Najbolj inovativna turistična agencija

KRAKOW-AUSCHWITZ-WIELICZKA-WADOWICE

Poljska v zadnjih letih ponovno postaja pravi turistični hit. Po statistiki je na 12. mestu najbolj obiskanih držav na svetu. Največja znamenitost je Krakov, ki upravičeno velja za eno najlepših mest Evrope, zato bomo en cel dan preživeli tu, v kulturni prestolnici Poljske, kjer bomo naleteli na prave arhitekturne mojstrovine ter lepe trge in cerkve. V bližini je še en biser - podzemni rudnik soli Wieliczka, kjer je večina stvari izdelanih prav iz tega dragocenega materiala in papežev rojstni kraj Wadovice. Ob koncu se bomo spomnili tudi vojnih grozodejstev v Auschwitzu.

1. DAN: KRAKOW

Odhod avtobusa ob 03.00 in. vožnja preko Avstrije in Slovaške proti Poljski. Prehod češko-poljske meje pri mejnemu prehodu Ciesin. Na poti bomo naredili več krajših postankov za osvežitev. V poznih popoldanskih urah prihod v Krakow, mesto, ki ga je UNESCO uvrstil med 12 najpomembnejših spomenikov sveta. Po prihodu krožni ogled mesta, ki velja za enega najpomembnejših kulturnih spomenikov na svetu. Nešteto je prič nekdanjega blišča plemiške Poljske. Sledi vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. DAN: KRAKOW - OSWIENCIM (AUSCHWITZ) – KRAKOW

Po zajtrku sledi vožnja do mesta Oswiecim in obisk zloglasno koncentracijsko taborišče Auschwitz, ki je eno najbolj žalostnih prič grozot II. svetovne vojne in je danes preurejen v muzej. Popoldan povratek v Krakow. Skozi staro mestno jedro se bomo sprehodili do trga Rynek in slavne pokrite tržnice Sukenice z bogato založenimi stojnicami. Prišli bomo do Matejkovega trga in obzidja z utrdbo Barbacan. V čudoviti Marijini cerkvi bomo občudovali največji leseni gotski oltar v srednji Evropi, z zvonika cerkve pa se vsako uro oglasi pesem HEJNAL (trobenta), ki je označevala tatarsko nevarnost Krakowu. Sprehodili se bomo do griča Wawel, kjer je istoimenski dvorec, sedež poljskih kraljev vse do leta 1609, ki je urejen kot muzej z 71 dvoranami, v katerih se nahajajo znameniti flamski gobelini. Ogled katedrale, kjer so poročali kraljeve pare, vzpon na Sigmudov zvonik in spust v grobnice pomembnih poljskih kraljev. Večerja v eni izmed tipičnih restavracij. Po večerji sprehod po živahnem središču. Prenočevanje v hotelu.

3. DAN: KRAKOW - WIELICZKA - WADOWICE

Po zajtrku bomo zapustili Krakow. Vožnja do bližnjega rudnika soli Wieliczka, enega najstarejših takih rudnikov na svetu, kjer bomo v globini preko stotih metrov občudovali čudovite dvorane, kapele in kipe, ki so vsi izdelani iz soli in predstavljajo razne velike osebnosti, pomembne dogodke in legende iz bližnje in daljne poljske zgodovine. Ogledamo si tudi glavno dvorano s Kapelo Posvečenega kralja, z merami 54 x 17 metrov v kateri prirejajo poroke in koncerte. V podzemnih dvoranah ki se nahajajo 135 metrov globoko se nahajajo manjša jezerca, restavracija s trgovino. Na poti domov sledi še postanek za ogled Wadowic. Ogled rojstne hiše Janeza Pavla II in farne cerkve. Sledi nadaljevanje vožnje proti domu, kamor prispemo v poznih nočnih urah.

CENA: 254 EUR na osebo / najmanj 45 oseb

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine, 1 x polpenzion, 1x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 3 * v dvoposteljnih sobah, večerjo v restavraciji, oglede in vstopnine po programu (Marijina cerkev, Wawel - katedrala, grobnica, Auschwitz, rudnik soli Wieliczka, lokalno vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodenje.

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Doplačila po želji: enoposteljna soba v hotelu 3*** 40 EUR/ 2 noči