Najbolj inovativna turistična agencija

Makedonija (3 noči)

Dobrodošli v zibelki Slovanstva, deželi Aleksandra Velikega, Cirila in Metoda, matere Tereze, ohridskih biserov…
Tradicija makedonskega vinogradništva sega v rimsko obdobje. Zahvaljujoč izjemni geografski legi in klimi so tukajšnji vinogradniki gojili posebne vrste grozdja, ki dajejo vinu poseben okus in aromo.

1/2. DAN:

Odhod avtobusa ob 19:00. Vožnja mimo Zagreba in naprej proti Srbiji. Nočna vožnja skozi Slavonski Brod, Beograd, Niš in Leskovac v Makedonijo. Prihod v makedonsko prestolnico Skopje. Tu bomo za lep uvod v našo ekskurzijo obiskali vinsko klet Skovin, ki pokriva 450 ha vinogradov, Skovin nadaljuje dolgoletno tradicijo skopskega vinogradništva. Ekološko okolje in dolga, sončna in suha poletja prispevajo k visokim stopnjam sladkorja in kakovosti grozdja. Klet je bila ustanovljena leta 1979. V zadnjih letih je prerasla v sodobno vinsko klet z moderno tehnologijo za pridelavo belih, rdečih in penečih vin. Po degustaciji sledi vožnja proti Ohridu. Po nastanitvi v hotelu sledi izlet z ladjo na sv. Naum. Zvečer večerja ob glasbi v tipični nacionalni restavraciji.

3. DAN:

Po zajtrku se bomo odpeljali do Ohrida, enega najstarejših mest, ki je pod zaščito Unesca. Peš se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro z značilno arhitekturo do cerkve sv. Zofije, rimskega amfiteatra, Samuelove trdnjave … Sprehod po ohridski “čaršiji”, prosto za nakup… Popoldne sledi izlet v Strugo, drugo največje mesto ob Ohridskem jezeru. Iz Struge se bomo zapeljali v Vevčane, se sprehodili do Vevčanskih izvorov in spoznali zanimivo zgodovino tega malega kraja. Zvečer bomo najprej imeli tipično makedonsko večerjo in zabavo ob glasbi in plesu. Nočitev.

4. DAN:

Po zajtrku vožnja z avtobusom do Bitole. Ogled enega najstarejših mest, opevanega v več kot 500 pesmih. Od tu se bomo zapeljali v osrčje Makedonije do vinorodnih Kavadarcev – Tikveš. Za Tikveška vina pravijo da so izdelana ročno, s strastjo in potrpežljivostjo in ob upoštevanju starodavne tradicije makedonskega vinarstva ter nenehnega vlaganja v ljudi in tehnologijo. Ogled izjemno lepe kleti in degustacija vin. Sledi nadaljevanje vožnje v Skopje. Nastanitev v hotelu, večerja v nacionalni restavraciji. Po želji sprehod po nočnem Skopju, ki je v zadnjih letih doživel velike arhitekturne spremembe. Posebej zanimiv je Aleksandrov spomenik, ki zaživi ob glasbi in posebnem vodometu. Prenočevanje.

5. DAN:

Po zajtrku sledi sprehod po obeh bregovih Vardarja in spoznavanje starega in novega dela prestolnice, nato pa slovo od gostoljubnih Makedoncev in povratek proti domu. Po želji možno kosilo na poti. Prihod domov v poznih nočnih urah.

CENA: 295 EUR (najmanj 40 oseb), 335 EUR (najmanj 30 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, 3 x nočitev/zajtrk v hotelu 3*, vse oglede po programu, 3 x večerjo ob glasbi, dve degustaciji, izlet z ladjo na sv. Naum, nezgodno zavarovanje, spremljevalca in lokalnega vodnika ter organizacijo potovanja.

Doplačilo: enoposteljna soba 20 EUR/noč, kosilo zadnji dan 13 EUR/osebo.

POVPRAŠEVANJE