Najbolj inovativna turistična agencija

ROMUNIJA GROFA DRAKULE

1. DAN: MADŽARSKA – ROMUNIJA - ORADEA

Zbor potnikov ob 3.00 zjutraj in vožnja mimo Celja, Maribora in mejnega prehoda Dolga vas proti Dombovarju in naprej mimo Szegeda s krajšimi postanki preko madžarsko-romunske meje do mesta Oradea. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. DAN: ORADEA – CLUJ NAPOCA – TARGU MURES – SIGHISOARA – BRASOV

Po zajtrku se bomo peljali skozi Cluj Napoca, Targu Mures do Sighisoare, mesta, ki ga imenujejo tudi biser Transilvanije. Ogled tega lepega mesta s skrivnostnimi hišami, med katerimi je tudi rojstna hiša Vlada Tepeša oz. transilvanskega grofa Drakule. Za grofa so njegovi podaniki govorili, da je žejen krvi in na plašču, ki ga je vedno nosil, je bil izvezen zmaj, kar mu je prineslo vzdevek Dracul-hudič. Toda to je zgolj začetek zgodbe. Naše potovanje bomo nadaljevali proti Brasovu, z znamenito črno cerkvijo, ostanki citadele in Mestno hišo iz 18. st. Nastanitev in prenočevanje v hotelu. Ta večer vam za doplačilo ponujamo možnost večerje v tipični romunski restavraciji s folkloro.

3. DAN: BRASOV – SIBIU – VRŠAC

Po zajtrku se bomo odpeljali proti gradu Bran, kjer je delček svojega življenja preživel legendarni grof Drakula. Sprehodili se bomo skozi temačne in srhljive sobane, polne skrivnostnega pohištva, ki vas nenadoma prestavijo v drugo časovno dimenzijo. Po ogledu se bomo odpeljali mimo mesta Sibiu, ki slovi po muzeju domače obrti, naprej preko romunsko-srbske meje do Vršca. Nastanitev v hotelu. Zvečer vožnja do Gudurice, kjer bomo obiskali vinsko klet in imeli večerjo ob zvokih tamburice. Prenočevanje.

4. DAN: VRŠAC– BEOGRAD – NOVO MESTO

Po zajtrku vožnja do Beograda. Ogled mesta: Parlament, cerkev sv. Save, trg Slavija, trdnjava Kalemegdan s pogledom na Sotočje Save in Donave, Ada Ciganliaj s splavi na vodi… V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 288 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom, prenočevanja z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, dve večerji po programu, 1 x degustacija vin, 1 x glasbo, zunanji ogled rojstne hiše grofa Drakule, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje, organizacijo, DDV.

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 50,00 EUR/osebo, večerja v lokalni restavraciji s folklornim programom pribl. 25 EUR, vstopnine pribl. 20 EUR, kosilo v Beogradu 15 EUR