Najbolj inovativna turistična agencija

Madžarska

Obisk naše sosede je vedno znova prvovrstno doživetje: očara nas Budimpešta- lepotica ob Donavi s številnimi mostovi, veličastnimi stavbami, muzeji in znamenitostmi, očarajo nas prijazni ljudje, očara pa nas tudi njihova hrana, živahna glasba in različne vinske kleti…

1. DAN: SLOVENIJA –HEVIZ – BLATNO JEZERO –BADASCONY – BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa ob 02.00 uri zjutraj iz dogovorjenega mesta . Vožnja skozi mejni prehod Dolga vas ali Letenye do Blatnega jezera. Postanek v zdravilišču HEVIZ, nato pa vožnja do vinorodno znanega Badascony – tomajskega področja ob Blatnem jezeru. Vinogradništvo ima tu več kot 2000-letno tradicijo. Postanek ob vznožju vulkanskega hriba in vinogradov sv. Jurija, kjer bomo obiskali podjetje Bio Vitis s 30 ha vinogradov. Tu pridelujejo laški rizling, sivi pinot in rumeni muškat. Po pokušnji vin bomo nadaljevali vožnjo ob severni strani Blatnega jezera in prispeli do Balatonfüreda. Obisk naslednje vinske kleti Sv. Donata. Pokušnja vin, nato pa nadaljevanje vožnje do Budimpešte . Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih in kraljevskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Namestitev v hotelu 3***. Večerja v hotelu ali za doplačilo večerja v tipični madžarski restavraciji – čardi. Po večerji vožnja na Citadelo, od koder je prelep pogled na osvetljeno mesto in mostove s tisočerimi lučkami. Prenočevanje.

2. DAN: BUDIMPEŠTA- SZANTOD- TIHANY- BADASCONY – SLOVENIJA

Po zajtrku obisk zanimive centralne tržnice in sprehod po mondeni peš ulici Vaci. Nato se bomo popeljali po mestu in si ogledali čudovite mostove, ki povezujejo Pešto in Budim in ogled mesta in mestnih znamenitosti; Nep stadion, Trg herojev, na katerem je spomenik tisočletnici prihoda Madžarov v Panonsko nižino,Štefanovo cerkev iz prejšnjega stoletja, Parlament v novogotskem slogu, Margaretin otok, ki se ponaša z najlepšimi parki v mestu. Po ogledih slovo od Budimpešte ter vožnja po avtocesti do mesta Szantod. Prevoz s trajektom čez jezersko ožino na polotok Tihany. Sprehod skozi najlepšo turistično vasico ob jezeru. Nadaljevanje potovanja ob severni obali Blatnega jezera do Badascony-aa, kjer bomo obiskali zadnjo klet na naši poti. Ogled enkratne kleti Nemeth in pokušina vin ter pozno kosilo. Sledi povratek proti Sloveniji. Prihod domov v poznih večernih urah.

CENA: 153 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, cestne takse, polpenzion v hotelu 3***, vsi ogledi kleti z degustacijami, kosilo, nezgodno zavarovanje, DDV, organizacija in vodenje potovanja.

Doplačilo: večerja v čardi 10 EUR

POVPRAŠEVANJE