Najbolj inovativna turistična agencija

Po poteh Avnoja

Vabljeni na potovanje po krajih, kjer se je rodila naša bivša država Jugoslavija, ki je potem ravno v Bosni in Hercegovini tudi najbolj tragično razpadla. Poleg zgodovine pa to področje zaznamuje prijazni ljudje in izjemno lepa in neokrnjena narava, predvsem voda.

1. DAN:

Odhod avtobusa in vožnja skozi Metliko in Karlovac v Bihač. Tu je 26.11.1942 po nastanku obsežnega osvobojenega ozemlja potekalo 1. zasedanje Avnoja, kjer se je zbralo 54 predstavnikov iz vseh republik razen Slovenije in Makedonije, kjer je potekala ofenziva. Avnoj je prevzel politične, vrhovni štab pa vojaške zadolžitve. Ogledali si bomo staro mestno jedro: park skulptur, Dekle iz Une, kapetanovo kulo, zvonik cerkve sv. Antona, Fetahija džamijo, mavzolej, pa tudi dvorano, kjer je potekalo zasedanje… Sledi nadaljevanje vožnje do Drvarja Drvar je mesto, bogato z gozdovi in vodo. Posebej znana je Titova pečina, v kateri so 25.5.1944 Nemci poskušali izvesti atentat na Tita. Ogledali si bomo pečino in muzej, nato pa nadaljevali pot skozi Ključ in Mrkonjič grad v Jajce. Pred Jajcem se bomo ustavili ob reki Plivi, kjer si bomo ogledali čudovite lesene mline. Jajce je najbolj prepoznavno po čudovitih slapovih, s katerimi se reka Pliva izliva v reko Vrbas. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. DAN:

Po zajtrku ogled muzeja 2. zasedanje Avnoja, katerega obnovo so donirale vse nekdanje jugoslovanske republike. Po ogledu muzeja sledi ogled mesta s številnimi spomeniki: Eiffelov most, Stari grad, Etno zbirka Jajce, katakombe, Medvedja kula, Sat kula, trdnjava, cerkev sv. Marije, Ženska džamija, džamija Esme Sultanije (edina džamija, ki nosi žensko ime), frančiškanski samostan, Mitrej… Sledi obisk Janjskih otokov. Tu čudežni vodni kraški svet zasije v vsem sijaju. Voda vse naokoli, prekrasne kaskade, potoki, slapovi, vmes pa bujna drevesa, ki spominjajo na renesančne parke… Sledi povratek proti domu. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 98 EUR (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, nastanitev in polpenzion v hotelu najmanj 3***, oglede in vstopnine po programu, vodenje, organizacijo in DDV.

POVPRAŠEVANJE