Najbolj inovativna turistična agencija

BARCELONA 3 DNI

1. DAN: BENETKE - BARCELONA

Zbirališče potnikov ob 04.00. Vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo). Polet letala v Barcelono. Takoj po pristanku se bomo posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si bomo njen zaščitni znak – cerkev, posvečeno sveti družini – Sagrado Famílio in nekaj ostalih Gaudíjevih stvaritev, kot sta La Pedrera in park Güell, prizorišče poletnih olimpijskih iger Montjuic, ki jih je Barcelona priredila pred enajstimi leti, mestno območje l'Eixample ter Španski trg. Nastanitev v hotelu. Zvečer priporočamo ogled »magičnih fontan« na španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za Svetovno razstavo. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, čustev, vode in glasbe. Prenočevanje.

2. DAN: BARCELONA

Po zajtrku sledi sprehod po slavni Rambli, enem najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, od jutra do polnoči se bo skoraj vsak obiskovalec znašel vsaj enkrat v času obiska. Avenija okrašena s platanami povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Sledi ogled Gotske četrti – Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Seveda ne gre brez obiska najlepše tržnice v mestu kjer predlagamo tudi postanek za tipično špansko kosilo – paello. Nekaj prostega časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali ostalih znamenitosti. Priporočamo ogled ene izmed gaudijevih »daritev v kamnu« - hiš, ki jih je za bogate industrialce gradil slavni arhitekt; La Pedrera ali Casa Batllo. Zvečer po želji obisk tradicionalnega plesa flamenca z večerjo. Povratek v hotel. Prenočevanje.

3. DAN: BARCELONA – MONTSERRAT – KLET PENEČEGA VINA – BENETKE

Po zajtrku priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja tudi zaradi izredne lepote narave tega naravnega rezervata. Ogledali si bomo baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Obiskali bomo tudi vinsko klet in poskusili izvrstno katalonsko peneče vino. Pozno popoldne vožnja na letališče pri Barceloni, od koder bomo ob 18.05 poleteli proti Benetkam. Po pristanku avtobusni prevoz v Slovenijo.

CENA: 489 EUR (najmanj 25 potnikov)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: letalski in avtobusni prevoz po programu, strošek letaliških in varnostnih pristojbin, dve prenočevanji z zajtrkom v hotelu 3 ***v dvoposteljnih sobah, ogled Barcelone, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodenje potovanja.

Možna doplačila: enoposteljna soba 86 EUR, prevoz na letališče in nazaj 45 EUR, izlet na Montserrat in kleti penečega vina s pokušino 38 EUR, večerja v restavraciji pribl. 25 EUR, samopostrežna večerja in flamenco 70 EUR, flamenko s pijačo 40 EUR, strošek vstopnin od 5 – 18 EUR po muzeji, javni prevoz.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in storitev.


MADRID ,TOLEDO IN SEGOVIA

1. DAN: BENETKE - MADRID

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo pri Benetkah dve uri pred poletom. Po pristanku panoramski avtobusni ogled mestnih znamenitosti najvišje ležeča evropske prestolnice: Plaza Mayor, Kraljevo palačo, Puerta del Sol, Plaza Espana, areno za bikoborbe Las Ventas. Nastanitev v hotelu in nadaljevanje ogleda z vodnikom in lokalnimi prevoznimi sredstvi. Nočitev v hotelu.

2. DAN: MADRID – SEGOVIA – EL ESCORIAL - MADRID

Po zajtrku predlagamo celodnevni izlet v Segovio, v glavno mesto istoimenske province. Mesto so obzidali Rimljani in stari del je danes pod zaščito Unesca. Ogledali si bomo čudovit rimski akvadukt, ki so ga prebivalci obeležili tudi v mestnem grbu, gotsko katedralo iz prve polovice 16.stol. in Alcazar, mogočno utrdbo nad rekama Eresma in Clamores. Trdnjavo so gradili Arabci, nato je bila notri kraljeva palača, zapori in kraljeva vojaška akademija. V povratku v Madrid še postanek v mestu El Eskorial, kraljevem mestu s palačo, samostanom, muzejem in šolo, ki je danes na Unescovi listi svetovne dediščine. Zvečer sprehod do glavnega največjega in najlepšega renesančnega trga Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade. Nočitev.

3. DAN: MADRID – (TOLEDO) - MADRID

Zajtrk. Po želji izlet v Toledo. Ogled glavnega mesta pokrajine Castilla : La Mancha, znanega po slovitem toleškem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito UNESCA se bomo po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tome, za katero je v Toledu živeči slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo. »Pogreb grofa iz Orgaza« Popoldne povratek v Madrid in nekaj prostega časa. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenco (doplačilo). Prenočevanje.

4. DAN: MADRID – BENETKE

Po zajtrku prosto za obisk katerega od muzejev v Madridu. Muzej Prado velja za največjo galerijo na svetu, ki lahko zaradi prostorske stiske razstavlja le 2000 del svetovnih mojstrov kot so: Montegna, Rafael, Tintoreto, Tizian. Razstavljena so tudi dela zgodnjih flamskih umetnikov in seveda dela španske slikarske šole ali pa ogled Kraljeve palače. Nekdaj veličastno domovanje španske vladarske družine je danes muzej in prostor, kjer se odvijajo številni državni sprejemi. Prosto do odhoda avtobusa pozno popoldan na letališče Barajas. Vmes ogled glavnih znamenitosti Puerta del Sol, Plaza Mayor, kraljeva palača, španski trg in park Retiro so le nekatere znamenitosti, ki si jih boste ogledali. Po opravljenih formalnostih polet v Benetke ter avtobusni prevoz v Slovenijo.

564 EUR na osebo / najmanj 25 oseb

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: letalski in avtobusni prevozi po programu, letališke in varnostne pristojbine, tri nočitve z zajtrki v hotelu, 3-urni ogled Madrida, oglede brez vstopnin, nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodenje potovanja.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 95€, prevoz na letališče in nazaj 45 €, izlet v Toledo z vstopninami 49 € (najmanj 25 oseb ), obisk lokala s programom flamenka pribl. 38 €, izlet El Escorial, Avila, Segovia z vstopninami 55 € na 25 oseb

Vstopnine: Royal Palace 3,50 EUR, Prado muzej 3 EUR (ob nedeljah prot vstop)

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.