja po Badenski vinski cesti, kjer boste imeli v eni izmed kleti degustacijo vin. Po degustaciji povratek proti domu in prihod v Slovenijo v prvih jutranjih urah naslednjega dne.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, stroški cestnin in cestnih taks, 2 polpenziona v hotelu 3 ***, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila:
- vstopnine 15 EUR (na licu mesta).
- enoposteljna soba 58 EUR (ob prijavi).