Najbolj inovativna turistična agencija

Jantarno Novo mesto - Splavarjenje po Krki - Zgodba o cvičku

Biti skupaj je začetek, ostati skupaj je napredek, sodelovati je uspeh. (Henry Ford)

Kakovost medosebnih odnosov odločilno vpliva na človekovo osebno srečo in zadovoljstvo. Kako doseči notranjo harmonijo in občutek sreče? Učinkovita komunikacija in pristop do ljudi, reševanje težav, obvladovanje stresa so neprecenljive veščine, ki se jih vse bolj zavedamo. Dopoldansko usposabljanje je uravnoteženo (teoretično, praktična priporočila, vaje), udeleženci so aktivno vključeni. Teme programa so vsebinsko prilagojene referenčnemu okvirju skupine in so pripravljene v dogovoru z udeleženci.
Po dopoldanskem strokovnem programu sledi kosilo.

Novomeščani so letošnje leto posvetili jantarju, najstarejšemu dragocenemu materialu v zgodovini človeštva, zato bomo popoldne najprej obiskali Dolenjski muzej, kjer so tri razstave o jantarju. Sledi kratek sprehod do reke Krke, kjer se bomo vkrcali na Rudolfov splav. Vožnja po okljuku reke Krke je izjemno zanimiva, saj se bomo peljali pod štirimi mostovi, mimo gradu Kamen in Novi dvor (danes bolnica), videli stolno cerkev sv. Nikolaja, ki dominira na vrhu hriba, občudovali Breg – najbolj priljubljeno mesto neštetih slikarjev, ki so ga z veseljem upodabljali. Na splavu bodo tudi naši animatorji, ki bodo na zanimiv način predstavili sebe, Novo mesto in reko Krko. Ob zvokih harmonike bomo tudi zapeli in po želji zaplesali, enega izmed udeležencev pa bomo svečano sprejeli med Rudolfove splavarje. Sledi vožnja do Matjaževe domačije, kjer nas bodo pričakali prijazni domačini v dolenjski narodni noši. Ogled 150 let stare hiše, ki je vključena v evropsko verigo »Hiše s tradicijo«. Gospodar nas bo povabil v klet na kozarček cvička, potem pa si bomo ogledali multivizijsko predstavitev »Zgodba o cvičku«. Zvedeli bomo veliko novega o zgodovini vina, sestavi cvička in njegovi predelavi. Na koncu bomo ob ajdovem kruhu in domačem siru sestavine cvička tudi pokusili in degustacijo zaključili s »kraljem cvička«. Sledi vrnitev proti domu.

Cena aranžmaja: 40 EUR/osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: dopoldansko usposabljanje, kosilo, vstopnino Dolenjski muzej, vožnjo s splavom, harmonikarjem, animacijo in cvičkom, dokler se ne odžejate, sprejem s pehtranovo potico in zdravico v kleti, ogled, multivizijo, program in degustacijo s prigrizkom na domačiji, organizacijo in vodenje, DDV.

POVPRAŠEVANJE