Najbolj inovativna turistična agencija

PET ALPSKIH DEŽEL

Avstrija, Liechtenstein, Švica, Nemčija, Italija

1. dan: KITZBÜHEL – WATTENS – INNSBRUCK - FELDKIRCH

Odhod avtobusa zgodaj zjutraj in vožnja skozi Karavanški predor, mimo Spittala in Lienza, do svetovno znanega središča Kitzbühel. Sledi vožnja do vasice Wattens, kjer si bomo ogledali enega najbolj obiskanih avstrijskih muzejev – Muzej kristalov Swarovski, nato pa vožnja v glavno mesto dežele Tirolske – Innsbruck. Ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro s stolnico Sv. Jakoba, »Zlato streho«... Nadaljevanje vožnje čez prelaz Arlberg do Feldkircha, mesta na avstrijsko-švicarski meji. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan:FELDKIRCH-LIECHTENSTEIN-ZÜRICH-RENSKI SLAPOVI-MAINAU–FELDKIRCH

Po zajtrku vožnja do kneževine Liechtenstein in ogled glavnega mesta Vaduz, ki šteje komaj 5000 prebivalcev. Ob Züriškem jezeru se bomo zapeljali do Züricha in si ogledali nekatere mestne znamenitosti: Grossmünster - najpomembnejša protestantska cerkev v mestu, staro mestno jedro, znamenita Bahnhofstrasse… Vožnja mimo Wintherturja do znamenitih Renskih slapov, ki slovijo kot največji evropski slapovi. Po ogledu bomo nadaljevali pot ob Renu mimo vasice Stein am Rhein (po možnosti rkatek sprehod). Nekoliko dalje na nemški strani, pa bodo uživali vsi ljubitelji narave in cvetja na otoku Mainau – Otok cvetja ali Rožni otok. Zvečer vožnja ob Bodenskem jezeru do Feldkircha. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: FELDKIRCH – BRENNER – BRIXEN – LIENZ

Po zajtrku se bomo zapeljali čez 1800 m visoki prelaz Arlberg do Innsbrucka. Vzpon na skakalnico Bergisl, od koder se razprostira enkraten pogled na olimpijsko mesto Innsbruck, ter dalje po avtocesti čez znani most Europabrücke na prelaz Brenner. Vožnja do Briksna in ogled mestnih znamenitosti sedeža nekdanje briksenške škofije. Tam so nekoč gospodovali briksenški škofje, ki so imeli svoja posestva tudi pri nas. Ogled katedrale in mestnega središča. Zanimiv bo tudi ogled jaslic, ki jih hranijo in so narejene iz različnih materialov. Nadaljevanje vožnje po Pusteriški dolini v deželo vzhodno Tirolsko v Avstriji do Lienza. Po ogledu sledi vožnja po Dravski dolini skozi Karavanški predor v Slovenijo.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 2 x polpenzion v hotelu 3*** v dvoposteljnih sobah, vstopnine (Swarowski, Renski slapovi, Mainau, Briksen, skakalnica Bergisl), osnovno nezgodno zavarovanje, stroške organizacije in vodenja potovanja, DDV.

Doplačilo: enoposteljna soba 48 EUR


ŠVICA

V samem osrčju evropskega kontingenta se nahaja dežela, ki ima površino le dvakrat večjo kot Slovenija, vendar se s svojim bogastvom, naravnimi lepotami, kulturnim, znanstvenim in duhovnim izročilom lahko brez sramu postavi ob bok marsikateri svetovni velesili – Švica, kjer se vrhovi gora zrcalijo v ogledalu kristalno čistih jezer in spomladi s talečim se snegom polnijo korita dveh evropskih veletokov, ki se rojevata v pogorju Sv. Gotharda: reke Rone in mogočnega Rena, ki se na svoji poti proti Bodenskemu jezeru dotakne tudi meje majhne, a ponosne kneževine Liechtenstein. Vendar vas Švica ne bo očarala le s svojo neokrnjeno naravo, tudi ljudje, malce zadržani, toda odkritosrčni in prijazni, so vredni, da jih pobližje spoznate.

1.DAN: KITZBUHEL - WATTENS - INNSBRUCK - LIECHTENSTEIN - FELDKIRCH

Odhod avtobusa zgodaj zjutraj in vožnja z udobnim turističnim avtobusom skozi Karavanški predor, mimo Spittala, in Lienza, do svetovno znanega turističnega središča Kitzbuhla. Po krajšem ogledu nadaljevanje vožnje do doline reke Inn ter postanek za ogled znanega muzeja kristalov Swarovski ali ogled glavnega mesta dežele Tirolske - Innsbruck. Ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z dvorom, dvornim parkom, stolnico Sv. Jakoba, »Zlata strešica«... Sledi vožnja do kneževine Liechtenstein in ogled glavnega mesta Vaduz, ki šteje komaj 5000 prebivalcev. Po ogledu povratek do Feldkircha, na avstrijsko – švicarski meji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2.DAN: FELDKIRCH - BODENSKO JEZERO – ZÜRICH - LUZERN

Zajtrk. Vožnja ob reki Ren do Bodenskega jezera. V mestecu Stein am Rhein se bomo ustavili za sprehod med številnimi lepo poslikanimi hišami. Naslednji ogled bo namenjen naravni znamenitosti, največjim slapovom v Evropi - Renskim slapovom. Pot bomo nadaljevali do največjega švicarskega mesta Züricha ob istoimenskem jezeru. Ogledali si bomo: protestantski cerkvi Grossmünster in Fraunmünster, stari center mesta, znamenito Bahnhofstrasse. Sledila bo vožnja do Luzerna in krožni ogled mestnih znamenitosti: stara mestna hiša, vinski trg, stolnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3.DAN: LUZERN–PILATUS-MILANO

Po zajtrku prosto v Luzernu ali vožnja do vznožja Pilatusa. Na vrh (2067 m ) se bomo zapeljali z gorsko železnico, ki ima 48 % naklon – največji v Evropi (doplačilo). Tam se ponuja čudovit razgled na alpske vrhove in jezera. Možen sprehod in čas za kosilo. V dolino se bomo vračali z gondolo in kabinsko žičnico. Pot domov bomo nadaljevali do vasice Altdorf, kjer stoji spomenik Viljema Tella in nadaljevali skozi Bellinzono mimo Milana in Benetk proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah..

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, dva polpenziona v hotelih ali penzionih 3*** v dvoposteljnih sobah, cestne pristojbine, DDV, oglede zunanjosti, obisk Muzeja Swarovski, Renskih slapov, DDV, dodatno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila: enoposteljna soba 54 EUR, vzpon na Pilatus 47 EUR


ŠVICA , ITALIJA in BERNINA EXSPRESS

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov. Izjemno lepa pokrajina, visoki gorski masivi, jezera in reke, slapovi in čudovita stara mestna jedra - vse to je Švica. Njena raznolikost je njena odlika. Vsaka dolina je svet zase, vsako jezero obkrožajo drugačne silhuete, vsaka gora je oblikovana po drugačnem navdihu.

1. dan: JEZERO ISEO – VALCAMONICA - TIRANO

Odhod avtobusa zgodaj zjutraj in vožnja proti Benetkam, Veroni, mimo Gardskega jezera do Brescie, kjer bomo zapustili avtocesto in se podali do slikovitega jezera Iseo ali Sebino, šestega največjega italijanskega jezera. Krasi ga največji evropski jezerski otok, Montisola. Jezero je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga. Blaga klima je omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini. Pokazatelji so ostanki številnih gradov, cerkva, samostanov, meščanskih vil in palač. Postanek bomo naredili v slikoviti vasici Iseo. V nadaljevanju se bomo vkrcali na ladjo in zapluli do otoka. Izstopili bomo v ribiški vasici Pesciera Maraglio. Nad njo dominira grad Oldofredi, v vasici pa cerkev St. Michele. Sprehodili se bomo po vasi in imeli prosto, nato bomo odpluli nazaj na 'celino. Z vožnjo bomo nadaljevali ob jezeru in po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam dediščine UNESCO. Dolina slovi po risbah, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine, prikazujejo pa dogodke iz vsakdanjega življenja. Krajši postanek za ogled. Nadaljevali bomo proti švicarski meji, na območje Tirana. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: PRELAZ BERNINA - ST. MORITZ-VADUZ

Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v Švico. Vozili se bomo po slavni progi Bernina express, ki je uvrščena na Unescov seznam. Celotna trasa proge je edinstvena. Povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur. Vožnja traja približno štiri ure in vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko pa doseže na postaji Ospizio Bernina na višini 2253 m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti, je edinstvena! Peljali se bomo le po delu trase; izstopili bomo v St. Moritzu, mondenemu turističnemu središču. Sprehodili se bomo po mestu, imeli prosto, nato bomo nadaljevali proti mestu Chur, ki je najstarejše švicarsko mesto in sedež kantona (pokrajine) Graubünden. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve s. Mihaela in številnih meščanskih stavb. Po ogledu bo sledila vožnja proti mestu Vaduz, središču države Liechtenstein. Krajši postanek za ogled mesta. Vožnja v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

3. dan: BELLINZONA – LUGANO - MILANO

Po zajtrku se bomo odpeljali na območje San Bernardina in nadaljevali z vožnjo proti jugu. Ogled Bellinzona, najbolj italijanskega mesta v Švici. Dolga stoletja so se bile bitke za prevlado, dokončno pa je 1516. mesto pripadlo Švici. Nad mestom se dviguje mogočna trdnjava, iz katere so varovali vstop v dolino. Trdnjava je uvrščena na seznam UNESCO, saj je ena najpomembnejših primerov srednjeveškega obrambnega sistema v Alpah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, ki močno spominja na mesta v Lombardiji. Sledi vožnja v čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Lugana, pomembnega švicarskega poslovnega središča. Postanek bomo namenili sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta, z močno italijansko zasnovo in po trgih nad katerimi se kitijo pročelja meščanskih hiš. Po ogledu vožnja proti domu. Vozili se bomo mimo Coma, Milana in naprej mimo Benetk. Prihod v poznih večernih urah.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, ladijsko vožnjo na otok,Montesola, dva polpenziona v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi na območju Vaduza in Tirana, vožnjo z vlakom Bernina Express na relaciji Tirano - St. Moritz, ogled čokoladnice, vodenje potovanja, nezgodno zavarovanje, organizacijo ter DDV.

Doplačilo: - vstopnine po želji


ŠVICA , LIECHTENSTEIN IN OTOK CVETJA MAINAU

1. DAN: INNSBRUCK-LIECHTENSTEIN-VADUZ

Odhod avtobusa zgodaj zjutraj in vožnja mimo Ljubljane proti Avstriji. Nadaljujemo na relaciji Spittal–Lienz–Innichen (prestop v Italijo po dolini Pusttertal), nazaj v Avstrijo preko Brennerja, po slikoviti gorski avtocesti in preko “Europabrucke” v INNSBRUCK. Postanek za krajši ogled mesta in sprehod v jedro za ogled glavnih zanimivosti (“zlata streha”, katedrala sv. Jakoba, dvorna palača). Nadaljevanje poti v kneževino LIECHTENSTEIN. Prihod v popoldanskih urah. Ogled VADUZA, nastanitev v okolici. Večerja v hotelu, nočitev.

2. DAN: LUZERN-VADUZ

Po zajtrku celodnevni izlet v LUZERN, eno najlepših švicarskih mest. Panoramski ogled mesta ob jezeru Vierwaldstatt, v katerem je živel tudi Richard Wagner. Sprehod do levjega spomenika, katedrale, pokritega srednjeveškega mostu. Možnost vzpona na znamenito razgledno točko MONT PILATUS z gondolo in zobato železnico (odvisno od vremena). Ob lepem vremenu se nudi čudovit razgled na precejšen del švicarskih Alp. Povratek proti hotelu. Večerja in nočitev.

3. DAN: RENSKI SLAPOVI–MAINAU–BODENSKO JEZERO

Zajtrk in odhod proti Schaffhausnu, kjer bomo obiskali RENSKE SLAPOVE. Nadaljevanje poti proti Bodenskemu jezeru, prestop nemške meje pri Konstanzu in ogled razstave cvetja na otoku MAINAU. Po ogledu sledi prečkanje BODENSKEGA JEZERA s trajektom in povratek preko Bavarske in Avstrije proti Sloveniji. Prihod domov v poznih nočnih urah.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x polpenzion v hotelu 3*** v sobah 1/2 TWC, trajekt preko Bodenskega jezera, cestnine, vstopnina na otok Mainau, cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo, DDV.

Možni doplačili: za enoposteljno sobo 40 EUR, za vzpon na Mont Pilatus cca. 60 CHF.