Najbolj inovativna turistična agencija

Program izleta:

Vožnja do Novega mesta in naprej čez gorski cestni prelaz v Belo krajino.

Prvi postanek bo v Semiču. Sprehodili se bomo po semiškem trškem jedru do Učnega vrta dr. Derganca. Na travniškem sadovnjaku, ki je včasih obdajal skoraj vsako domačijo bomo spoznali zgodbo o sadjarski kulturi, ogledali si bomo stare sorte sadnih dreves in majhen vinograd, ki nakazuje tradicijo vinogradništva v Beli krajini.

V neposredni bližini Dergančevega vrta bomo potrkali na vrata, kjer se člani družine najraje družijo z najbolj plemenitimi in koristnimi živalicami na svetu, s čebelami. Pri čebelarju nas bodo sprejeli z belokranjsko pogačo, pokušali bomo razne medene dobrote in po želji tudi nakupovali.

Pot bomo nadaljevali do največjega belokranjskega izvira Krupa. V dolinici pod istoimeno vasjo voda izvira izpod več deset metrov visoke skale in tvori reko, ki je nekoč na svojih brzicah gostila več mlinov. Ogledali si bomo ta prostor in izvedeli zanimivosti tega, nekoč imenitnega kraja.

Zatem se bomo odpeljali po dolini belih brez v JV del Bele krajine, kjer si bomo v bližini Metlike ogledali Tri fare znameniti romarski kompleks treh gotskih cerkva.

Naš naslednji postanek bo v Hiši dobrega kruha, kjer nas bodo razvajali z Mojčinimi dobrotami. V prijetnem ambientu, kjer diši po starem, bomo pokušali več vrst kruha in peciva ter pili okusne čaje, Mojca pa nam bo predstavila zgodbo ¨od zrna do kruha¨. Skupaj bomo zamesili in spekli tudi belokranjsko pogačo. Možnost nakupa v Mojčini trgovini.

Stopnjevali bomo prijetno vzdušje tega dne in obiskali Osnovno šolo Brihtna glava. Postali bomo učenci in nabirali znanja o Beli krajini, znašli se bomo v letu 1951, stroga učiteljica s palico v roki in koruza v kotu učilnice pa bodo dajali poseben čar temu dogodku. Ob koncu šolske ure bo vsak prejel izpričevalo.

V humorističnem tonu podana šolska ura nam bo dala energije za naprej, vendar pa bo zdaj ravno pravi čas za bogato večerjo. Postregli nam jo bodo na belokranjski turistični kmetiji, v njihovi vinski kleti pa bomo lahko pokušali njihova vina.Tukaj bomo zaključili program izleta in sledil bo povratek proti domu.

Cena: 37,00 EUR / osebo (minimalno 40 oseb)

Cena vključuje: vstopnine po programu, kosilo ali večerjo, vodenje, organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Prevoz ni vključen v ceno izleta.

POVPRAŠEVANJE