Najbolj inovativna turistična agencija

Martinovanje v Beli krajini

Kjer so odpre svet, je Bela krajina, ki jo objema Kolpa, in so pridni ljudje. Svoja srca nosijo v svojih dlaneh. Živeti tu, je darilo, priti sem veselje in radost, vračanje pa obveza. Tu je vse tako svetlo, belo, sončno… (T. Gašperič)

Odhod iz Ljubljane in vožnja skozi Dolenjsko v Belo krajino. Prvi postanek bomo naredili v Metliki, kjer si bomo najprej v gradu najprej ogledali Belokranjski muzej in film o Beli krajini, nato pa tudi vinogradniško zbirko. Po ogledu muzeja sledi sprehod skozi mesto in postanek v hotelu Bela krajina, kjer nam bodo postregli z belokranjsko pogačo, toplo obaro in ajdovimi žganci ter kozarcem metliške črnine.

Iz Metlike se bomo odpeljali v Rosalnice, kjer si bomo ogledali znamenite tri romarske cerkve Tri fare – najlepši kulturno-sakralni objekt v Beli krajini. V bližini bomo obiskali odličnega belokranjskega vinarja in ob pogači poskusili nekaj odličnih vin.

Popoldne sledi vožnja v vinorodne Drašiče in obisk Soseske zidanice. Spoznali bomo življenje domačinov, ki spoštljivo ohranjajo tradicijo svojih prednikov in zgodbo o edini uspešni banki, ki ne potrebuje sanacije in pomoči državljanov – »vinski banki«. Seveda bomo sosesko vino tudi poskusili. Dan bomo zaključili v domači gostilni ali na turistični kmetiji, kjer bomo imeli Martinovo večerjo. Ob želeni uri sledi povratek proti domu.