Najbolj inovativna turistična agencija

BEOGRAD

Mesto na sotočju Save in Donave … sprehod po Terazijah do Kalemegdana … Večer na Skadarliji … Starogradske pesmi … Odlična srbska kulinarika … Avala … Vse to bo v nas prebudilo nostalgijo po starih časih in nas znova prepričalo o pregovorni srbski gostoljubnosti.

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 4.00 in vožnja skozi mejni prehod Obrežje na Hrvaško, mimo Zagreba in Slavonskega Broda do mejnega prehoda Lipovac in naprej mimo Rume do Beograda. Spoznali bomo sedem tisoč let staro mesto, ki leži na sotočju dveh velikih rek Save in Donave in na križišču med Vzhodom in Zahodom. Najprej se bomo zapeljali na Dedinje, kjer bomo obiskali Hišo cvetja, nato pa se bomo podali v spoznavanja srbske prestolnice. Ogledali si bomo cerkev sv. Save, beograjski park Kalemegdan, od koder je čudovit pogled na mesto, parlament, mestno hišo, Terazije, gledališče, sprehodili se bomo po Knez Mihajlovi ulici … Nastanitev v hotelu in krajši počitek ali čas za samostojno raziskovanje mesta. Za dober zaključek dneva bomo odšli do znamenite Skadarlije, kjer bomo ob zvokih starogradskih pesmi in odlični kulinariki uživali pozno v noč. Nočitev.

2. DAN:

Po zajtrku odhod na Avalo, kjer si bomo ogledali mogočen Meštrovičev spomenik neznanemu junaku in uživali v prekrasnem pogledu. Za slovo od Beograda se bomo spustili do izliva Save v Donavo, kjer bomo imeli na znamenitem beograjskem splavu zaključno kosilo. Povratek domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: 139 EUR (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim avtobusom, cestne takse, nočitev z zajtrkom v hotelu najmanj 3*, vse oglede po programu, lokalno vodenje, večerjo s programom na Skadarliji, kosilo ob glasbi na splavu, vodenje in organizacijo.


BEOGRAD - NOVI SAD - OPLENAC

1. DAN: SREMSKI KARLOVCI – NOVI SAD

Odhod avtobusa ob 03:00. Vožnja skozi mejni prehod Obrežje na Hrvaško, mimo Zagreba in Slavonskega Broda do mejnega prehoda Lipovac in naprej proti Novem Sadu. Najprej se bomo ustavili v Sremskih Karlovcih, kjer si bomo ogledali mesto in obiskali muzej čebelarstva in vinsko klet, kjer bomo imeli degustacijo fruškogorskih vin, med drugim tudi znameniti bermet, ki so ga stregli na ladji Titanic. Nadaljevanje vožnje do Novega Sada. Sprehod in ogled petrovaradinske trdnjave od koder je lep pogled na Novi Sad. Kratka vožnja v center mesta in čas za kosilo, nato pa ogled mesta: trg Svobode, ki je bil postavljen že v 18.stol. in kjer stoji spomenik politika ter nekdanjega župana mesta Svetozarja Miletića, Vladićanski dvor, mestna knjižnica, Zmaj Jovina ulica, čudoviti trg zakoncev, Srbsko narodno gledališče. Zvečer nastanitev v hotelu, večerja v dobri restavraciji in prenočevanje.

2. DAN: TOPOLA/OPLENAC - RADMILOVAC

Po zajtrku se bomo odpeljali na izlet v Topolo-Oplenac, kjer se bomo seznanili z življenjem srbske dinastije Karađorđević. Na poti po želji postanek na Avali. Obiskali bomo cerkev sv. Jurija (sv. Djordja), ki je bila zgrajena na začetku tega stoletja v čast kralju Petru I Karađorđević, mavzolej dinastije Karađorđević, s prekrasnim mozaikom, ki ga sestavlja 40 miljonov kockic. Ogledali si bomo tudi hišo, kjer je živel kralj Peter I in kjer je sedaj muzej s portreti kraljeve družine in raznimi dragocenimi darili. Nato bomo obiskali Kraljevsko Vinarijo, ki je bila osnovana leta 1931, nekaj let za tem, ko je kralj Aleksandar začel z obnovo vinogradov skupne površine okoli 50ha. Sledi še ogled vinske kleti v vasi Vinča, ki je ime dobilo po vinski trti že v času Rimljanov. Pozno popoldne vožnja v Beograd, nastanitev v hotelu in večerja na znameniti Skadarilji. Prenočevanje.

3. DAN: BEOGRAD

Po zajtrku bomo spoznali sedem tisoč let staro mesto, ki leži na sotočju dveh velikih rek Save in Donave in na križišču med vzhodom in zahodom. Najprej se bomo zapeljali na Dedinje, kjer bomo obiskali Hišo cvetja, nato pa se bomo podali v spoznavanja srbske prestolnice. Ogledali si bomo cerkev sv. Save, beograjski park Kalemegdan, od koder je čudovit pogled na mesto, parlament, mestno hišo, Terazije, gledališče, sprehodili se bomo po Knez Mihajlovi ulici…. Za dober zaključek predlagamo še odlično kosilo ob glasbi na splavu. Povratek domov, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 235 EUR (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3 *, vse oglede in vstopnine po programu, ogled muzeja in vinske kleti ter degustacijo v Sremskih Karlovcih, večerjo ob glasbi na Skadarliji, izlet v Oplenac z vstopninami in degustacijo, 2 x večerjo ob glasbi, nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje potovanja.

Doplačila po želji: kosilo na splavu zadnji dan od 15 EUR


BEOGRAD - NOVI SAD - VUKOVAR

1. DAN: BEOGRAD

Odhod avtobusa ob 3.00 in vožnja skozi mejni prehod Obrežje na Hrvaško, mimo Zagreba in Slavonskega Broda do mejnega prehoda Lipovac in naprej mimo Rume do Beograda. Po prihodu v Beograd sledi raziskovanje in spoznavanje mesta, ki leži na sotočju dveh velikih rek Save in Donave in na križišču med vzhodom in zahodom. Ogledali si bomo Hišo cvetja, hram sv. Save, sprehodili se bomo po Knez Mihajlovi ulici do Kalemegdana in znamenite Skadarlije, kjer bomo ob zvokih starogradskih pesmi in odlični kulinariki uživali pozno v noč. Nočitev.

2. DAN: SREMSKI KARLOVCI - NOVI SAD

Po zajtrku sledi vožnja proti Novemu Sadu, kjer se bomo najprej ustavili v Sremskih Karlovcih in si ogledali čebelarski muzej in vinsko klet, pripravili pa nam bodo tudi degustacijo vin. Med drugim bomo poizkusili bermet, posebno vino, ki so ga imeli tudi na Titaniku. Sledi ogled Petrovaradinske trdnjave, nato pa se bomo sprehodili po starem mestnem jedru Novega Sada. Kosilo v restavraciji ob Donavi, nato pa vožnja mimo Iloka do Vukovarja. Ogled Ovčare in mesta, čas za kavo, nato pa vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 146 EUR, (najmanj 45)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim avtobuso, cestne takse, nočitev/zajtrk v hotelu 3*, večerjo na Skadarliji, gegustacijo vin, kosilo v Novem Sadu, vse oglede po programu, lokalno vodenje, vodenje in organizacijo.


NOVI SAD - BEOGRAD

1. DAN: NOVI SAD- SREMSKI KARLOVCI

Odhod avtobusa ob 03.00. Vožnja skozi mejni prehod Obrežje na Hrvaško, mimo Zagreba in Slavonskega Broda do mejnega prehoda Lipovac in naprej mimo Rume do Krušedola. Ogled samostana. Naš naslednji postanek bo v Sremskih Karlovcih, kjer bomo imeli ogled čebelarskega muzeja ter vinske kleti in degustacijo vin ob domačem narezku. Med odličnimi vini bomo poskusili tudi znameniti Bermet, ki je bil tudi na vinski karti ladje Titanic. Po degustaciji nadaljevanje vožnje do Petrovaradina. Sprehod in ogled petrovaradinske trdnjave, nato pa vožnja do Novega sada. Namestitev v hotelu in krajši počitek. Voden sprehod po starem delu mesta. Večerja ob glasbi v nacionalni restavraciji. Prenočevanje.

2. DAN: BEOGRAD

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Beogradu. Spoznali bomo sedem tisoč let staro mesto, ki leži na sotočju dveh velikih rek Save in Donave in na križišču med vzhodom in zahodom. Najprej se bomo zapeljali na Dedinje, kjer bomo obiskali Hišo cvetja, nato pa se podali v spoznavanja srbske prestolnice – ogledali si bomo cerkev sv. Save, beograjski park Kalemegdan, od koder je čudovit pogled na mesto, parlament, mestno hišo, Terazije, gledališče, nato pa se bomo odpeljali do hotela. Za dober zaključek dneva bomo odšli do znamenite Skadarlije, kjer bomo ob zvokih starogradskih pesmi in odlični kulinariki uživali pozno v noč. Nočitev.

3. DAN: BEOGRAD - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpeljali na Avalo, kjer si bomo med drugim ogledali mogočen Meštrovičev spomenik neznanemu junaku in uživali v prekrasnem pogledu na Beograd. Po želji se lahko odpravimo na vožnjo z ladjo po Savi in Donavi, za zaključek izleta bomo imeli kosilo na splavu, kjer nam bodo postregli z odlično domačo hrano in nas pričakali z domačo »rakijo od dunje«. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 218 EUR (40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim avtobusom, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3***, vse oglede in vstopnine po programu, degustacijo v Sremskih Karlovcih, večerjo ob glasbi v Novem Sadu, večerjo ob glasbi na Skadarliji, kosilo na splavu, lokalno vodenje, organizacijo in vodenje.

Doplačila po želji: vožnja z ladjo 8 EUR


SREMSKI KARLOVCI - NOVI SAD ILOK - VUKOVAR - VINKOVCI

1. DAN: NOVI SAD - SREMSKI KARLOVCI

Odhod avtobusa ob 03.00. Vožnja skozi mejni prehod Obrežje na Hrvaško, mimo Zagreba in Slavonskega Broda do mejnega prehoda Lipovac in naprej mimo Rume do Krušedola. Ogled samostana. Postanek v Sremskih Karlovcih in ogled čebelarskega muzeja ter vinske kleti. Seveda bomo med drugim poskusili tudi znameniti Bermet, ki je bil na vinski karti ladje Titanic. Po degustaciji sledi nadaljevanje vožnje do Petrovaradina. Ogled petrovaradinske trdnjave, nato pa vožnja do Novega Sada in voden ogled mesta. Nastanitev v hotelu, krajši počitek, nato pa večerja ob glasbi. Prenočevanje.

2. DAN: NOVI SAD - ILOK - VUKOVAR - VINKOVCI

Po zajtrku še nekaj časa za samostojne oglede, nato pa vožnja do Iloka, kjer si bomo ogledali mesto, v stari grajski kleti pa bomo imeli ogled in degustacijo. Nadaljevanje vožnje do Vukovarja in ogled mesta. Zadnji postanek bomo naredili v Moslovini, kjer bomo imeli bogato večerjo ob zvokih tamburice. Povratek domov v poznih večernih urah.

CENA: 155 EUR (najmanj 40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, ogled in degustacijo ob narezku v Sremskih Karlovcih, nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, večerjo ob glasbi, ogled in degustacijo v Iloku, vse oglede in vstopnine po programu, kosilo ob glasbi drugi dan, vodenje in organizacijo.


VRŠAC – BEOGRAD

1. DAN: BEOGRAD – VRŠAC - GUDURICA

Odhod ob 3.00 zjutraj in vožnja do Beograda. V Beogradu bomo naredili kratko pavzo za kavo in zajtrk, nato pa se bomo preko pančevskega mostu odpeljali proti Vršcu. Po prihodu se bomo nastanili v hotel. Kosilo in krajši počitek. Popoldne se bomo podali na pot vina, kjer bomo imeli tudi ogled kleti in degustacijo vin. Našo pot bomo zaključili v vasi Gudurica pri priznanem vinogradniku, ki nam bo pripravil dobro domačo večerjo in pokušino vin, ob vsem tem pa bomo ob zvokih tamburice zapeli in zaplesali dolgo v noč.

2. DAN: BEOGRAD

Po zajtrku ogled mesta in prosto za samostojne oglede, nato pa vožnja do Beograda, kjer se bomo podali v spoznavanje srbske prestolnice. Ogledali si bomo hram sv. Save, obiskali Hišo cvetja, mestno hišo, Terazije, gledališče, se sprehodili po Knez Mihajlovi ulici in ustavili na tržnici ter se za konec odpeljali do hotela. Po nastanitvi sledi večerja na znameniti Skadarliji ob zvokih glasbe.

3. DAN: BEOGRAD

Po poznem zajtrku se bomo še malo sprehodili po Beogradu in po želji obiskali tržnico, nato pa se bom zapeljali do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo. Sledi vožnja z ladjo po Savi in Donavi, nato pa zaključek izleta na čudovitem splavu ob zvokih glasbe in enkratnem pogledu na Kalemegdan. Slovo od Beograda in vožnja proti domu.

CENA: 245 EUR (40 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, 2 večerji ob glasbi, 2 kosila (eno na splavu ob glasbi), vse degustacije vin, vožnjo z ladjo, vsi ogledi in lokalno vodenje, vodenje in organizacijo.


ZLATIBOR IN ŠARGANSKA OSMICA

1./2. DAN: VIŠEGRAD – ŠARGANSKA OSMICA – ZLATIBOR

Odhod ob 23. uri in vožnja proti Bosni in Hercegovini. Ustavili se bomo v Višegradu na reki Drini, kjer si bomo ogledali znameniti kamniti most, ki ga v svoji knjigi Na Drini čuprija omenja znani pisatelj Ivo Andrič. Nadaljevanje poti do Srbije, kjer se bomo podali na vožnjo po eni od najbolj zanimivih muzejskih železnic v Evropi, Šarganski osmici. Na 15 km dolgi progi nas čaka kar 22 predorov in več kot 5 mostov, ter čudovita pokrajina. Sledi ogled etno vasice Drvengrad, ki jo je za snemanje filmov zgradil režiser Emir Kusturica. Dan bomo zaključili v Zlatiborju, ki velja za eno od najbolj priljubljenih letovišč v Srbiji (nastanitev v Zlatiborju ali širši okolici). Nastanitev v hotelu in večerja.

3. DAN: IZLET PO NARODNEM PARKU TARA

Po zajtrku se bomo odpravili na planino Taro na izlet po istoimenskem narodnem parku. Podali se bomo po dolini reke Drine, si ogledali akumulacijsko jezero Zaovine, velikanski jez Peručac ter se podali na vožnjo z ladjico po kanjonu reke Drine, kjer nam bodo psotregli tudi z dobrim kosilom. Za konec si bomo ogledali tudi enega od najpomembnejših srbskih samostanov Raća. Na poti do hotela še postanek v mestecu Bajina Bašta, nato povratek v hotel. Zvečer pravi srbski večer s tipično srbsko hrano in ob spremljavi žive glasbe.

4. DAN: ZLATIBOR – UŽICE – STANIŠIĆI

Po poznem zajtrku se bomo še malo sprehodili po Beogradu in po želji obiskali tržnico, nato pa se bom zapeljali do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo. Sledi vožnja z ladjo po Savi in Donavi, nato pa zaključek izleta na čudovitem splavu ob zvokih glasbe in enkratnem pogledu na Kalemegdan. Slovo od Beograda in vožnja proti domu.

CENA: 235 EUR (najmanj 45 oseb)

Opomba: cena je odvisna od termina, zasedenosti in kvalitete ponudbe. Lahko jo prilagodimo vašim željam in finančnim okvirom.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* na Zlatiborju ali širši okolici, vstopnino v etno vas Drvengrad, večerjo z živo glasbo, izlet z ladjico po Drini in kosilo, kosilo v etno vasi Stanišići, vožnjo s Šargansko osmico, zunanje oglede po programu, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: zavarovanje rizika odpovedi 7 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco 4 EUR, enoposteljna soba 20 EUR na noč.