Najbolj inovativna turistična agencija

AMSTERDAM - HOLANDIJA

Vzpon nizozemskih mest se je začel v poznem srednjem veku z razcvetom trgovanja med Flandrijo, Anglijo in nemškimi trgovskimi mesti. Zaradi razvoja tkalstva, izdelovanja keramike in ladjedelništva do od 15.-17.stol. nastajala pomembna trgovska naselja, kot so Delft, Gouda, Haarlem… V najpomembnejša poslovna središča pa so se razvila pristaniška mesta, predvsem Amsterdam in Rotterdam.

1. DAN: AVSTRIJA - NEMČIJA

Odhod avtobusa ob 18.00 uri in vožnja skozi karavanški predor mimo Salzburga, nato po Nemčiji mimo Münchna, Nürnberga, Kölna proti Amsterdamu. Vmes krajši postanki za osvežitev.

2. DAN: ZAANSE – SCHANS – VOLENDAM – AMSTERDAM

Po prihodu na Nizozemsko bomo obiskali dve značilni holandski vasici. Najprej se bomo odpeljali v slikovito vasico Zaanse Schans, kjer bomo lahko spoznali nekdanje življenje kmetijske Holandije. Ogledali si bomo, kako izdelujejo lesene cokle, ki jih še danes pridno uporabljajo številni Nizozemci, obiskali tipično živinorejsko področje, ki slovi po mleku in sirih, ter poskusili njihove izdelke. Vmes bomo pokukali tudi v enega od mlinov. Nato se bomo odpeljali še v Edam, ki je enemu od sirov posodil ime, in ribiško ter pristaniško mestece Volendamm. Tradicionalna oblačila tamkajšnjih žena so značilen motiv razglednic z Nizozemske. Sprehod po starem mestnem jedru. Popoldan nastanitev v hotelu v Amsterdamu ali okolici. Po kratki osvežitvi se bomo z javnim prevozom podali na prvo raziskovanje nizozemske prestolnice. Sprehod po centru mesta. Večerja v restavraciji. Po želji sprehod po znameniti Rdeči četrti. Povratek v hotel. Nočitev.

3. DAN: AMSTERDAM

Po zajtrku se bomo odpravili na sprehod po glavnem mestu Nizozemske. Glavni trg s kraljevo palači, Židovska četrt, Rembrandova hiša, se ustavili pred hišo Ane Frank. Obiskali bomo eno najznamenitejših brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh-I-Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Videli bomo brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav tu skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot nas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici - Kalverstraat, ki nas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Nacionalnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev) in Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Oglede bomo zaključili v znameniti pivovarni Heineken, kjer si bomo lahko privoščili vrček piva. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen individualni ogled. Vodnik vam bo z veseljem posredoval vse potrebne informacije, kajti možnosti je še precej (Hiša Ane Frank, Riymuseum, Rembrandtova hiša, Muzej Amsterdama, Muzej moderne umetnosti, Van Goghov muzej, Pomorski muzej, Tehnični muzej, Botanični vrt itd.). Po napornem dnevu sledi večerja v restavraciji. Prevoz v hotel in nočitev..

4. DAN: AMSTERDAM – KEUKENHOF - DEN HAAG – SCHEVENING – DELF - BENETKE

Po zajtrku vožnja v Keukenhofu, kjer vsako leto med koncem marca in koncem maja pripravljajo nepozabno razstavo cvetja imenovano „Pomladni vrt“, kraljuje pa seveda nizozemski simbol, tulipan.. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalcem predstavijo kreacije s 6 milijoni cvetočih čebulic. Po ogledu nadaljevanje poti v Scheveningen, priljubljeno nizozemsko letovišče na obali Severnega morja. Vožnja skozi Den Haag, upravno središče Nizozemske, kjer je v Palači miru sedež mednarodnega sodišča. Popoldne vožnja v Delft in ogled mesteca, ki slovi po sinjem porcelanu. Sledi obisk Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Popeljali se bomo skozi pristanišče in se po želji (odvisno od časa) povzpeli na mestni simbol, več kot 100 m visoki stolp Euromast, od koder se odlično vidi pristanišče. Prevoz na letališče in zvečer polet proti Benetkam. Sledi avtobusni prevoz v Slovenijo.

CENA: 475 EUR na osebo / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, enosmerni letalski prevoz,, letališke takse, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 3/4* v okolici Amsterdama, avtobusni prevozi po programu, ogledi po programu, vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, obisk brusilnice diamantov, sirarne, mlina na veter, obisk pivovarne Heiniken, obisk cvetlične razstave Keukenhof, 2 x večerjo v restavraciji, nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.


AMSTERDAM - HOLANDIJA

1. DAN: NEMČIJA

Odhod avtobusa ob 18.00. Vožnja skozi karavanški predor in nočna vožnja mimo Salzburga, nato po Nemčiji mimo Münchna, Nürnberga, Kölna proti Amsterdamu. Vmes krajši postanki za osvežitev.

2. DAN: AMSTERDAM

Prihod na Nizozemsko v jutranjih urah. Vožnja do glavnega mesta in naprej avtobusni ogled Amsterdama. Obiskali bomo eno najznamenitejših brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Videli bomo brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Sledi ogled enega izmed odličnih muzejev – Rijks muzej, Van Goghov muzej... Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav tu skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot nas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici – Kalverstraat, ki nas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Nacionalnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev) in Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen individualni ogled. Popoldne vožnja v hotel in nastanitev. Prenočevanje.

3. DAN: AMSTERDAM – DELFT – DEN HAAG – ROTTERDAM

Zajtrk in vožnja v Scheveningen, priljubljeno nizozemsko letovišče na obali Severnega morja. Nadaljevanje vožnje proti Den Haagu, upravnemu središču Nizozemske. Tam je sedež nizozemske vlade in mednarodnega sodišča, ki domuje v Palači miru. Dalje nas pelje pot do Delfta, kjer je doma obrt izdelovanja sinjega porcelana. Postanek še v Rotterdamu, mestu, ki je bilo med drugo svetovno vojno močno porušeno in se zaradi tega ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in z največjim pristaniščem na svetu. Pozno popoldne prosto v Amsterdamu. Priporočamo obisk katerega od muzejev, npr. Rijksmuseum, Vam Goghov muzej, muzej voščenih lutk ali pivovarno Heineken. Zvečer sprehod po znameniti Rdeči četrti. Prenočevanje.

4. DAN: ZAANSE – SCHANS – VOLENDAM – AMSTERDAM

Po zakjtrku vožnja severno od Amsterdama. Ogled ene izmed številnih coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Nato vožnja do prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehod po starem mestnem središču, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer bomo zvedeli kaj več o proizvodnji različnih vrst sira. Po ogledu nočna vožnja mimo Kölna, Nürnberga, Münchna, Salzburga proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah naslednjega dne.

CENA: 249 EUR na osebo / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, 2 prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 3* v mestu ali okolici Amsterdama, nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 80 EUR, vstopnine 35-50 EUR (vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama 12 EUE, vstopnine: Rijks muzej 14 EUR,Van Goghov muzej 14 EUR, Madame Tusauds muzej 19,50 EUR, Muzej diamantov 7,50 EUR, Aalsmer – borza cvetja 6 EUR, hiša Ane Frank 9 EUR, lokalni prevozi 4-16 EUR.


CVETJE HOLANDIJE

1. DAN: SEVERNA HOLANDIJA-AMSTERDAM

Polet letala proti Amsterdamu. Po pristanku se bomo podali z avtobusom na ogled Amster-dama in severne Holandije. Ogledali si bomo tipične znamenitosti in si preko njih ustvarili podobo te lepe dežele in njenih marljivih ljudi, ki so si v nenehnem boju z vodno ujmo ustvarili in obdržali to, kar nam danes lahko s ponosom pokažejo. Ogled ene izmed številnih coklarn, saj je izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Vmes bomo pokukali tudi v enega od številnih mlinov. Nato vožnja do prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehod po starem mestnem jedru, kjer obiskovalce prevzame preprostost nizozemske arhitekture in stare ladje v mestnem pristanišču. Obisk ene od sirarn, kjer bomo zvedeli kaj več o proizvodnji različnih vrst sira. Popoldne nastanitev v hotelu v Amstedamu ali okolici. Nato se bomo podali v center mesta. Sprehod po centru mesta. Večerja v mestu in povratek v hotel. Prenočevanje. .

2. DAN: AMSTERDAM

Po zajtrku se bomo z javnim prevozom odpravili na sprehod po glavnem mestu Nizozemske: Glavni trg s kraljevo palačo, Židovska četrt, Rembrandova hiša, se ustavili pred hišo Ane Frank. Obiskali bomo eno najznamenitejših brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh-I-Noor, ki je vdelan v angleški kraljevi kroni. Videli bomo brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav tu skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot nas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici - Kalverstraat, ki nas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Nacionalnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev) in Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Oglede bomo zaključili v znameniti pivovarni Heineken, kjer si bomo lahko privoščili vrček piva. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen individualni ogled: Hiša Ane Frank, Riymuseum, Rembrandtova hiša, Muzej Amsterdama, Muzej moderne umetnosti, Van Goghov muzej, Pomorski muzej, Tehnični muzej, Botanični vrt itd.. Po napornem dnevu sledi večerja in prenočevanje.

3. DAN: AMSTERDAM – KEUKENHOF - DEN HAAG - SCHEVENING

Po zajtrku vožnja v Keukenhofu, kjer vsako leto med koncem marca in koncem maja pripravljajo nepozabno razstavo cvetja imenovano „Pomladni vrt“. Arhitekti in vrtnarji vedno znova presenetijo in obiskovalce predstavijo kreacije s 6 milijoni cvetočih čebulic. Po ogledu vožnja mimo Leidna, kjer v mestnem botaničnem vrtu gojijo originalne tulipane, ki so jih v 16. stoletju prinesli na Nizozemsko. Po ogledu nadaljevanje poti v Scheveningen, priljubljeno nizozemsko letovišče na obali Severnega morja. Vožnja skozi Den Haaga, upravno središče Nizozemske, kjer je v Palači miru sedež mednarodnega sodišča. Sledi obisk Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Popeljali se bomo skozi pristanišče in se po želji (odvisno od časa) povzpeli na mestni simbol, več kot 100 m visoki stolp Euromast, od koder se odlično vidi ogromno pristanišče. Prevoz na letališče in polet letala proti Sloveniji.

CENA: 570 EUR na osebo / najmanj 45 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: letalski prevoz, letališke takse, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3/4* v okolici Amsterdama, avtobusni prevozi po programu, ogledi po programu, vožnjo z ladjico po kanalih Amsterdama, obisk brusilnice diamantov, sirarne , mlina na veter, obisk pivovarne Heiniken, obisk cvetlične razstave Keukenhof, 2 x večerjo v restavraciji, avtobusni prevoz drugi dan na večerjo in nazaj, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 80 EUR, lokalni prevozi po Amsterdamu 6-12 EUR, muzeji po želji


VIKEND V DEŽELI TULIPANOV

Dežela tulipanov vas aprila vabi, da jo obiščete v vsem svojem cvetenju. Aprila se na ulicah Amsterdama odvija »Festival tulipanov«, cvetoči tulipani nas tako spremljajo na vsakem koraku, v parkih, vrtovih, cvetličnih koritih… Sprehodili se boste skozi kanale, občudovali staro mestno jedro z značilno arhitekturo in zgodovinskimi stavbami. Na obisk vabijo tudi številni muzeji: Rijksmuseum, Hiša Anne Frank, Van Goghov muzej, Rembrandtov muzej…
Vikend bo zagotovo nepozaben!

Čas potovanja: petek - nedelja v mesecu aprilu
Informativna cena: od 349 EUR/osebo

Cena vključuje: povratno letalsko karto (Ljubljana – Amsterdam – Ljubljana), letalske pristojbine, osebno ročno prtljago do 8 kg, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, strošek rezervacije.

Možna doplačila: od 35 EUR/osebo transfer: letališče – hotel – letališče