Najbolj inovativna turistična agencija

Obsotelje, Kozjansko

Očarljiva dežela. Hribčki in vinogradi, posejani z zidanicami in hrami. Odlična vina. Prijazni ljudje. Dežela, podobna Dolenjski. Le da bomo tu namesto cvička in modre frankinje poskušali predvsem vrhunska bela vina: laški in renski rizling, chardonnay, sauvignon, muškat, traminec… Spoznali bomo njihov način kletarjenja in trženja, pa tudi zakaj vse več vinogradnikov prodaja grozdje avstrijskim kupcem. Ob vinu bomo uživali tudi v odlični kulinariki ter naravni in kulturni dediščini teh lepih krajev…

Zbrali se bomo zjutraj ob 07.00 uri in se z avtobusom odpeljali skozi Krško, Brestanico in Senovo na Kozjansko. Prvi postanek bo v Podsredi. Ogled Kozjanskega parka: Trg Podsreda s sramotilnim stebrom in multivizija s predstavitvijo kulturne dediščine Kozjanskega. Iz Podsrede bomo pot nadaljevali na Pristavo, kjer nas bodo na turistični kmetiji najprej postregli s toplo malico, nato pa povabili v klet na degustacijo vin. Naš naslednji postanek bo v Imenem, kjer bomo obiskali hišo vin in poskusili »Emin tris ob sirovih zalogajčkih«. Iz Kozjanskega nas bo pot vodila proti Boču, natančneje do Marijine božjepotne cerkve na Sladki gori, ki spada po čudoviti arhitekturi in bogati opreme med najlepše štajerske cerkve. Naše potepanje bomo nadaljevali po vinorodnih gričih Šmarsko-virštanjske vinske ceste, ki nas bo pripeljala do turistične kmetije, kjer že tretja generacija združuje znanje in izkušnje s področja vinogradništva, vinarstva in kmetijstva. Na prekrasni lokaciji bomo poskusili suho, polsuho in polsladko vino. Po želji lahko obiščemo še paviljon kaktusov (več kot 7000 kaktusov, dopl. 2 EUR). Dan bomo zaključili na Tinskem. Najprej bomo obiskali likovni atelje Novomeščana Janka Orača, v njegovi bližini pa bomo obiskali turistično kmetijo, kjer nas bodo postregli z odlično večerjo. Po večerji nas bo gospodar povabil v klet na zaključno degustacijo. Domov se bomo vračali čez Bizeljsko, veseli in polni novih spoznanj ter doživetij.

CENA: 49 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vse oglede po programu (trg Podsreda, multivizija, Marijina cerkev na Sladki gori), toplo malico, štiri degustacije, zaključno večerjo, organizacijo in vodenje ekskurzije.

POVPRAŠEVANJE