Najbolj inovativna turistična agencija

Lepote Istre za gasilce

Program ekskurzije za gasilce

Odhod ob 6.00 uri zjutraj in vožnja proti Kopru . Prestop meje in vožnja v Hum, najmanjše mesto na svetu, kjer je staro mestno jedro obdano z obzidjem in obrambnimi stolpi. Tu bomo spoznavali glagolico, staro pisavo, ki so jo tu uporabljali tudi še na začetku 20. stoletja, stare freske v romanski cerkvi na pokopališču, seveda pa se bomo ustavili tudi v tipični istrski gostilni, kjer nam bodo za dobrodošlico ponudili magični humski napitek, domače žganje, ki ima zdravilne učinke, nato pa nam bodo postregli s toplo malico in kozarcem odličnega vina.

Nadaljevanje vožnje do sosednjega Motovuna, atraktivnega srednjeveškega mesta z dvojnim obzidjem, od koder je lep pogled na dolino reke Mirne in na vinorodna polja ter Motovunski gozd. Čas za kavo in samostojne oglede, nato pa nadaljevanje vožnje do Poreča, kjer se bomo najprej srečali z gasilci ter spoznali njihovo delo in organiziranost. Po sprehodu skozi Poreč se bomo ustavili tudi v vinski kleti, kjer bomo imeli degustacijo vin. Naša zadnja postaja bo turistična kmetija ali domača gostilna, kjer nam bodo pripravili večerjo. Prihod domov v poznih večernih urah.

CENA: 59 EUR na osebo (najmanj 45 potnikov)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, dobrodošlico in toplo malico ob kozarcu vina, srečanje z gasilci, ogled vinske kleti in degustacijo vin, večerjo, vse oglede in vstopnine po programu, vodenje in organizacijo ekskurzije.

POVPRAŠEVANJE